Cool Stuff

Cartea unui autor român va fi transformată într-un film cu Russell Crowe în rolul principal

Un roman tradus în peste 40 de limbi și un best-seller ce s-a vândut în peste 400.000 de exemplare.

Scriitorului român Eugen Ovidiu Chirovici a anunțat pe 1 septembrie că romanul său „The Book of Mirrors”  („Cartea Oglinzilor”) va fi ecranizat la Hollywood și că Russell Crowe va interpreta rolul principal. 

Adaptarea pentru marele ecran va purta numele „Sleeping Dogs”, iar filmările ar urma să înceapă la începutul lui 2023

„În sfârșit, pot să vă dau vestea cea mare: The Book of Mirrors / Cartea Oglinzilor ajunge pe marile ecrane, cu Russell Crowe în rolul principal. Filmările încep în ianuarie, iar premiera va avea loc la festivalul internațional de la Toronto, în septembrie 2023”, a scris Chirovici pe pagina sa de Facebook. 


Publicația Variety a mai devăluit că scenariul va fi bazat pe partea a treia cărții lui E.O. Chirovici. 

Crowe va interpreta rolul lui Roy Freeman, un detectiv retras și care suferă de Alzheimer. Acesta se vede nevoit să revină asupra unei investigații din trecut, după ce un deținut condamnat la moarte, pe care l-a arestat în urmă cu 10 ani, începe să-și proclame nevinovăția.

Freeman este intrigat de această întorsătură, dar trebuie să se lupte și cu boala în vederea recăpătării memoriei. Astfel, el îl angajează pe fostul său partener pentru a-l ajuta să descopere adevărul. Cei doi vor dezlega o rețea încâlcită de secrete, iar Freeman va ajunge să facă niște descoperiri îngrozitoare.


Romanele publicate e E.O. Chirovici 

E. O. Chirovici s-a născut la Făgăraș, a absolvit Academia de Studii Economice din București, a lucrat ca economist la Banca Mondială, apoi a devenit consilier economic al primului ministru Adrian Năstase. Din 2012 el nu mai trăiește în România - a locuit în Londra, Bruxelles, iar în prezent e stabilit în Florența. 

Romanul „The Book of Mirrors” a fost publicat direct în limba engleză de editură din Marea Britanie. Până în prezent a fost tradusă în peste 40 de limbi și este un best-seller ce s-a vândut în peste 400.000 de exemplare.

Versiunea în limba română a fost publicată la editura RAO

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.