Cool Stuff

Funkiss 31 august | S-a mai dus o vară

Dovleci, frișcă și mii de tomate. Nu e rețeta succesului, doar ghiveciul din știrile zilei.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1056 - Împărăteasa bizantină Teodora aduce sfârșitul dinastiei macedoniene. Mai exact, moare fără să fi avut copii, în ciuda anilor de mesaje de la mama ei, dornică să fie bunică. 

1422 - Henric al VI-lea devine rege al Angliei după moartea tatălui său, că așa funcționează monarhiile și unele funcții manageriale din instituțiile românești. Primul decret al noului rege fost: „Gaga baba iugu guga!”, trădând faptul că avea doar nouă luni.

1895 - Contele Ferdinand von Zeppelin primește brevetul pentru Zeppelin. Balonul, nu formația.

1897 - Thomas Edison brevetează kinetoscopul, strămoșul proiectorului de cinema, responsabil astăzi pentru 90% din vânzările mondiale de floricele de porumb.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Soldaţii britanici au dezvăluit din greşeală locaţia unui submarin nuclear, în timp ce foloseau o aplicaţie de fitness.” Americanii nu ar fi făcut o astfel de gafă, dar probabil ar fi comandat o pizza la adresa submarinului.

„Clara Chia a reușit ceea ce Shakira nu a reușit în doisprezece ani de relație cu Pique!" Și-a plătit taxele?

„Donald Trump cere să fie reînvestit ca președinte al SUA sau să fie organizate „imediat” noi alegeri prezidențiale.” Mai rămâne să spună că și-a uitat încărcătorul în Biroul Oval și intră numai cât să-l caute.

„Imagini revoltătoare cu un vizitator care îi dă să bea Coca Cola unui urs brun, la Grădina Zoologică din Târgu Mureș.” Cu adevărat revoltător, toată lumea știe că doar urșii polari beau Coca Cola.

„România a pierdut într-un an populaţia unui judeţ.” 2023 va fi primul an în care vom alege județul următor, prin referendum național.

„Prima trecere pentru pietoni supraînălțată din municipiul Iași.” Pentru a face economie de materiale de construcții, unele treceri de pietoni nu vor fi supraînălțate, va fi rașchetat asfaltul de pe restul străzii.

„Fiscul din Franța depistează piscinele nedeclarate folosind AI și imagini din satelit.” Sistemul se va numi GPS - Găsitor de Piscine Suspecte.

„Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Educaţiei un plan să nu mai existe şcoli cu toaleta în curte.” Se caută planul C, după ce premierul a refuzat „renunțăm la curte” și „renunțăm la toalete”.

„Un bărbat din Nebraska a vâslit peste 60 de kilometri într-un dovleac.” Conform basmului Cenușăreasa, călătoria a început într-o barcă de lux trasă de patru delfini, dar l-a prins miezul nopții pe drum.

„Premieră în Cluj: toate traseele turistice montane au fost omologate. Locuri care îți taie răsuflarea.” În București nu sunt locuri în care ți se taie răsuflarea, dar avem locuri unde ți se taie cauciucurile. Bine, și metrou.

„Jennifer Lopez a cântat la nunta ei o piesă nouă, dedicată lui Ben Affleck.” Asta nuntă de fițe, să-ți cânte Jennifer Lopez între friptură și sarmale. Sper că s-a distrat totuși, e cam nasol să nu scapi de muncă nici la propria nuntă.

„Din greșeală, o femeie a primit în cont 10,5 milioane de dolari în loc de 100.” Accidental, femeia a cumpărat o casă de lux de 1,35 milioane de dolari și, din neatenție, a transferat restul banilor în alte conturi.

„Peste 150.000 de tomate au fost împrăştiate pe o autostradă intens circulată din SUA." Șoferii au văzut roșii în fața ochilor.

„Un angajat din Satu Mare a fost filmat în timp ce tunde pământ în loc de iarbă." Localnicii îl știau drept omul care iriga pe torențială și stropea anti-țânțari în perioada Crăciunului.

„73% dintre români cred că va veni o criză economică de amploare." Românul e mereu prevăzător, la petreceri se zice „când ne-o fi mai rău, la fel să ne fie."

„Criza cartofilor. Leguma va deveni delicatesă la iarnă, din cauza secetei din Europa.” Trufele și icrele pleacă din meniul restauratelor de fițe, înlocuite de cartofii prăjiți în ulei de măsline. România va avea primul restaurant din lume de trei barabule Michelin.

„În New York, spray-urile cu frișcă nu mai pot fi comercializate tinerilor sub 21 de ani. Autoritățile se tem că tinerii folosesc gazul din tuburi pe post de drog.” Din nefericire, se știe că de ce ți-e frișcă nu scapi.

WOWDEVĂRUL ZILEI

O echipă internațională de geneticieni a estimat că unul din 200 de bărbați în viață astăzi este un descendent al lui Genghis Khan, practic 0,5% din populația masculină a planetei. În România, numărul este mult mai mic, fiind majoritatea descendenți ai lui Traian și Decebal.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Este o zi perfectă de investiții pentru Balanțe, dar e totuși bine de știut că astrele nu au terminat o facultate de economie.

ROZ - Leii vor lua decizii fără să se gândească la consecințe. Probabil au învățat asta de la Capricorni.

ALBASTRU - Peștii vor trece prin momente de tristețe că este ultima zi a verii, cu note de neîmplinire că nu au apucat să facă tot ce își doreau în sezonul cald. Vestea oarecum bună este că, la cum evoluează clima și încălzirea globală, nu mai e mult până ce vom avea trei anotimpuri calde. Și unul incendiar.

POZA ZILEI


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.