Cool Stuff

Funkiss 30 august | Ultima zi de marți a verii

Școala, spațiul Schengen și Festivalul Sarmalelor sunt mai aproape ca oricând!

Cei doi fani devotați ai rubricii Funkiss au observat că aceasta a lipsit două săptămâni, perioadă în care autorul a fost în concediu, din care s-a întors cu bijuteria asta de memă:


A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

70 - Templul lui Irod este jefuit și distrus de împăratul roman Titus, dovedind din nou pasiunea romanilor pentru ruine.

1698 - Dimitrie Cantemir publică, la Iași, prima scriere filosofică românească. Filosofia românească a plecat, cândva, de la nelămurirea „ce este existența?” și a ajuns azi la concluzia „aia e”.

1835 - Este fondat orașul Melbourne, greșit considerat de mulți capitala Australiei. Nu, nu este nici Sydney. Hai, mai ai o încercare!

1948 - A fost creată „Direcția Generală a Securității Poporului" (Securitatea), instituție ale cărei dosare dispar mai repede decât băiatul ăla care ți-a cerut bicicleta să facă o tură cu ea.

1972 - S-a născut actrița Cameron Diaz, cunoscută pentru mai multe producții de succes. Vocea ei este pentru totdeauna întipărită în mințile părinților forțați de copii să se uite iar și iar la seria de animații „Shrek", în care Diaz este vocea Prințesei Fiona. 

2005 - Uraganul Katrina a devastat sudul SUA. În ciuda tornadelor care apar tot mai des în țară, singurul uragan care a devastat vreodată România a fost Tzancă.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

Încă nu se știe cât face Andreea Esca pe lună, dar ieri a făcut 50. LMA cu întârziere!

„Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și-a anunțat susținerea pentru aderarea României la spațiul Schengen.” Ne bucurăm cu jumătate de galerie, nu e chiar gol, mai mult am ieșit din apărare.

„Noi tensiuni între Turcia și Grecia. Avioanele de luptă turcești, vizate de sistemul de apărare aeriană elen.” La mijloc este râca turcilor că românii au preferat anul acesta plajele grecești.

„Doi piloți Air France au fost suspendați după ce s-au luat la bătaie în cabină în timpul unui zbor.” Probabil s-au luat de la faptul că unul ocupase abuziv cotiera dintre scaune.

„În timp ce turiștii sunt revoltați de algele de pe plajă, specialiștii spun că asta arată că mediul din Marea Neagră e sănătos.” Managerii de plaje s-au adaptat la situație: un șezlong pe alge costă dublu față de unul pe nisip.

„Tot mai multe cazuri de polițiști care se pensionează la vârste de până la 50 de ani, iar apoi cumulează pensia cu salariul tot în structuri de poliție.” Drumul perfect în carieră: să ajungi angajat la Poliția Locală, dar doar după ce ai ieșit la pensie din posturi în Ministerul Afacerilor Interne, Poliție și Jandarmerie. Salariul e modest, dar cele trei pensii rotunjesc veniturile.

„Performanţă istorică pentru floristica din România! Nicu Bocancea a câştigat locul patru la Europa Cup 2022, cea mai importantă competiţie de floristică din Europa.” Dacă ne-am descurca la fel de bine și la competițiile cu gazon, nu doar cu flori…

„România ocupă ultimul loc în UE la planificarea financiară. Printre activităţile cel mai des amânate de români, la egalitate cu mersul la dentist.” Educația financiară românească de bază rămâne expresia „banii la bani trag”, iar igiena dentară se rezumă la „dinte pentru dinte.”

„Trei tineri din Craiova au atacat personalul de la două săli de jocuri și au furat 2.500 de lei.” Cele două metode să te îmbogățești dintr-o sală de jocuri noroc rămân:
1. să fie a ta
2. să o jefuiești.

„O nouă ediție a Festivalului Sarmalelor va avea loc la Salonta. Organizatorii își propun să gătească 16.000 de sarmale.” Sau, cum spune orice mamă în preajma Crăciunului „nu fac multe”.

„Celebrul Pod al Minciunilor din Sibiu intră în reparații.” După prăbușirea podului peste Siret la șase luni de la reabilitare, cred că unul dintrei poduri din România este unul al minciunilor.

„Cinci persoane reţinute pentru 24 de ore, după scandalul cu săbii dintre două clanuri din Clejani.” Să fi fost preselecția națională pentru show-ul „Chefi la cuțite”?

„De ce vrea NASA să se întoarcă pe Lună înainte de a trimite oameni pe Marte.” Probabil își iau avânt.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Un liliac poate să mănânce peste 3.000 de insecte în fiecare noapte. Este un fapt interesant, dar posibil și răspuns al unui chelner din Mamaia după ce ai găsit o muscă în supă. Acum înțelegem și de ce Batman avea masca deschisă în zona gurii.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Berbecii vor avea o săptămână ușoară ca subiectul trei de la proba de română de la BAC 2022. 

ROZ - Fecioarele află că viața nu e făcută să muncești. Din nefericire, unele Fecioare învață lecția de la subalterni.

ALBASTRU - Scorpionii se simt în apele lor până-și amintesc că nu știu să înoate.

POZA ZILEI


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.