Cool Stuff

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață - cum au reacționat vedetele din Marea Britanie

Cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii a murit la vârsta de 96 de ani.

Vestea a venit aseară, 8 septembrie, și a întristat o lume întreagă. 

Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarah, cu o domnie de 70 de ani, care a început în anul 1952. Ea s-a stins din viață la Balmoral, la vârsta de 96 de ani, anunţul fiind făcut de Palatul Buckingham.

Prinţul Charles, în vârstă de 73 de ani este primul în linia succesiunii la tron, urmat de fiul lui cel mare, Prinţul William.

Prinţesa Elizabeth Alexandra Mary de Winsdor s-a născut la 21 aprilie 1926, la Londra, fiind primul copil al prinţului Albert, duce de York (viitorul rege George al VI-lea), cel de-al doilea fiu al regelui George al V-lea şi al reginei Mary, şi al Elisabetei Bowes-Lion, ducesă de York (Regina-Mamă).

După ce tatăl său a urcat pe tron, prinţesa Elisabeta a devenit moştenitoare a tronului, luând titlul Alteţa Sa Regală Prinţesa Elisabeta.

Vestea morţii Reginei Elisabeta a II-a i-a întristat pe toţi cei care au avut şansa de a o cunoaşte și nu numai. 

Vedetele din Marea Britanie au reacționat imediat pe conturile lor de social media. Iată câteva dintre mesajele acestora: 

Sir Elton John şi-a exprimat „profunda tristeţe” după moartea reginei.

„A fost o prezenţă care a inspirat şi ne-a condus ţara prin unele dintre cele mai măreţe şi întunecate momente cu graţie, decenţă şi căldură. Regina Elizabeth reprezintă o mare parte din viaţa mea, din copilărie până astăzi, şi îmi va lipsi mult”. 


Victoria Beckham i-a adus, de asemenea, un omagiu Reginei Elisabeta a II-a:

„Astăzi este o zi tristă nu doar pentru ţara noastră, ci pentru lumea întreagă. Sunt profund întristată de moartea reginei noastre iubite. Ne vom aminti de ea pentru loialitatea și serviciul ei de neclintit, iar gândurile mele se îndreaptă către Familia Regală în acest moment incredibil de trist.”


„Sunt trist pentru ţara mea şi pentru ceea ce a pierdut”, a scris Sting, care a recunoscut și că a plâns.


Paul McCartney a scris:

„Dumnezeu s-o binecuvânteze pe Regina Elisabeta a II-a! 
Odihnească-se în pace! Trăiască Regele!”

Mick Jagger a scris că toată viața a crescut cu Regina. I-a văzut nunta la TV, i-a admirat frumusețea și apoi a apreciat-o și mai mult când a devenit „bunica națiunii”. Artistul a transmis pe această cale condoleanțe Casei Regale. 

Rod Stewart a scris și el că Regina a fost o prezență constantă pe toată durata vieții lui. Dar și că această veste vine la o zi distanță de moartea fratelui său, care avea 94 de ani.  

Ozzy Osbourne a scris că e în doliu după moartea Reginei și că e devastat de gândul unei Marii Britanii fără Regina Elisabeta a II-a. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.