Cool Stuff

Funkiss 6 septembrie | O zi ca nuca în The Wall

Mercurul coboară, prețurile urcă. Știrile fierbinți care ne lasă reci.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Capricornii pot avea o zi bună, depinde doar de cum își vor gestiona emoțiile. Mai exact, multe lucruri pot să-ți strice ziua, dar doar dacă le lași. Până la urmă, dacă n-ai de ce să te plângi la sfârșitul zilei, parcă a trecut degeaba.

Săgetătorii se vor lăsa păcăliți de ceva sau cineva. Cel mai probabil de o reclamă, deci vor cumpăra ceva ce nu le trebuie. Asta pățim toți, e doar rândul vostru.

Fecioarele se vor trezi cu niște bani. Din nefericire, tot cu banii cu care s-au culcat, semn clar că refuză să se înmulțească de la sine.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

Americanii sărbătoresc astăzi Ziua Națională de Luptă Împotriva Procrastinării. Pentru cei ce nu știu ce este procrastinarea, voi explica imediat ce termin o altă chestie de care m-am apucat.

„Klaus Iohannis, la deschiderea anului școlar: Contează mai puțin nota și mai mult dezvoltarea copilului.” De ținut minte și de citat părinților după o notă de 4 la matematică.

„O universitate din Australia a refuzat să retragă un articol care îi învață pe studenți cum să fure din magazine.” Nu mă așteptam ca furtul din magazine să fie în vârful problemelor într-o țară cu păianjeni cât o pizza medie.

„Unele bănci au produse dedicate copiilor începând de la 6 ani, altele pentru copii mai mari, de la 10 sau 14 ani.” Ce-i drept, dacă vrei să ai casă până la 30 de ani, cel mai bine e să iei credit imediat ce poți să te semnezi pe un contract, chiar și cu trei bastonașe.

„Specialiștii CIA susțin că România a devenit o țară sursă de canabis.” Ca de obicei, de vină vor fi găsiți expații care-au tradus în engleză șlagărul “Iarba verde de acasă”.

„Oamenii de știință folosesc lasere ca să producă diamante din sticlele de plastic.” Bine, PET-urile de bere din plastic verzui sunt, probabil, transformate în smaralde.

„Experții spun că un duș rece poate să te ajute să slăbești.” Adevărat, dacă înlocuiești cina cu unul.

„O persoană care locuieşte în municipiul Tulcea a câştigat un loc de parcare după ce a licitat 100.000 de lei.” Dacă mai căuta un pic, pentru jumătate din sumă, cineva îi ceda locul de parcare cu tot cu mașina de pe el.

Acum că a reînceput școala, multe știri de pe site-urile de profil au tendința să fie tangențial și despre școală, elevi sau educație. Mai jos, câteva titluri care nu există, dar ar putea:

- Ce au purtat divele la MTV Music Awards și care dintre ținute nu ar fi adecvate pentru o educatoare.

- Rusia amenință cu întreruperea gazelor. Ce școli din Iași ar fi afectate.

- David Popovici, o nouă medalie de aur. Câte licee își redeschid porțile fără bazine sportive.

- Euro s-a prăbușit la minimul ultimilor 20 de ani. Cu cât a schimbat asta prețul rechizitelor.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1522 - Vasul Victoria, din flota navigatorului Magellan, revine în Spania, după ce a reușit primul înconjur al lumii pe apă. 390 de ani mai târziu, Titanicul nu a reușit să traverseze un singur ocean, deci vapoarele deja nu se mai făceau ca pe vremuri.

1628 - Puritanii stabilesc orașul Salem, din Massachusetts, locul în care era cel mai periculos să ghicești în cafea și să citești horoscopul.

1642 - Parlamentul Angliei interzice teatrul public. Actorii erau arestați, spectatorii amendați și scenele distruse. Astăzi, actorii români de teatru sunt pedepsiți prin remunerație cu valoare de pamflet.

1863 - În Londra a intrat în funcțiune primul metrou din lume. Aș vrea să fac o glumă că X ani mai târziu s-a pornit și cel din Cluj, dar valoarea lui X este necunoscută.

1940 - Regele Carol al II-lea abdică de pe tronul României și este succedat de fiul său, Mihai, ultimul rege al României. Da, „regele manelelor” nu este un titlu real.

1943 - S-a născut Roger Waters, co-fondatorul unei mici formații englezești pe nume Pink Floyd. Îi urăm un călduros „la mulți ani!” și, dacă tot s-a nimerit fix în a doua zi a anului școlar românesc, se potrivește un:



WOWDEVĂRUL ZILEI

Pizza cu ananas a fost creată în 1962, în Canada, de către un imigrant grec. Personal, cred că pizza se potrivește cu ananasul precum șoseta cu sandaua - de apreciat, dar pe rând, cu ocazii diferite.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.