Cool Stuff

Funkiss 21 septembrie | Miercuri retrograd?

Poliția schimbă mașinile, Stephen King schimbă sufixul și România schimbă, pe ici, pe colo, anotimpul.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

La mulți ani, Stephen King! Romanele lui sunt printre puținele lucruri care mai sperie adulții, alături de statul în curent, facturile la curent și mesajele cu „trebuie să vorbim”.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Când vine vorba de opinii, Scorpionii se găsesc, azi, în imposibilitate de plată. Adică nu dau doi bani pe ce cred alții. Felicitări, Scorpionilor!

Peștii agață astăzi un obicei sănătos de la cineva apropiat. Obicei pe care-l vor respecta câteva luni, sau măcar până luni.

Fecioarele citesc mai mult. Din nefericire, pe factura la curent.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Un studiu arată că unul din cinci videoclipuri de pe TikTok conţine informaţii eronate.” Acest studiu este contrazis de un video de pe TikTok în care vorbește fostul președinte al SUA, Abraham Lincoln.

„Un sit arheologic din paleolitic, care ar putea fi unic în ţară, a fost descoperit într-o localitate din Vrancea.” Situl datează din anul 2019, când era foarte la modă dieta „paleo”.

„Noile mașini BMW ale Poliției Rutiere n-au șasiu întărit, iar infractorii nu vor fi separați de polițiști prin grilaj.” Mai repede cred că va apărea opțiunea „Bolt pentru transport infractori”.

„Alunecare de teren pe lotul doi al Autostrăzii Sebeș - Turda.” Mai plauzibil decât să se construiască autostrada Moldovei este să alunece până acolo una deja construită.

„Pâinea, mai scumpă cu 25%. Motivul pentru care patronii de brutării și patiserii au majorat prețurile.” Trebuie să plătească un om în plus să scoată manual glutenul din pâinea fără gluten și cojile din pâinea cu semințe. Franzela, poreclită de brutari „lingou de cocă”.

„Iustin, tânărul din Fălticeni care a comandat otravă pe DarkWeb, încerca, de fapt, să scape de chelie pentru că fetele nu îl mai plăceau.” Planul lui era să-și otrăvească încet chelia, strecurând în șampon, la fiecare duș, câteva picături de otravă pentru chelie.

„O benzinărie de la ieşirea din Bucureşti taxează şoferii de când ridică furtunul pompei.” Normal, cum se pedepsește tentativa de crimă, se plătește acum tentativa de plin.

„Camera Deputaților a adoptat drepturi suplimentare pentru salariații români. Funcționarii publici pot lucra de acasă.” În loc să ne plimbe între ghișee, doamnele de la ANAF ne vor plimba între apartamente. 

„O femeie și-a înscenat răpirea timp de trei săptămâni, lăsând acasă soțul și copiii. FBI-ul a descoperit că a stat la fostul iubit tot timpul ăsta.” Ea a primit pedeapsă cu închisoare, asta dacă nu e încă o înscenare și e, de fapt, acasă la FBI.

„Diamond Baby, căţelul lui Paris Hilton, a dispărut. Proprietara a angajat un detectiv de animale de companie.” Jim Carrey revine în rolul care l-a consacrat.

„Două tinere au descoperit că au fost schimbate la naștere uitându-se la fotografii, pe Facebook.” Una dintre ele și-a dat seama că seamănă foarte mult cu mama celeilalte. S-a întâmplat în Italia, deci fata probabil că a exclamat „Mamma mia!”

„Șocul unei familii din Sibiu. Au primit factură de 33.000 de lei la energie electrică.” Compania a aplicat, probabil, retroactiv, noul tarif pentru energie electrică, din ‘98.

„Prima ninsoare din această toamnă, pe Transfăgărăşan şi la Bâlea Lac. S-a depus strat de zăpadă de trei centimetri.” Drumarii spun că ar fi fost de cel puțin de șapte centimetri, dar este frig…

„Pod surpat de viitură la o săptămână de la deschidere, în Bihor.” În apărarea lor, podul este neatins, doar că mai avale cu câteva sute de metri, pe Crișul Negru. 

„Peste 13 milioane tone de dioxid de carbon ajung în fiecare an în atmosferă din cauza producției de ciment din România.” Vă dați seama cât de mare ar fi fost cifra dacă s-ar fi folosit la construcția de poduri?

„Kanye West spune că nu a citit niciodată o carte și că nu citește complet nici mesajele prea lungi primite.” E și unul din motivele pentru care, la restaurant, comandă doar aperitive și supe, nu ajunge la pagina a doua a meniului.

„Un bărbat din Bistrița a furat dintr-un supermarket produse alimentare în valoare de 600 de lei.” Mai exact, o pâine și două kilograme de cartofi.

„Brad Pitt și-a făcut debutul ca sculptor în Finlanda.” Unii preferă sculptura în marmură, alții în lemn, Brad Pitt în Finlanda.

„Manele, împușcături și interlopi la Pro TV, în primul episod din serialul «Clanul».” Dacă nu ești atent, nici nu-ți dai seama că s-au terminat știrile și a început serialul.

„Explozie într-un bloc din Cluj-Napoca. Patru oameni au fost răniți superficial.” Gurile rele au constatat că nu era niciun incendiu, au explodat simultan doar prețurile la patru apartamente din imobil.

„Proiect: Mașinile care produc mult zgomot vor putea circula doar ziua în Capitală.” Cearta cu nevasta, de preferat seara, în drum spre casă.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1792 - Convenția Națională Franceză abolește monarhia și instaurează prima Republică Franceză. Deviza Republicii, „Liberté, Egalité, Croissanté”. Cu ocazia primei Republici, a fost pornit și website-ul OnlyFrance.

1847 - Are loc inaugurarea primei lucrări moderne de alimentare cu apă a Bucureștiului. De atunci, doar se peticesc anual aceleași țevi.

1881 - Ohmul este adoptat ca unitate de măsură pentru rezistența electrică. În România apare gluma preferată a electricienilor: „Ești ohm cu mine, sunt ohm cu tine”.

1937 - A apărut romanul „Hobbitul” de J. R. R. Tolkien. Un roman ca o citire de testament - cu aventuri, monștri și comori.

1983 - A fost aprobat pentru producție primul telefon mobil din lume, Motorola DynaTAC 8000X. Telefonul avea 800 de grame, bateria dura 30 de minute, se încărca în aproximativ 10 ore și putea fi considerat armă contondentă.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Albatroșii sunt păsări monogame, dar cuplurile se reîntregesc doar o dată la fiecare doi ani, pentru a procrea. Măcar acum știm de cine râd pescărușii cu atâta poftă.



Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.