Cool Stuff

Funkiss 9 august | Sare și iod

Secetă în Franța, în timp ce în România plouă cu controale ANAF

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

Dacă, ieri, pisica ta a fost mai rece cu tine ca de obicei, este pentru că a fost Ziua Internațională a Pisicii și nu i-ai adus flori pe care să le dărâme cu tot cu vază, tort pe care să-l târască prin toată casa sau un cadou la care să aprecieze doar cutia în care a venit. Ah, încă ceva: nu v-am spus ieri de această zi pentru că eram curios cât le ia să vă ierte că ați uitat. Baftă vouă și oricăror obiecte casabile din casele voastre.

1173 - Începe construcția unei clopotnițe care avea să devină Turnul înclinat din Pisa, care arată în poze ca un prieten care se strâmbă pe fundal când încerci să-ți faci un selfie. 


1483: Este deschisă Capela Sixtină din Roma, cu celebrarea unei Liturghii. Au mai trecut 25 de ani pâna ce Michelangelo i-a pictat interiorul cu cele mai faimoase graffiti-uri de dinainte de Banksy.

1500 - Otomanii cuceresc Methoni, în războiul otoman-venețian. Oraș care astăzi a ajuns cumva în Grecia, original în vacanță, dar a vorbit serios când a spus „nu-mi mai vine să plec".

1892 - Thomas Edison primește brevetul pentru telegraful în două sensuri. Mii de porumbei mesageri au protestat față de pierderea joburilor.

1965 - Singapore este expulzată din Malaezia și devine singura țară care a devenit independentă fără voia sa. O fi zis ceva, o fi înjurat.

1999 - Președintele rus, Boris Elțîn, îl numește pe Vladimir Putin prim-ministru al Rusiei. Fără legătură, în Rusia începe să crească ușor numărul de oameni care cad accidental de la etaj.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Efect neașteptat al secetei în Franța. Cantitatea de sare de mare a crescut la nivel record, producătorii se întreabă ce vor face cu ea." O arunci peste umărul stâng, credeam că toată lumea știe asta.

„Un bărbat din India a făcut ultima baie în urmă cu 22 de ani, în semn de protest." Mai mulți bucureșteni și-au dat seama că, de 3 zile, nu-s nespălați, sunt protestatari.

„Peste 200 de români au fost verificați de ANAF în iulie. Un contribuabil din judeţul Iaşi nu a plătit impozitul pe o sumă de 11,7 milioane de lei.” ANAF ar putea să scoată un top al evazioniștilor din România, un fel de ANAForbes?

„Șeful ANAF anunță controale la influenceri: «Vrem să vedem dacă au declarat și achitat obligațiile pe veniturile obținute» Normal că n-au mințit despre venituri. Normal că pozele de pe Insta nu au filtre. Normal că nimeni nu cumpără urmăritori. Și normal că reclama e mereu marcată. Nu-i normal?

„Trenurile de mare viteză din Spania nu mai circulă pentru că au fost furate cablurile de alimentare.” Se caută prelungitoare de cel puțin 400 de kilometri.

„Teste Covid expirate, aruncate pe câmp la câțiva kilometri de Capitală, lângă un cartier rezidențial.” Lângă ele erau un morman de buletine de vot de la alegerile locale din 2016 și cenușa dosarelor de la Arhivelor Naționale din ‘89 și ‘90.

„Un bărbat din Dolj s-a prezentat beat la examenul auto.” Pe de-o parte, avea nevoie de curaj, pe cealaltă o fi explicat că oricum așa urmează să conducă, deci mai bine așa dă și examenul.

„Un controlor a fost luat la bătaie de un călător la bustul gol în timp ce verifica biletele, într-un tren privat Mangalia-Sibiu.” Controlorul s-a apărat, deci putem spune că pasagerul violent și-a găsit nașul.

„În Danemarca a fost înfiinţat un partid politic condus în totalitate de o inteligență artificială.” Amintim aici că inteligența artificială este un tip de software, nu se referă la oamenii politici cu diplome false. Avem și noi partide conduse de AI, doar că mai mult „'ai de capul nostru”.

„Alexandru Rafila: Îi îndemn pe românii de până la 40 de ani să ridice cât mai repede pastilele de iodură de potasiu.” Iodura de potasiu, sau, cum ar scrie doctorii… 


😂 Mai mulți corporatiști au fost amendați astăzi pentru injurii și calomnie, după ce romgleza lor a dus expresia „te pup” la forma penală „I poop you!”

😂 După ce vameșii au confiscat un transport ilegal de salam, Poliția a confiscat pâine fără acte de vânzare și Protecția Consumatorilor a ridicat brânză care nu avea dată de producție, DNA investighează posibilitatea unui sandviș.

😂 Un dezvoltator imobiliar a anunțată că din toamnă va începe construcția unui nou complex imobiliar. Datorită poziției sale în cartierul Primăverii, va fi un complex imobiliar de superioritate.

WOWDEVĂRUL ZILEI

În 2006, pe eBay, site-ul de vânzare și (cu puțin noroc) cumpărare, a apărut o licitație pornită de un bărbat din Australia. Ce vindea omul? Țara Noua Zeelandă, pornind de la un preț de 1 cent. Site-ul eBay a anulat licitația, dar nu înainte ca prețul să urce la 3000 de dolari, cel mai probabil din partea Marii Britanii, care nu mai cucerise de ceva timp nicio nație.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Săgetătorii nu încep foarte bine ziua, dar reușesc să o întoarcă în favoarea lor. Cum face un călător de tren la bustul gol cu controlorul, Săgetătorii iau viața în piept și nu se tem de consecințe!

ALBASTRU - Peștii vor spune azi o minciună mică, problema fiind că persoana căreia i-o spun știe adevărul. Așa se mai ciobește un pic din încrederea în tine. Ține minte, adevărul e mai ușor de ținut minte.

ALBASTRU - Fecioarele muncesc iar prea mult. Peste cât ar vrea familia lor, peste cât ar vrea prietenii lor, peste cât e recomandat medical, peste cât e omenește posibil, dar puțin sub cât ar vrea șeful să muncească.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.