Cool Stuff

Ryan Reynolds și-a filmat procedura de colonoscopie pentru a trage un semnal de alarmă asupra acestei intervenții care poate salva vieți

Ryan Reynolds duce o campanie de conștientizare a cancerului de colon la un alt nivel.

Actorul s-a hotărât să-și filmeze procedura de colonoscopie, deoarece a vrut să evidențieze cât este de importantă această intervenție care poate salva vieți.

Evident, întreg procesul este foarte intim, deoarece o cameră de filmat îți este introdusă în rect, pentru a vedea dacă există schimbări sau anormalități la nivelul intenstinului gros. Însă, în America, cancerul de colon este unul dintre cele mai des întâlnite în rândul populației. „Este un pas care ar putea să-ți salveze viața la propriu”, a spus Ryan.

Potrivit Societății Americane de Cancer, este recomandat ca oamenii care au un risc moderat de a dezvolta un astfel de cancer să-și facă o astfel de analiză începând cu 45 de ani. Ryan și patronul echipei sale de fotbal, Rob McElhenney, au ambii 45 de ani, așa că s-au parteneriat cu Lead From Behind, o inițiativă care-și propune să promoveze mesajul - „cancerul de colon este cancerul care poate fi prevenit.”


„Am fost multă vreme în fața camerelor de filmat, dar asta a fost prima oară când una mi-a fost băgată în fund. Procedura și pregătirea pentru ea au fost lipsite de durere, dar disconfortul de a film și publica acest proces a fost cea mai grea parte”, a mai spus Reynolds.

Ryan a filmat doar momentele în care s-a pregătit pentru intervenție, cât și cele de după, unde doctorul său i-a mărturisit că i-a descoperit un polip. „Treaba asta este posibil să-ți fi salvat viața; nu glumesc și nici nu sunt dramatic. Fix de asta faci o colonoscopie, deoarece nu ai niciun simptom. Pur și simplu întrerupi istoria naturală a unei boli sau procesul în care s-ar fi putut dezvolta în cancer și să-ți fi creat tot soiul de probleme.”


După ce a aflat toate astea, actorul este și mai dedicat cauzei și speră ca din ce în ce mai mulți oameni să-i ia exemplul și să aibă grijă de sănătatea lor.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.