Cool Stuff

Funkiss 16 septembrie | Vine asteroidul?

Sărbătorim primul ajutor, ne bucurăm că e vineri și aflăm că Roger Federer s-a retras, poate și ca să-i facă poftă Rusiei.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Astăzi este Ziua Europeană de Prim Ajutor. Din doar câteva cursuri ai șansa să salvezi o viață. Și să ajungi la știri, dacă salvatul de vieți nu e destul pentru tine. 

Este și Ziua Internațională a Ozonului, sărbătorită, încă din anul 2004, cu piesa „Dragostea Din Tei”, pusă pe repeat.

SUA sărbătoresc azi Ziua Plastilinei. În România încercăm doar să sperăm că nicio firmă de construcții nu a folosit-o să consolideze poduri sau tuneluri.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Balanțele se luptă, azi, cu somnul și e posibil să cedeze weekendul ăsta relaxării. Trebuie doar să știi că nu, nu ai ascuns căscatul. Niciodată, de nimeni, toată lumea te-a văzut și știe că ai căscat. Apoi au căscat și ei.

Leii se întreabă și azi, ca în celelalte patru zile precedente, de ce trebuie să lucreze cu oameni care nu știu ce fac. Toți colegii tăi ar trebui să poarte adidași Nike, pentru că Nikeu cine.

Scorpionii încep un nou proiect personal, așa cum știu ei mai bine: gândindu-se la toate sutele de metode prin care poate să eșueze.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Oameni din Liban jefuiesc băncile, pentru a-și lua banii depuși.” Cea mai folosită replică: „Retrag sau trag?”

„În februarie, Parlamentul a avut o factură la curent de un milion de lei, cât 20.000 de apartamente.” Bine, când consumă, este sediul Parlamentul. Când plătesc factura, e Casa Poporului.

„Un studiu recent arată că oamenii sunt cel mai nemulțumiți de viața lor între 18 și 35 de ani.” Ești mai fericit după 35 de ani și pentru că renunți la expresia „Nici că se putea mai rău". Pentru că descoperi că ba da, se putea mai rău, și, dacă nu e mai rău, atunci e bine.

„Situaţie de urgenţă într-o comună din Dolj, unde fântâna unui localnic arde de patru zile.” Cu ce stingi o fântână în flăcări? Cu un cocktail Molotov plin cu sifon.

„O groapă uriașă a apărut din senin în localitatea 23 August, din Constanța.” Clujenii suspectează că orașul Constanța își face, pe ascuns, metrou înaintea lor.

„Un bărbat din Lupeni, care s-a rătăcit pe munte, a supravieţuit OPT zile în sălbăticie cu fructe de pădure şi apă de izvor.” Îmi pare rău pentru om, dar, în era ecranelor, pățania lui sună puțin a vacanță. În plus, să fii pe munte două-trei zile e o greșeală, să fii acolo opt zile miroase a alegere.

„Motorină în loc de benzină la o stație de carburanți din Baia Mare.” Șoferii mașinilor pe benzină au anunțat benzinăria, în ciuda șoferilor de mașini pe motorină, care erau mulțumiți de motorina la preț de benzină. 

„Turcia trimite treisprezece tone de flori în Marea Britanie pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a.” Marea Britanie începe construcția unei vaze de dimensiunea lacului Techirghiol. 

„Sărbătoare la Delfinariul din Constanța. Marusia, unul dintre delfinii aduși din Ucraina, este gestantă.” Petrecerea de tăiere a moțului va pica undeva în noiembrie 2023.

„Șobolani de mărimea unor iepuri vor invada casele britanicilor în perioada următoare.” Pisicile britanice caută azil în Franța, unde șobolanii sunt mai mici, iar unii chiar știu să gătească.

„Proiect de lege depus în Parlament, pentru interzicerea consumului de insecte.” Mii de păianjeni, lilieci și broaște vor protesta în weekend în fața Casei Poporului.

„Amicalul naţionalelor masculine de fotbal U21 ale României şi Ţărilor de Jos se joacă pe Cluj Arena.”  În clasamentul mondial al echipelor de seniori, România este, de fapt, una dintre țările de jos.

„Roger Federer și-a anunțat retragerea din tenis, la vârsta de 41 de ani.”  Este incredibil că a rămas în tenis până la 41 de azi, când știm toți că, după 40, urmează cel mult avantaj.

„NASA va izbi o navă spațială de un asteroid, pentru a testa capacitatea planetei de a se apăra împotriva asteroizilor capabili de a distruge Pământul.” E război în Europa și SUA dau bani pe teste cu nave spațiale. Dacă vine „ăla mare”, spuneți-ne, să nu ne mai facem degeaba griji cu ratele la casă.

MINCIUNEWS

😂 Un bărbat este acuzat de înșelăciune după ce a încercat să vândă un atlas zoologic care, spune el, este de pe vremea dacilor. Poliția a dovedit că este un atlas zoologic din 2021, din care au fost smulse toate paginile, mai puțin cele despre barză, viezure și mânz.

😂 A început toamna. Psihologii avertizează că oamenii gospodari, care își fac iarna car și vara sanie, se vor simți inutili și pot cădea în depresie.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1836 - Domnul Țării Românești, Alexandru Ghica, instituie leul ca monedă a țării. A ales ca denumire ceva de care ai auzit, probabil ai și văzut, dar nu prea avem în România, exact ca leii. În semn de recunoștință că România a denumit moneda după un animal de-al lor, mai multe țări africane își denumesc moneda după un animal de-al nostru. Un euro valorează azi 427 de pârși camerunezi.

1880 - Înființarea Societății farmaciștilor din România. La câte farmacii sunt numai în București, probabil că societatea a depășit opt milioane de membri.

1956 - Se naște magicianul american David Copperfield. Bine, el nu s-a născut, luminile s-au mutat brusc pe partea cealaltă a sălii de operație, unde bebelușul făcea deja plecăciuni către public.

1975 - Papua Noua Guinee și-a declarat independența față de Australia. Australia a câștigat la partaj 10.000 de specii de păianjeni.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Corpul uman este făcut din apă în proporție de 60%. Restul este un amalgam de mușchi, oase, griji și citate din serialul „Friends”.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.