Kiss Music News

Nicki Minaj a devenit prima artistă de rap care a debutat pe locul I în topul Billboard Hot 100, din ultimii 24 de ani

Nicki Minaj a făcut istorie.

Artista a lansat recent piesa „Super Freaky Girl”, care conține o mostră din piesa clasică „Super Freak”, cântată de Rick James în 1981.


Melodia a prins atât de tare la public, încât Nicki a devenit prima artistă solo de rap care a debutat pe locul I în topul Billboard Hot 100, din ultimii 24 de ani. Înaintea ei a fost Lauryn Hill cu piesa „Doo Wop (That Thing)”, lansată în 1998. 


Piesa originală a lui James nu a avut un impact în topuri și la acea vreme s-a clasat pe locul 16 în Top 20. Apoi, în 1990, M.C. Hammer a folosit o mostră din cântec pentru melodia lui „U Can’t Touch This” și a câștigat un Grammy. 

Billboard Hot 100 ia în considerare numărul total de ascultări ale unei melodii via download-ări, streamuri și difuzări la radio. „Super Freaky Girl” a fost downloadată de 89.000 de ori și a marcat cea mai mare săptămână de vânzări ale unei piese de anul ăsta.


Nicki, pe numele ei real Onika Tanya Maraj, a reacționat la această veste. „Ați reușit! Vă iubesc enorm de mult, vă mulțumesc”, a transmis artista fanilor săi pe care-i alintă „barbiez” sau „barbz.”


Noua melodie va face parte de pe un album muzical pe care cântăreața se pregătește să-l lanseze curând, deși nu a dat mai multe detalii despre asta.


Ea este nominalizată și la două premii VMA, dar va primi și Michael Jackson Video Vanguard Award, premiu care a mai fost câștigat de Madonna, Jennifer Lopez și Janet Jackson.


Pe lângă noul cântec (al cărui videoclip oficial încă-l așteptăm), Minaj le-a oferit fanilor și un remix alături de alter ego-ul ei - „Roman” -, dar și versiunea acapella a piesei. Sună bine sau nu?


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.