Cool Stuff

Funkiss 12 august | Weekend muzical și alte vești bune

De ce respira un urs de pluș din Anglia, ce-a pățit Brad Pitt pe platou și ce-o să faci în weekendul ăsta

Mă chinui de o săptămână să găsesc motive să nu mergi la KIMARO și n-am scos nimic. Probabil că nu există motive să nu fii la cel mai mare festival al muzicii românești de pe litoral. Fie că îți place să dai din mâini, din șolduri sau din cap, o să găsești muzică pe gustul tău în una dintre cele trei seri: Magic Sunsets, Kiss Energy și Rock Nights. 

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

Este ziua internațională a elefantului, dovada că nimeni nu slăbește doar cu salată. Vor avea, cel mai probabil, o petrecere de neuitat.

490 î.Hr.: Victoria grecilor asupra pârșilor în Bătălia de la Marathon; 

ERATĂ: Victoria grecilor a fost asupra perșilor, nu pârșilor, în ciuda existenței aceste gravuri:

1851 - Isaac Singer primește brevetul pentru mașina sa de cusut. Bătrânii vremii ar fi declarat „tineretul se bazează prea mult pe tehnologie”.

1883 - A murit ce se credea că era ultimul exemplar de zebră Cvaga (Quagga), o cabalină care arăta ca o zebră scoasă dintr-o imprimantă care a rămas fără cerneală. Din fericire, sub-specia a revenit în forță, ca moda blugilor rupți și frica de război nuclear.


1960 - NASA a lansat primul satelit de comunicații funcțional, Echo 1A. Sateliții sunt folosiți pentru semnale TV, telefoane, radio, internet și, pentru a descrie, într-o expresie românească, NSFW, că ceva este foarte departe.

1981 - IBM a lansat primul calculator personal (PC). Toți părinții de pe Pământ se reunesc pentru a stabili noile replici de parenting. Cele mai de succes rămân „numai cu ochii în drăcovenia aia stai!”, „că stai toată ziua pe calculator, de-aia te doare capul!” și „ți-ai terminat temele, de stai pe calculator?”

1990 - Sue Hendrickson descoperă singurul schelet aproape complet de Tyrannosaurus rex. Mai jos, urmașii de azi ai temutului prădător.


ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Un director din Iași și-a organizat singur concursul, a fost candidat unic, dar a ieșit pe locul 2." Când crezi că nimeni nu poate să te învingă și nimeni chiar te învinge.

„Focare de infecţie pe Valea Prahovei. A curs cu amenzi din partea ANPC.” Singura carne prospătă era pe ursul care săpa în tomberonul restaurantului.

„Dealurile de la Râmnicu Sărat, răscolite de braconieri de trufe din Neamţ” Poliția a aflat de ei după ce braconierii de lemn au sunat la 112 să se plângă de aglomerație.

„În noaptea dinspre 12 spre 13 august va avea loc cea mai spectaculoasă ploaie de meteoriți din an, Perseidele.” Oamenii de știință spun că fenomenul se va vedea cel mai bine din curtea unei case cu o duzină de camere, cinci băi și un Bentley 4x4 în garaj. 

„Curierul din Galați care a înscenat o tâlhărie a fugit în Anglia. Furase încasări de 15.000 de lei.” Îi ajung pentru un weekend de trei zile în Londra.

„Anglia. Un hoț care s-a ascuns de poliție într-un urs uriaș de pluș a fost prins când ofițerii și-au dat seama că jucăria «respira».” Tânărul se află în spatele gratiilor și poate fi vizitat la grădina zoologică de pluș din Manchester.

„O imagine cu două galaxii care se ciocnesc arată ce soartă va avea Calea Lactee.” Astrologii spun că totul e OK, galaxiile au făcut o amiabilă și au promis să nu mai intre în intersecție cu 60 de ani-lumină pe secundă.

„Percheziții la persoane care vindeau telefoane cu 6.000 de lei ce erau, de fapt, replici.” Un client și-a dat seama că a fost tras în piept când a găsit, în cutia noului iPhone, și încărcător.

„CEO-ul unei companii aeriene low-cost: «Este sfârşitul erei biletelor de zece euro».” Și probabil că începe era biletelor cu loc în picioare.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Posibil să fi fost doar o știre care să genereze niște publicitate, dar Brad Pitt și-a rupt tendonul lui Ahile în timp ce îl juca chiar pe eroul grec Ahile, în filmul „Troy”. Pentru acest rol, Pitt a primit Oscarul pentru cea mai ironică accidentare. Actorul e recunoscător că ironia l-a ocolit când a jucat Moartea în filmul „Meet Joe Black”.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - O persoană din trecutul Vărsătorilor încearcă să peticească timpul trecut și să lege o nouă relație. Poate e o idee bună, poate nu. Important e să-ți amintești bine și motivul pentru care n-ați păstrat legătura. Mai exact, dacă îți e dator cu bani.

ALBASTRU - Fie că muncesc sau se distrează, Capricornii își consumă astăzi orice firimitură de energie. Asta înseamnă că weekendul ăsta o să fie folosit mai mult pentru odihnă binemeritată.

ALBASTRU - Dragi Scorpioni, calmați-vă! Cu drag, celelalte unsprezece zodii.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.