Kiss Music News

Interviu exclusiv cu Rareș: „bebeluș vine de la faptul că am mommy issues”

Rareș este unul dintre cei mai fresh și carismatici artiști tineri din industria muzicală românească. A fost printre primii artiști care au inaugurat Main Stage-ul UNTOLD 2022. Am povestit cu el despre multe într-un interviu exclusiv KissFM.ro.

Rareș ne-a făcut o vizită la studioul Kiss FM #TheSoundOfUNTOLD și n-a venit cu mâna goală. Artistul a stat de vorbă în direct cu Ana Moga și Dan Fințescu pe Kiss FM, a acordat un interviu exclusiv pentru KissFM.ro. Discuția noastră consistentă pentru interviul exclusiv pe care Rareș l-a dat pentru KissFM.ro s-a întâmplat într-un loc cu multă umbră, în apropierea studioului Kiss FM din parcul festivalului. Am povestit despre experiența UNTOLD, noul single „Nașpa”, colaborările sale, planurile muzicale, cât și despre muzica și influențele artistice din viața lui.

 



Eusebiu Tudoroiu: Cum te-ai simțit pe scena UNTOLD?


Rareș: Am fost foarte, foarte pe fugă. Am ajuns cu 5 minute înainte să cânt și aproape nu am apucat să mă bucur. Aveam o anxietate că nu ajung, că o să întârzii, că nu reușesc să mă cablez la timp, că o să dezamăgesc oamenii. Așa că nu prea am avut timp să mă bucur complet, să am emoțiile alea grave atunci când vezi 20-30.000 de oameni pe un stadion, în fața ta. Dar, uitându-mă în urmă, a fost wow. Am în continuare flash-uri și știu că mă simțeam ca pe Wembley. Stadionul era full, scena uriașă, am văzut și story-uri ulterior cu cât de bine arăta. 


Ai avut și ceva fani acolo. Personal m-am întâlnit cu destul de mulți oameni care mergeau chiar și cu o oră înainte ca sa prindă locuri cât mai în față pentru momentul tău.


Într-adevăr, am niște fani care vin la fiecare concert. Nu am avut foarte multe, pentru că m-am lansat de curând. Dar chiar și la alea am oameni pe care-i văd la fiecare concert.


Și cum te simți când vezi că oamenii se plimbă după tine prin țară?


Mă gândesc constant cum să le arăt recunoștința mea. Cum să fie show-ul mai bun, cum și ce să inserez din piese nelansate. Eu le mulțumesc la fiecare concert, dar trebuie și altceva. Merită mai mult decât un mulțumesc. Sentimentul este overwhelming! 


Ai lansat de curând un single "Nașpa". Hai să povestim puțin despre el, pentru că schimbă ușor macazul față de ce ai făcut până acum, ca stil. 


Într-adevăr. Am stat foarte mult timp în studio înainte să mă lansez și am încercat să fac și multă muzică comercială. Cumva am simțit nevoia să fac muzică mai apropiată de tinerii de vârsta mea. Și am vorbit atunci cu managementul meu despre faptul că aș vrea niște sesiuni urbane. Mi s-a propus o sesiune cu Arkanian și am început să fac pop-urban, pop-trap. Un mix între muzica comercială și tot ce bubuie acum pe digital. A fost o pură întâmplare. Am avut două sesiuni cu Arkanian. În prima a ieșit piesa 'Merit', în a doua a ieșit 'Nașpa'. Ne-am dorit mult să fie cât mai relatable, să fie cât mai aproape de tineri, cât mai „TikTok-able”. Vibe-ul e luat de la 24kGoldn și iann dior. Îi ascultasem cu două săptămâni înainte și m-au inspirat. Am mers mult pe California, teenage, TikTok vibes și așa a ieșit 'Nașpa'. Nu credeam că va avea șanse, pentru că genul ăsta de muzică nu prea se dă la radio. Dar am cântat-o la "Beach, please!", am pus-o pe TikTok, a făcut câteva mii de clipuri pe Sound și ușor, ușor a venit validarea pentru ea. Și uite că prinde. Suntem în top pe Apple Music, pe Spotify, în trending pe YouTube și sper că poate ajunge și la radio. În opinia mea, piesa e bună pentru digital, pentru adolescenți, însă cred că poate ușor să fie și o piesă de radio. Pentru că am avut grijă să folosim niște linii foarte catchy, versuri care pot fi friendly. Cred că e la granița dintre digital și radio.




E „Nașpa” modul în care ne pregătești pentru un album?


 Îmi doresc mult să scot un album. Dar când ai o piesă bună, e greu s-o ții. Mai ales pentru că sunt la început. Dacă aș fi avut deja 10 hituri și două albume, îmi permiteam să stau într-o pauză pregătind un album. Dar sunt proaspăt lansat și am abia două single-uri scoase. Însă, în viitor cu siguranță! 


What's an UNTOLD thing about you?


E ceva ce cred că am mai spus doar pe live-urile TikTok și cred că merită spus și aici. Comunitatea mea e comunitatea „bebelușilor”. Eu sunt „Bebe-Șef” iar fanii mei sunt „Bebeluși”. M-au tot întrebat oamenii de la ce vine. Pentru că am și un cont secundar de TikTok, „raresbebelusultau”, și plusez foarte mult pe tema asta. Am stat mult să mă gândesc de la ce vine treaba asta. Și uite, o spun în exclusivitate pentru KissFM.ro: „bebeluș” vine de la faptul că am mommy issues. Am mommy issues și de asta sunt un mare bebeluș, iar toată lumea e bebeluș în jurul meu. Sunt foarte mămos. Am 21 de ani și mai plâng și acum după mama în fiecare zi, mai ales acum că m-am mutat la cateva sute de kilometri. 


Kiss FM este de șase ani #TheSoundOfUNTOLD. Cum ai descrie The Sound of Rareș? 


Fiind la început și având o vârstă fragedă în viață și în industria asta, nu cred că am un sound foarte bine definit și nici nu vreau să îmi definesc încă foarte bine unul. Îmi place foarte mult să fac muzică comericală, urbană, să fac balade și colaborari. O să continuăm să tot pregătim surprize. Am avut chiar la voi un live session în care am cântat „Așa sunt zilele mele" de la Adrian Minune. Într-adevăr, o variantă spălată, rock. Dar ideea e că îmi place să nu mă identific cu un singur punct. Nu vreau să dau așa, la darts, și să zic că sunt undeva. Ce contează e că fac muzică din pasiune și cred că acolo se simte semnătura mea. Semnătura mea sunt chiar eu. Vocea, feeling-ul pe care-l pun în piese. Încă nu aș spune că am un sound. Încerc să mă descopăr pe mine, fără să-mi pun vreo limită. Am 21 de ani, sunt la început și chiar cred că nu am limite și pot face orice mă taie capul. 



Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.