Cool Stuff

Funkiss 20 septembrie | LMA, București!

Tort în capitală, escrocherii în Timișoara și un mic furt în Botoșani.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Este Ziua Bucureștiului, sărbătorită în toată lumea cu tradiționalul claxon la prima secundă de semafor verde. PMB roagă cetățenii să nu mai scrie „SUNT NUMĂRATE” pe afișele cu „ZILELE BUCUREȘTIULUI”.

ASTRE ROZ ALBASTRE

Berbecii se simt atinși de astenia de toamnă. Nu e OK, dar de preferat, decât să-ți faci griji cu prețurile care tot cresc, ca restul de unsprezece zodii, norocoșilor!

Balanțele sunt în pericol să afle că o minciună mică și albă poate avea consecințe mari. Ca un bulgăre de zăpadă care pornește o avalanșă. În nouă cazuri din zece, adevărul este recomandat. Acel unu din zece cazuri în care adevărul poate fi omis li se aplică lui Moș Crăciun, rochiilor nevestei și chiulitului pe caz de răceală.

Leii sunt deja cei mai buni la orice, dar poate că a venit momentul să mai lase și pe altcineva să se remarce. O viață întreagă în bătaia reflectoarelor înseamnă să nu-ți vezi niciodată publicul.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Vremea se răcește în toată țara și apar ploile.” Cu vremea mai rece și zilele mai scurte, intrăm în perioada marcată de astenia de toamnă. Poate fi evitată cu odihnă, mâncare sănătoasă, sau mutatul pe o insulă tropicală, unde toamna înseamnă că temperatura trece de la 35 la 32 de grade.

„Aproape jumătate dintre români și-au redus cheltuielile în ultimul an din cauza creşterii preţurilor.” Cealaltă jumătate le-a redus din cauza scăderii veniturilor.

„Ameninţare falsă cu bombă la un liceu din Timişoara. Elevii şi profesorii au fost evacuaţi.” Pe vremea mea, amenințam, cel mult, că ungem școala cu untură, s-o mănânce câinii!

„România are cel mai mic consum de energie pe locuitor din Europa, de 2,4 ori sub cel al nemţilor.” Nemții n-au învățat că se închide lumina când te uiți la televizor? Sau poate au toți periuțe și aparate de ras electrice? Sau nu au 50.000 de locuințe neracordate la curent electric?

„Bucureștenii pierd 5 zile pe an în trafic. Capitala României, în topul rușinii, alături de Mumbai și Bogota.” Bine, la noi, petreci timpul în trafic prins între un BMW și un Audi, deci tot e ceva.

„Escrocherii de 140.000 de euro în Timișoara, prin «comis- voiajorul», «instalatorul» și «accidentul»”. Cum să furi atâți bani prin escrocherii care sună ca episoade din serialul “La Bloc”?

„O femeie din Botoșani este cercetată de poliţişti după ce a găsit pe stradă 10.000 de lei şi nu i-a predat autorităţilor.” Femeia a fost obligată să se uite de 100 de ori la clipul de mai jos:



A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1459 - Prima mențiune documentară a cetății Bucureștilor, într-un hrisov al lui Vlad Țepeș. Se plângea de caii parcați pe trotuar și de lipsa apei calde.

1811 - Napoleon o alungă din Paris pe Madame de Récamier, susținând că avea limba prea ascuțită. Doamna probabil că pornise zvonul că Napoleon este scund, zvon despre care Napoleon era sigur că nu o să prindă.

1904 - Frații Wright au rezolvat problemele de control al zborului obținând viraje controlate. Posibil să fi fost ajutați de un inginer din Ploiești, care le-a arătat cum se întoarce acolo.

1913 - A avut loc primul meci oficial de rugby din România. Comentatorii, siderați că nu puteau folosi expresia “balonul e rotund”.

1974 - Inaugurarea oficială a drumului național Transfăgărășan, un drum care arată ca un traseu de Formula 1 care s-a retras în munți.

2019 - Faimosul discurs al adolescentei suedeze, Greta Thunberg, despre impactul oamenilor asupra schimbărilor climatice. A generat de câteva mii de ori mai multe meme-uri decât schimbări.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Buford, un oraș din Statele Unite, care a avut, cândva, peste 2.000 de localnici, a ajuns la unul singur. Bărbatul de 60 de ani are trei slujbe: lucrează la mica benzinărie din oraș, la magazinul de peste drum și, evident, este și primarul orașului, votat de 100% din localnici, adică de el. E interesant că un orășel american, cu un singur locuitor, are totuși toate drumurile asfaltate.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.