Cool Stuff

Funkiss 14 septembrie | La mulți ani inginerului din tine!

Ne confruntăm cu o zi de miercuri, cu controale ANAF, nașteri de stele și alte lucruri inevitabile.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Este Ziua Inginerului. Mai jos, un mic ghid prin care să recunoști un inginer, dacă nu prin diplomă, măcar în suflet:

- Are în casă cel puțin o improvizație, cel mai probabil considerată de el o reparație inovativă.

- Râde și când se gândește la gluma cu „e păcat să pui șurub unde poți lega cu sârmă”.

- Vrea să readucă moda cu numele de familie scris pe ușa apartamentului, în special ca să scrie „Ing.” înainte de al lui.

- Stă cel puțin 30 de minute pe lună cu brațele încrucișate uitându-se cum cineva repară ceva. Oricine, orice.

- Poate că nu se oprește, dar merge mai încet și plimbă ochii peste toate sculele de la raionul cu scule din hypermarket.

- Cheamă un meșter să repare ceva de-abia după ce a încercat el. Dacă s-a ajuns aici, știi că acel ceva nu va mai funcționa niciodată.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Balanțele vor cunoaște pe cineva nou, cu care pot deveni prieteni buni sau dușmani mediocri.

Capricornii trebuie să își ia inima în dinți și să spună ce îi supără de mult timp. Nu o să se rezolve, dar măcar se vor culca la noapte cu sentimentul că au realizat ceva.

Vărsătorii se gândesc la o schimbare de carieră. De aproximativ opt ani.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Sclavagism modern: 50 de milioane de persoane sunt forțate să muncească sau să se căsătorească, potrivit ONU.” ONU refuză să facă public numele angajatului care consideră căsătoria sclavagism modern.

„ANAF sporește numărul controalelor, pentru a strânge mai mulți bani la buget.” Continuă programul „mai bine controale multe decât mari”.

„Ce se întâmplă dacă ții o bancnotă împăturită triunghi în portofel.” Pentru mulți, este miraculos să țină o bancnotă în portofel până la următorul salariu.

„România se «laudă» cu cei mai mulţi angajaţi din UE care muncesc într-un domeniu diferit faţă de cel pentru care s-au pregătit.” INS spune că șansele să fii operat de un licențiat în jurnalism sunt mici, dar nu inexistente.

„Noi imagini «uluitoare» ale telescopului James Webb dezvăluie secretele nașterii stelelor.” După ce au aflat cum se naște steaua, James Webb va cerceta și de ce nu ajunge mai departe în Liga Campionilor. 

„Percheziții DNA la Primăria Otopeni într-un dosar cu prejudiciu de 35 de milioane de lei la lucrări de canalizare.” Aparent, singurele lucruri care s-a scurs prin noile țevi au fost banii.

„Temperaturi de peste 35 de grade, aduse de un val de căldură din regiunea mediteraneană.” Normal, până și condițiile meteo le importăm în țara asta!

„Mirele care a ajuns la spital, după ce nuntașii l-au aruncat în aer și nu l-au mai prins își dă prietenii în judecată.” La distanță de zece minute una de alta, miresei i-au fost frânte turta și inima.

„O hartă cu domiciliul și numărul de înmatriculare al autoturismelor din oraș, publicată de Primăria Piatra-Neamț.” Ți-a tăiat unul calea? Ai acum șansa să-l aștepți „an fatza, pa avari”.

MINCIUNEWS

😂 Mai multe supermarketuri din București își roagă clienții să nu mai scrie „acasă” pe eticheta de măsline kalamata.

😂 Ministerul Economiei spune că nu vom avea probleme cu energia în această toamnă, dar recomandă dezafectarea soneriilor și a becurilor din frigidere.

😂 Pentru a continua să fie la curent cu jargonul tinerilor, CFR Marfă își va schimba numele în CFR Blanao.

😂 O cunoscută aplicație de ride sharing obligă clienții să ia partea șoferului în cazul bătăilor în trafic. Șoferii care pierd bătăile în trafic văd maximum trei stele, toate verzi.

😂 O garsonieră din Cluj, închiriată cu 800 de euro pe lună, s-a dovedit a fi o fostă izoletă, rămasă de la începutul pandemiei.

😂 Ucraina asigură Rusia că îi va returna în întregime și cu foarte mare viteză muniția abandonată în teritoriile din care s-a retras.

😂 Un binecunoscut producător de jucării anunță noul joc educativ „Taie panglica la toaleta școlii”. Învață, distrează-te, simte-te ca un primar!

😂 Panică în Statele Unite după ce Coreea de Nord a anunțat că are destule rachete încât să joace tenis la dublu.

😂 Un bărbat de 27 de ani din Oradea a furat poșeta unei femei și a returnat-o după câteva momente, curios dacă, la cei 27 de ani ai săi, știrile s-ar referi la el cu descrierea „un tânăr”.

😂 2024 va fi un nou an în care „Dosarele X” nu se va transmite în România, din același motiv ca până astăzi: trebuie să fie cu șină!

😂 PMB a anunțat că Bucureștiul va avea beculețe de Crăciun și în această iarnă, dar vor înlocui iluminatul stradal. 

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1515 - Confederația Helvetică adoptă statutul de „neutralitate pentru totdeauna”. Ani mai târziu, a lansat și faimosul font care îi poartă numele.

1752 - Imperiul britanic adoptă calendarul gregorian, sărind 11 zile (ziua anterioară fusese 2 septembrie). Sute de Fecioare protestează că au rămas fără zi de naștere.

1849 - S-a născut Ivan Pavlov, fiziolog, psiholog, medic și laureat al Premiului Nobel. A rămas în istorie drept cel mai faimos producător de salivă de câine.

1922 - Jean-Francois Champollion a descifrat o inscripție egipteană din epoca lui Ramses al II-lea, ramânând în istorie drept cel care a reușit să descifreze scrierea hieroglifică. Cel mai mare regret al vieții sale a fost că a murit înainte să reușească să descifreze scrisul de doctor.

1958 - Președintele Franței și cancelarul Germaniei pun capăt dușmăniei istorice între Franța și Germania. Mai puțin pe terenul de fotbal.

1959 - Sonda sovietică Luna 2 ajunge pe Lună, devenind primul obiect făcut de om care a atins suprafața lunară. Asta înseamnă că au ratat Luna cu sonda Luna 1? 

1975 - Pictura lui Rembrandt van Rijn, „Rondul de noapte”, este atacată cu un cuțit de pâine. A fost feliată, iar colțurile au fost, evident, evitate.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.