Cool Stuff

Funkiss 19 septembrie | Duș în trei, doi, unu...

O zi de luni ca viața - plină cu de toate și mai scurtă decât crezi

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

La mulți ani, Laurențiu Reghecampf! Fie ca titlurile din presă să-ți fie despre meciuri de fotbal, nu declarații!

Astăzi este Ziua Internațională „Vorbește ca un Pirat”. Astăzi, oricine te întreabă unde ai văzut un film sau serial, le spui că „pe net”. În România, pirateria nu este neapărat o problemă, este mai mult un stil de viață. 

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Gemenii au o zi neașteptat de bună, lucru care va stârni invidia unor cunoscuți. Nu uita, mulți invidiază succesul, nimeni efortul de a-l obține. Plânge-te și tu mai des că e greu ce faci!

Racii petrec timp cu cineva plin de griji și se aleg cu câteva noi. Cel mai bine este să petreci timp cu oameni care îți oferă soluții. Sau măcar te ascultă când te plângi.

Vărsătorii încep săptămâna cu stângul. Nu e neapărat un lucru rău, cam singurul loc în care dreptul vine primul este în dicționar.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Bărbat de 71 de ani din Blaj, prins cu jardiniere furate în mașină." Tineretul din ziua de azi...

„Frica de facturi la energie îi determină pe români să se întoarcă la birou." Nu sunt conspiraționist, dar parcă prea bine s-au potrivit facturile umflate cu insistența șefilor să renunțăm la munca de acasă.

„Rusia recurge la salarii mari pentru a atrage voluntari în armată care să lupte în Ucraina.” Și eu credeam că investiția în NFT-uri este o risipă…

„O echipă de studenți de la o facultate din Țările de Jos a creat o mașină electrică care absoarbe mai mult carbon decât emite.” Gurile rele spun că este doar o Tesla, cu un ficus pe bancheta din spate.

„Proiect de 250 de milioane euro pentru digitalizarea ANAF.” Asta în timp ce evaziunea fiscală s-a digitalizat deja de două decenii.

„Primele ninsori ale sezonului în Apuseni și pe Transalpina.” Ca o domnișoară care și-a ales singură inelul de logodnă, autoritățile se pregătesc să fie surprinse.

„România, departe de țintele privind reciclarea.” Cel mai „verde” obicei al românilor rămâne punga cu pungi.

„Festivalul Internațional al Sarmalelor din Praid. Gospodarii s-au pregătit cu peste 5.000 de sărmăluțe pentru vizitatori.” Mai mulți turiști au luat la pachet, pentru a ajunge repede la Festivalul Mămăligii și Festivalul Smântânii.

„Un alpinist de 60 de ani, cunoscut drept «Spiderman» al Franţei, a escaladat un zgârie-nori fără echipament de siguranţă.” Genunchii mei, de 37 de ani fiecare, plâng la citirea știrii.

„Soluția găsită de două studente din Cluj ca să plătească mai puțin pentru locuință pe timpul iernii.” Pe scurt, soluția celor două studente a fost să devină trei studente. 

Dacă toată lumea oferă soluții reale, mai medii sau mai mari, vă ofer și eu mici soluții împotriva unor facturi mari:

😂 Dușul în doi este doar începutul. Dușul în trei, patru sau chiar cinci poate duce chiar și la economii și îți va îmbunătății relațiile cu cel puțin două familii de vecini din bloc.

😂 În București, dușul rece nu este doar recomandat, ci foarte posibil și singurul disponibil.

😂 De ce să aprinzi lumina în bucătărie când poți să gătești cina la lumina frigiderului întredeschis?

😂 Te plictisești des? Nu deschide televizorul, consumă prea mult! Adoptă o pisică și-ți vei umple zilele cu activizăți distractive, cum ar fi curățat blană de pe haine, măturat cioburi de la obiecte sparte și căutat respectiva pisică prin toate cotloanele din casă.

😂 Facebook consumă mult curent, pe orice dispozitiv ai sta. Imitată experiența low cost: cheamă-ți un vecin la cafea și certați-vă pe subiecte politice, în timp ce vă uitați la fotografii cu pisici. Sau o căutați împreună prin casă, dacă ai urmat sfatul precedent.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1783 - A fost ridicat în aer un balon cu aer cald, având la bord trei pasageri: o rață, un cocoș și o oaie. Încă e un mister de ce Disney încă nu a făcut un desen animat despre acest eveniment.

1941 - În timpul războiului împotriva Uniunii Sovietice, trupele germane cuceresc capitala ucraineană Kiev, lucru care a devenit exponențial mai greu de făcut în 2022.

1982 - Scott Fahlman postează pentru prima dată emoticoanele :-) și :-( într-un mesaj. A fost începutul unei revoluții a simbolisticii moderne, care a culminat astăzi cu emoji-ul 🍆

1994 - În SUA s-a transmis primul episod din drama medicală „ER” („Spitalul de urgență”), serial care i-a explodat cariera lui George Clooney. În sensul pozitiv. Producția care era să-i explodeze cariera în sensul negativ a fost filmul „Batman & Robin”.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Vacile nu au patru stomacuri, au unul singur, împărțit în patru compartimente. Evident, din economie, iarna închid trei dintre ele ca să încălzească numai unul.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.