Cool Stuff

Funkiss 9 septembrie | O nouă zi: a noua zi din a noua lună

O mașină de lux, mai multe zile libere sau podgoria Angelinei Jolie? Tu ce ai alege?

ASTRE ROZ ALBASTRE

Vărsătorii vor avea o zi de vineri fără foarte mult stres. Însă firea lor prevăzătoare o să-i facă oricum să se streseze pentru evenimente viitoare posibile, dar puțin probabile.

Un detaliu va trimite Peștii într-un uragan de nostalgie. Nu-i cazul să îți faci griji, nostalgia e bună, sunt doar amintiri curățate de regrete.

Berbecii au șansa să tragă de volanul vieții lor și să își schimbe viitorul. Acum, dacă-ți place spre ce te duci, nu-ți trebuie nici Waze, nici frâne, nici volan.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

Este prima zi de vineri de când a început școala. E o idee bună să-i explici celui mic ce este acela un weekend. „Da, o să te întorci la școală după două zile de pauză. Da, știu că nu vrei. Crezi că tati merge la muncă din plăcere?”

„Zeci de invitați la o nuntă au ajuns la spital după ce au mâncat eclere.” După pizza cu ananas, s-a inventat și eclerul cu Salmonella. 

„Un pasager a fost escortat de la bordul unei aeronave Melbourne-Bali, după ce și-a aprins o țigară în avion.” S-a ales scrumul de vacanța lui.

„Ministrul Boloș: Metroul va face din Cluj al doilea oraş cu un milion de locuitori din România.” Se va întâmpla, probabil, accidental. Cine uită să coboare la stația Străulești din București se trezește ajuns în Cluj.

„Vor fi și mai multe zile libere, inclusiv un proiect de lege prin care zilele libere legale căzute în weekend sunt recuperate.” În ritmul ăsta, e mai ușor să ne spună în ce zile din an să venim la muncă.

„Un cuplu chinez a încercat să-și înființeze propriul mini-stat în Insulele Marshall din Pacific.” Nu au reușit, dar moneda lor valora deja 3 RON. De asemena, erau șanse mari să aibă metrou înaintea Clujului.

„O mașină de lux furată din Londra a fost găsită la peste 8.000 km distanță, în Pakistan.” Sau, cum ar zice samsarii români, „a condus-o o bătrânică din Germania doar între Anglia și Pakistan.”

„Angelina Jolie și Brad Pitt se ceartă pe podgoria din Franța. Actrița îi cere fostului soț 250 de milioane de dolari.” Măcar strugurii sunt acri pentru toată lumea. 

„Germania va simula un posibil război cu Rusia folosind replici robotizate ale blindatelor inamice.” România simulează de ani urmările unui război, cu șoselele care arată ca după bombardament.

„Un chinez care culegea semințe de pin din balon a zburat necontrolat 300 de kilometri și a fost găsit după două zile.” Recordul de durată a unui zbor cu balonul este de cinci săptămâni, stabilit, în 1863, de Jules Verne.

„Un argeșean a găsit 500 de lei și a cerut ajutorul Poliției ca să-l caute pe păgubaș.” Un gest frumos și excepție la regula „ce-am găsit să fie-al meu”. 

„Mai multe vedete au apelat la terapii ciudate în încercarea de a-și menține frumusețea.” O terapie populară, care necesită să consumi argilă în timp ce faci efort fizic, este cunoscută sub numele de „alergi mâncând pământul”.

„Un restaurant vegan a luat decizia să includă carne în meniu, din cauza crizei preţurilor, stârnind furia clienților.” Clienții furioși i-au umplut proprietarului frigiderul de soia. L-au făcut fără ou, doar cu oțet. 

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1668 - Avarul, o comedie în cinci acte de Molière, are premiera la Paris. Este despre un bătrân bogat și zgârcit care vrea o nevastă tânără și frumoasă. Personajul principal este Harpagon, versiunea franceză a numelui românesc Irinel.

1743 - Împărăteasa Maria Terezia le dă copiilor de iobagi români din Transilvania dreptul de a frecventa școala sau de a renunța la ea ca să se facă youtuberi și gameri. 

1791 - Washington, D.C., capitala Statelor Unite, este numită după primul președinte, George Washington. Fără legătură, orașul București a fost botezat după un cioban.

1911 - A fost efectuată prima cursă poștală cu avionul în Europa. Două zile mai târziu a apărut și gluma cu „par avion?”

1912 - A fost dezvelit bustul generalului dr. Carol Davila. Astăzi, dezvelirea de busturi în public este o contravenție numită „expunere indecentă”.

1947 - Primul caz al unui bug de computer: o molie găsită într-un releu al unui computer de la Universitatea Harvard. Este și motivul pentru care majoritatea calculatoarelor de azi au ventilatoare care împrăștie naftalină aerosolizată.

1975 - NASA lansează nava spațială Viking 2 a cărei misiune este să exploreze planeta Marte. Descoperă că planeta este plină de praf, semn clar că bărbații chiar sunt de acolo.

WOWDEVĂRUL ZILEI

De-a lungul vieţii, nasul şi urechile nu se opresc niciodată din crescut. Nasul pentru că se tot adună câte minciuni spunem, iar urechile pentru că se tot adună câte minciuni auzim.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.