Cool Stuff

Funkiss 12 septembrie | Cât e pasaju’?

Un weekend românesc, cu hoți, viteză și focuri de armă. Viața bate filmul, cel puțin la table.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Fecioarele se revăd astăzi cu cineva din trecutul lor. Sau doar revăd pe cineva, într-o poză de-aia din arhivă, pe care ți-o servește Facebook, să nu uiți de unde ai plecat.

Săgetătorilor li se face, mai pe față sau mai subtil, curte. Cei care sunt deja căsătoriți ar prefera mai repede să li se facă o casă.

Taurii au mici neînțelegeri - cu soția, cu șeful sau cu Poliția. În toate cele trei cazuri, au șanse mari să scape doar cu un avertisment. 

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Tânăr de 20 de ani, surprins de radar circulând cu 184 km/h, pe un drum național din Dolj.” Dacă lângă asta punem și știrea din Botoșani, „Un tânăr de 20 de ani a tras cu un pistol cu aer comprimat, dintr-o mașină în mișcare, asupra unor tineri de pe marginea drumului”, ne dăm seama că România deja seamănă cu o țară de afară, cu SUA din jocul Grand Theft Auto. Tânărul ăla de 20 de ani chiar a avut o zi plină!

„Al patrulea incident la Pasajul Unirii: un autocar a rămas proptit cu aparatul de aer condiționat în limitatorul de înălțime.” Una e gafă, două sunt coincidență, trei sunt suspecte și cu asta, a patra, e deja tradiție.

„Tânăr din Timișoara, prins cu adidașii furați în picioare, după ce a revenit, a doua zi, în magazinul din care-i furase.” Mișcare atât de genială încât Poliția investighează dacă tânărul nu conduce cumva un imperiu de crimă organizată.

„Două femei au încercat să intre în țară cu peste jumătate de kilogram de bijuterii ascunse pe corp.” Dacă purtau zece lanțuri de căciulă și câte cinci inele pe fiecare deget, păreau doar cool.

„Arheologii din Georgia au descoperit un dinte vechi de 1,8 milioane de ani aparținând unei specii timpurii de oameni.” Dovezi arheologice că a doua cea mai veche meserie este cea de dentist. Și că Zâna Măseluță încă nu își alesese specializarea.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

490 î.Hr. - Victoria grecilor asupra perșilor în Bătălia de la Maraton. Dovada că violențele între spectatorii evenimentelor sportive sunt o tradiție antică.

1659 - Oastea Țării Românești condusă de Mihnea al III-lea cucerește Giurgiul și Brăila. Începe răscoala antiotomană. Influența otomană este redusă, ani mai târziu, la shaorma și telenovele.

1920 - La Jocurile Olimpice de vară, se folosește pentru prima dată steagul olimpic cu cinci inele. Un lucru interesant e că, în 1995, Comitetul Olimpic a dat în judecată compania auto Audi pentru logo-ul foarte asemănător cu cele cinci inele olimpice. Comitetul Olimpic a pierdut procesul, la care probabil se așteptau să câștige și ei niște bănuți, cu care probabil să își ia Mercedesuri.

1940 - În peștera de la Lascaux, Franța, sunt descoperite picturi rupestre de peste 17.000 de ani vechime. Autoritățile locale au vrut să le acopere, pentru că sunt, teoretic, graffiti.

1958 - Americanul Jack Kilby prezintă primul circuit integrat din lume. Este direct responsabil pentru calculatoare, smartphones și triplarea timpului petrecut de oameni la toaletă. 

2013 - Voyager 1 devine primul obiect spațial creat de om care a ieșit din sistemul solar, după ce a fost șutat de Chuck Norris în 1977.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Facebook are mai mulți utilizatori decât populația Chinei, a Statelor Unite și a Braziliei, puse laolaltă. Să te gândești la asta data viitoare când primești numai două Like-uri la un selfie.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.