Kiss Time Out

Filmul „Imaculat” este propunerea României pentru Premiile Oscar din 2023

O peliculă despre povestea unei tinere de 18 ani internată la dezintoxicare.

Filmul „Imaculat”, în regia Monicăi Stan și a lui George Chiper-Lillemark, este propunerea României pentru „Cel mai bun lungmetraj internațional” la Premiile Oscar 2023

Acesta a făcut parte de pe lista scurtă a producțiilor românești cu șanse la Oscar. Pe aceasta s-au mai regăsit și „Metronom”, regizat de Alexandru Belc; „Copacul dorințelor. Amintiri din copilărie”, în regia lui Andrei Huțuleac;  „Miracol”, regizat de Bogdan George Apetri;  „Crai Nou”, regizat de Alina Grigore;  „R.M.N.”, în regia lui Cristian Mungiu.

Echipa de critici de film care a dat câștigător filmul „Imaculat” a fost compusă din: Dana Duma, Ionuț Mareș, Irina Trocan, Cătălin Olaru și Cristina Corciovescu. 


În rolurile principale sunt actorii Ana Dumitrașcu, Vasile Pavel și Cezar Grumăzescu, alături de care apar și Rareș Andrici, Ilona Brezoianu, Bogdan Farcaș, Ionuț Niculae, Florin Hrițcu, Tiberiu Dobrică, Ninel Petrache, Dan Ursu, Ozana Oancea, Diana Dumbravă și Cristina Buburuz.

„Imaculat” spune povestea Dariei (Ana Dumitrașcu), o tânără dependentă de heroină, care ajunge într-o clinică de dezintoxicare. La 18 ani, pare naivă și inocentă, dar încă mai păstrează trăsăturile fetei de familie bună, cu principii, educată și dornică să-și ia Bac-ul și să urmeze o facultate. Însă izbirea de lumea în care intră declanșează în ea efecte ce o transformă.

Lista scurtă pentru nominalizări la Oscar 2023 va fi anunţată de Academia Americană de Film pe data de 21 decembrie 2022.  

„Imaculat” are șanse să ajungă pe aceasta, având în vedere că a fost premiat în 2021 la Festivalul Internațional de Film de la Veneția cu trei mari premii. De asemenea, el a mai reușit să strângă în palmares premii și de la alte festivaluri importante de film. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.