Kiss Time Out

DJ Adrian Șaguna ne-a făcut o vizită la studioul Kiss FM din UNTOLD și ne-a dezvăluit care este playlist-ul vieții lui

DJ Adrian Șaguna a mixat live la studioul Kiss FM din parcul UNTOLD și ne-a oferit un interviu exclusiv în care ne-a povestit care sunt cele mai importante piese din viața sa, dincolo de scenă.

Kiss FM este de șase ani  #TheSoundOfUNTOLD iar anul acesta am emis din nou chiar din inima celui mai mare festival din România. Zilnic echipa noastră a fost vizitată de o mulțime de DJ și invitați surpriză care au mixat live, special pentru ascultătorii noștri. Printre aceștia, a fost și Adrian Șaguna, unul dintre cei mai prolifici DJ români care domină tot mai tare scenele acestui gen. Adrian ne încântă de fiecare dată când urcă pe scenă cu set-uri fabuloase. Însă, cu această ocazie, am stat de vorbă cu el și l-am întrebat care este set-ul vieții lui.  




Eusebiu Tudoroiu: Prima melodie pe care ți-o amintești.

Adrian Șaguna: Bună întrebare, să știi! E una dintre cele mai cool întrebări pe care le-am auzit vreodată! Mi-ai dat de gândit grav de tot. Prima melodie pe care cred că mi-o amintesc este Michael Jackson – „They don’t care about us”. Îmi aduc aminte ca eram într-o sufragerie cu familia, la mijlocul anilor ’90, și rula videoclipul la greu pe MTV. Era foarte mult difuzată și cred că mi s-a întipărit în memorie.



Prima melodie de care te-ai îndrăgostit.  Intuiesc un răspuns aici pentru că știu că ești un mega fan al unei anumite trupe.

„Enjoy the Silence” – Depeche Mode, ireversibil!



E, uite ce bine am intuit!

Să știi că acest flagel muzical l-am auzit chiar la colegul vostru, bunul meu prieten Marian Soci. Am fost colegi la radio în 1999 și țin minte că el își pregătea emisiunea și rula cântecul ăsta, iar aia cred că a fost prima mea interacțiune cu Depeche Mode și cu Dave Gahan.


Primul album pe care l-ai cumpărat.

Eminem – „The Marshall Mathers". Este de fapt un album care mi-a fost făcut cadou. Apoi am cumpărat toate albumele de la Depeche Mode. Și nu numai. Dar trăind în era digitală și dezvoltându-ne în paralel cu ea, am cumpărat albumele descărcând-o în variantă digitală și plătind așa artiștii pentru muzica lor. Și eu fac muzică, produc și remixez așa că știu ce înseamnă să arăți o formă de respect artiștilor atunci le cumperi muzica și nu o piratezi.



Primul concert la care ai fost. 

Cu siguranță în orașul natal când se făceau Zilele Orașului. Voltaj mi-a plăcut foarte mult în perioada respectivă. Mi s-a părut foarte inovatoare, pentru anii 2000, acea compoziție muzicală pe care doar ei au reușit să o facă în România. Iar Călin Goia și colegii lui sunt super mișto.



Melodia care te face să dansezi. 

Zoo Brazil – „Complicated”. Este piesa pe care o ascult înainte să mă urc pe scenă. Are un vibe aparte care mă energizează. E un ritual. O ascult de fiecare dată și ulterior am o selecție, inclusiv cu multe de la Depeche Mode pe care le ascult. Am undeva la o oră înainte să urc pe scenă când eu nu vorbesc cu nimeni. 



Melodia care te face mereu să plângi. 

Sunt foarte multe piese. Ti-aș putea spune de la Tatiana Stepa „Copacii fără pădure” până la piese actuale. Dar piesa care mă răscolește cel mai tare, în momentul de față, se numește „Cover me” de la Depeche Mode, urmată de „Precious”. Pentru că...în viață mai există și pierderi.



Albumul care ți-a schimbat viața. 

Nu aș putea spune că există un album care mi-a schimbat viața. Dar pot să spun că mi-a schimbat percepția asupra muzicii, mai degrabă. Ascult foarte multă muzică diversificată, pentru că acolo unde crezi că nu îți place ceva, tot găsești un lucru care să te intereseze. Indiferent de genul muzical, sunt foarte multe albume pe care le-am ascultat și mă inspiră în continuare. Albumul pe care îl tocesc în momentul de față este albumul lui Dave Gahan cu Soulsavers,

formația cu care el colaborează în afara proiectului Depeche Mode. Sunt multe cântece acolo. Are un cover „Metal Heart” și îl recomand tuturor. În rest, ascult foarte multă muzică pe nișa mea, pentru că vreau să înțeleg întotdeauna ce se întâmplă, să fiu mereu actual și pe gustul publicului. 



Melodia cu care te-ai trezi zilnic. 

Să știi că nu prea mă trezesc cu muzică. De regulă, mă bucur de liniște dimineața.


Tot la „Enjoy the Silance” ai rămas. 

Da, da. Tot la „Enjoy the Silance”. Oricum, mie îmi sună telefonul de dimineață până seara, așa că nu am timp să mă trezesc cu o piesă. Alarma telefonului e cel mai bun refren. 


Piesa care te definește. 

Nu știu în ce măsură aș putea să-ți răspund corect și concret. Dar aș spune „Sky is the limit” – Lost Frequencies. Rămân să-l văd ediția asta și fug a doua înapoi la treabă pentru că am emisiuni la radio. 



Cu ce va rămâne memorabilă ediția UNTOLD din acest an?

Deși nu îmi place să intru în acest subiect, cu siguranță e memorabil faptul că e prima ediție de după pandemie. Și există o poftă post-pandemică de a ne apropia și de a ne distra. Pentru că am devenit niște brute. Și nu exagerez deloc. Am devenit „oameni lângă oameni”, nu prieteni. Am devenit niște străini practic, deși ne numim „oameni”. Cred că acum lumea nu mai este populată de oameni, ci de străini. Și cred că un festival de genul UNTOLD, și nu numai, ajută să ne transformăm din nou în oameni. 


Kiss FM este de 6 ani The Sound of UNTOLD. Cum ai descrie The Sound of Adrian Șaguna?

Pai cu siguranță The Sound of Adrian Șaguna sunt prestațiile și seturile mele pe scenă. Și voi! Mă identific foarte mult cu familia Kiss FM. Sunteți mișto, frumoși, colarăți. Și mai mult decât atât, completați foarte bine idea de festival! Practic, Kiss FM este radioul care a dat o definiție și o identitate acestui festival din punct de vedere mass media, mai exact pe radio. Și vreau să îi mulțumesc lui Dan Fințescu, ție, pentru că ești un tip super tare, bunului meu prieten, Marian Soci, pe care îl îndrăgesc maxim, OliX, Ana și tot restul colegilor. Vă Kiss și eu pe voi! 



Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.