Cool Stuff

Funkiss 10 august | Cât mai costă un cont de Facebook?

Aflăm ce caută miliardarii sub gheață, cu ce voia să zboare un român în geantă și cât ghinon poți să ai la păcănele

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1519 - Fernando Magellan pornește, cu flota de cinci corăbii, în prima călătorie în jurul lumii, în special pentru a aduce mirodenii în Europa. Dacă nevestei îi trebuie piper, te duci să iei piper.

1675 - Este pusă piatra de temelie a Observatorului Regal din Greenwich, ales mai târziu drept origine a longitudinii, „meridianul zero”. România e cu două ore după și cu vreo trei decenii în urma Angliei.

1793 - Muzeul Luvru, din Paris, este deschis pentru vizitare pentru prima dată. Cozi interminabile de vizitatori, doar un sfert dintre bilete fuseseră cumpărate online.

1864 - Guvernul român a contractat primul împrumut extern al României, de aproximativ 679.000 de lire. Le-a plăcut atât de mult încât, astăzi, datoria externă a României este de 137.200.000.000 euro.

1948 - Este difuzat primul episod al emisiunii „Camera Ascunsă”. Astăzi, camerele ascunse sunt găsite mai des în flagranturi, șantaje și case de pe Airbnb.

1951 - S-a înregistrat cea mai ridicată temperatură din România: +44,5 °C în județul Brăila. Evenimentul este comemorat zilnic în nouă din zece autobuze STB.

1990 - Sonda Magellan, lansată de NASA, a ajuns la Venus după un an și trei luni de la lansare. Femeile de pretutindeni s-au bucurat să vadă imagini cu planeta lor de origine.

2018 - Protestul antiguvernamental din Piața Victoriei, în care 100.000 de români au cerut anticorupție și au primit gaze și tunuri cu apă. Dosarul “10 August” va fi soluționat imediat ce vinovații vor fi prea bătrâni ca să mai facă închisoare.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Un român a încercat să intre în Ungaria cu un permis grecesc fals, cumpărat din Germania.” I-a fost făcut dosar penal pentru globalizare.

„Un tânăr de 18 ani a fost reținut pentru șantaj. A blocat contul de Facebook al unei tinere și i-a cerut 200 de euro pentru deblocare.” Să sperăm că ideea să blocheze conturi și să ceară bani pentru deblocare nu ajunge la Mark Zuckerberg.

„Miliardarii finanțează o vânătoare masivă de comori în Groenlanda, pe măsură ce gheața dispare.” Mereu s-au găsit oameni care s-au îmbogățit din nenorocirile altora. Acum prin încălzirea globală, dar cel mai des prin divorț. Vorbesc aici despre avocați, nu vă gândiți la altele.

„Actorul Ezra Miller a fost acuzat de furt calificat, după ce a intrat într-o casă și a luat câteva sticle de alcool.” Oficial, dosarul lui penal este mai gros decât scenariul filmului „The Flash” care este încă programat să se lanseze în iunie 2023.

„Un om de știință britanic a creat ecuația care arată cum să te trezești bine.” Dar știe deja toată lumea cum să te trezești bine - trebuie să fii în concediu. Și, oricum, problema nici nu e trezirea, e tot restul zilei.

„Noua Zeelandă este aproape să schimbe numele oficial al ţării în Aotearoa.” Numele va fi schimbat și în manualele românești de geografie la aproximativ 30 de ani după eveniment.

„Cum arată pălăriile din păr uman, creaţiile avangardiste ale unei coafeze din Botoşani.” Bine, teoretic nu sunt pălării, sunt peruci foarte evidente. 

„Român oprit pe aeroportul din Bologna cu 14 lingouri de aur în bagaj.” Ăsta coleg adevărat, nu ca ai mei, care au adus din Italia dulciuri și Aperol.

„O statuie din secolul al XII-lea, furată dintr-un templu indian, a fost găsită în SUA după 50 de ani.” Poate că fantoma lui Cristofor Columb a încercat să returneze statuia, dar tot nu a înțeles unde găsește indienii adevărați.

„Clientul unui local cu păcănele din Tecuci, atacat cu ranga.” Cât ghinion să ai?

WOWDEVĂRUL ZILEI

Un studiu din Statele Unite arată că bogăția e invers proporțională cu timpul petrecut pe internet. Mai exact, dacă ești bogat, freci mai puțin ecranul telefonului sau rotița de la mouse. Poate e un pic și invers - dacă alea trei ore pe zi petrecute pe net le bagi într-o afacere, ajungi bogat. Dar, din nefericire, și teoria asta e valabilă tot doar în Statele Unite.

ASTRE ROZ ALBASTRE

ROZ - Balanțele vor găsi astăzi răspuns la toate întrebările. De ce? Nimeni nu știe.

ALBASTRU - Scorpionii, care, de regulă, nu au noroc în zilele de miercuri, vor descoperi că azi nu este excepția care confirmă regula.

ALBASTRU - Încăpățânarea Taurilor o să ajungă să îi coste. Chiar dacă trebuie să fie mereu ca ei, Taurii trebuie să știe că o picătură de diplomație nu schimbă deloc gustul victoriei.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.