Cool Stuff

Funkiss 1 septembrie | A venit, a venit toamna

Leonardo DiCaprio e single, vulturul sur este viu și un american a fost lovit de fulger. De șapte ori.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Vărsătorii varsă bani într-un hobby. Asta o să-i facă se simtă bine, cel puțin până în momentul în care o să se simtă vinovați.

ALBASTRU - Balanțele întâlnesc mici probleme de comunicare în prima parte a dimineții. Oricum, majoritatea neînțelegerilor au loc înainte de cafea, sau după un pahar de vin.

ALBASTRU - Un sfârșit de săptămână nefast pentru Capricorni, care chiar au impresia că azi e vineri. E de abia joi, sincere păreri de rău.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Noi avertizări de vreme severă. Aproape toată țara va fi sub coduri portocaliu și galben de ploi.” Normal că plouă abundent după secetă de luni întregi, este echivalentul natural al sportului național, „am amânat toată munca pe vineri și a venit vineri”.

„Oamenii de știință au descoperit codul genetic al meduzei nemuritoare și vor să afle cum fentează moartea.” Teoria din momentul acesta este că moartea o caută acasă și ea este la înot.

„O operație experimentală pe creier a potolit pofta de mâncare a două paciente cu tulburare de alimentație excesivă.” Aștept cu interes operația care păcălește creierul că salata e la fel de bună precum ceafa de porc la grătar. Oricum o întorci, ajungi la concluzia că urarea „poftă mare” este un atac la persoană. Sau cel puțin la forma ei.

„O «vrăjitoare» din Giurgiu a înșelat mai multe persoane prin folosirea mercurului.” Probabil le ghicea temperatura.

„Prima medalie pentru România la Mondialul de înot, de juniori din Peru - argint la 400 m liber.” Gurile rele spun că România face performanțe la înot pentru că, în multe orașe din țară, este necesar pentru a traversa strada. 

„Șase români au dat spargere într-o fabrică de parfumuri Chanel, de lângă Paris.” Poliția i-a prins și, în același timp, a infirmat mitul că banii n-au miros.

„Povestea deţinutului care i-a furat inima unei angajate de la penitenciar.” Relația lor nu a durat mult după eliberare, semn că angajata cu inima furată a recuperat prejudiciul. Dacă dragostea e o crimă, deținutul era închis pe nedrept.

„Iranul a încercat să fure un vas american fără pilot în Golful Persic.” Au fost prinși când tăiau lanțul cu care vasul era legat de un stâlp.

„Liviu Vârciu, îngrozit de factura pe care a primit-o: «Mi-au venit gazele 55 de milioane».” Dacă suma e în lei noi, Liviu a consumat deja toată rezerva de gaze a României.

„Declarația revoltătoare a ministrului Cîmpeanu: «Toaleta din curtea școlii nu are legătură cu o calitate a educației».” Probabil că urmează și declarația „aveam olimpici și când școlile erau luminate cu lumânări”. La iarnă vom auzi „și în paleolitic se învăța pe frig, așa s-a descoperit focul.”

„O specie de vulturi, dispărută din România de peste 70 de ani, a fost găsită în Sebeș.” Poliția caută făptașii.

„Leonardo DiCaprio s-a despărțit de iubita sa, Camila Morrone, când aceasta a împlinit 25 de ani. Ea se alătură unui lung șir de foste părăsite de actor înainte ca ele să împlinească 26 de ani.” Urmează câteva observații, sub 25, ca să-i placă și lui Leo:

- Leondardo DiCaprio, cel mai bun selecționer de fotbal feminin Under 25. 

- Leo i-a dat iubitei tradiționalul cadou de 25 de ani, papucii.

- Măcar știi că e genul de iubit atent, care nu-ți uită ziua de naștere.

- Sunt destul de sigur că, în filmul „Titanic”, Rose a inventat povestea că Jack nu a încăput pe ușa plutitoare. De fapt a părăsit-o când a făcut 25.

- Hollywood probabil deja pregătește un spin-off al seriei „Îngerii lui Charlie”, „Fostele lui Leo”. 

- Cu ocazia asta menționăm că actrița Zendaya împlinește astăzi 26 de ani, deci este oficial „marked safe from DiCaprio”.

- Brad Pitt a jucat în filmul „Șapte ani în Tibet”, sau, cum ar spune prietenul său, Leonardo, patru iubite în Hollywood.

- DiCaprio și-a instruit probabil barmanii de la petreceri să verifice actele invitaților. Nu primești alcool dacă ai sub 21 sau peste 25.

- Cartea preferată a actorului este probabil romanul „Un sfert de veac de singurătate”, al lui Gabriel Garcia Marquez.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1532 - Regele Angliei, Henric al VIII-lea, îi acordă logodnicei sale, Anne Boleyn, titlul de marchiză de Pembroke. Nu se cădea ca un cap încoronat să ia de nevastă o actriță oarecare… Harry.

1715 - Ludovic al XV-lea devine rege al Franței la vârsta de cinci ani. Primul lui decret - toate cornulețele din regat să fie umplute cu ciocolată!

1859 - Are loc cea mai mare furtună solară înregistrată vreodată. Internetul a fost picat pe toată planeta până în 1950, când a fost inventat.

1958 - Începutul unei serii de conflicte între Islanda și Marea Britanie, cauzate de teritoriile de pescuit. Săracii britanici, după ce-și convingeau nevestele să-i lase la pescuit, erau nevoiți să convingă și Islanda.

1963 - A luat ființă prima unitate specializată în domeniul informaticii și automatizării a Armatei române. Original, în unitate era doar un băiat care știa să instaleze Windows.

1974 - Avionul SR-71 Blackbird zboară între New York și Londra în sub o oră și 54 de minute. A traversat un ocean acum 48 de ani puțin mai repede decât vom traversa Bucureștiul de luni încolo.

1985 - O expediție americano-franceză localizează epava scufundată a Titanicului. Recuperează mai multe artefacte, printre care și unsprezece premii Oscar. 

WOWDEVĂRUL ZILEI

Roy Sullivan a fost un american cu un record cam nefericit. De-a lungul vieții a fost lovit de fulger de șapte ori și a supraviețuit de fiecare dată. Șansele să se întâmple asta sunt, oficial, de una din  10.000.000.000.000.000.000.000.000.000. Nu sunt sigur dacă asta îl face incredibil de norocos sau incredibil de ghinionist.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.