Cool Stuff

Funkiss 22 septembrie | Rusia se retrage, dar nu de unde crezi

O zi cu vulcani, roboți și posibil război cu furnicile. O zi de joi cât o săptămână.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

A trecut vara, ne apropiem de Halloween, Black Friday și Moși. Mai sunt 100 de zile scurte până la Revelion, deci vreo 50 până încep să te întrebe colegii unde-l faci.

Este Ziua Europeană fără Mașini, în care mai multe orașe europene transformă străzi importante în zone pietonale și roagă oamenii să își lase mașinile acasă. În România, ziua fără mașini a fost în martie, când benzina a atins 11 lei pe litru. 

ASTRE ROZ ALBASTRE

Săgetătorii se întrec cu gluma și lezează niște orgolii. Dacă tot o să superi niște oameni, măcar fă-i să râdă pe ceilalți.

Taurii au noroc la bani. Nu găsesc pe stradă, dar, în România anului 2022, e miraculos să ajungi cu ei acasă.

Vărsătorii se gândesc să înceapă un nou hobby. De vreo doi ani.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„A fost ridicat nivelul de alertă pentru uriașul vulcan Taupo, sursa celei mai mari erupții din ultimii 5.000 de ani.” Din fesul cu evenimente istorice au fost deja extrase, în ultimii ani, pandemie, război și secetă. Au rămas mega-erupții vulcanice, zombie, extratereștri și meteorit pe traiectorie de impact. Așteptăm, pe adresa redacției, pariurile cu ce urmează.

„Amendă de 100.000 de lei pentru proprietarii unui teren pe care creştea ambrozie.” Cea mai mare amendă pentru un teren cu plante care nu se rulează. 

„Elon Musk pregătește lansarea roboților umanoizi Optimus. Aceștia vor ajunge și în casele oamenilor, ca să tundă iarba și să facă sex.” Să înțelegem că roboții vor fi direct ieșiți la pensie?

„Mașinile și motocicletele care pocnesc din tobe, interzise noaptea în București.” Urmează mașinile care suflă în trompete și motoretele care gâdilă, timid, corzile de chitară. 

„Casele oligarhilor ruși din Londra ar putea fi confiscate și transformate în «locuințe la prețuri accesibile».” Se împlinesc 25 ani de când Londra nu a mai avut locuințe cu prețuri accesibile.

„Rușii se grăbesc să cumpere bilete pentru a pleca din țară după anunțul lui Vladimir Putin, că începe mobilizarea parțială.” Mai jos, câteva efecte ale mobilizării parțiale:

😂 Rușii au luat deja cu asalt, doar că site-urile cu bilete de avion.

😂 Rezerviștii ruși bat tot, inclusiv în retragere.

😂 Pe ruși nu-i oprește nimic. Să plece din țară. 

😂 Rușii nu sunt dezertori, sunt turiști de ocazie, iar ocazia este războiul. 

😂 Putin a vorbit atât de urât despre desfrâul Occidentului, încât rușii se duc să adune dovezi. 

😂 După ce mulți ucraineni s-au refugiat din fața războiului, mulți ruși fug din spatele lui.

😂 Rușii susțin direct toate deciziile lui Putin. Direct, adică fără escală.

😂 Mii de ruși au plecat deja către front. Frontul de aer cald din Istanbul.

„Putin facilitează procesul de obţinere a cetăţeniei ruse pentru străinii care se înrolează.” La cum se pleacă din Rusia, probabil se obține ușor cetățenia - găsești un rus care ți-o dă pe a lui.

„Ruşii se retrag de la Campionatele Mondiale de Judo, în ciuda dreptului de a concura ca neutri.” Așa, bravo! O retragere mică aici, una acolo…

„Conducerea Primăriei Bistriţa nu renunţă la iluminatul festiv de iarnă.” Gurile rele spun că primarul nu înțelege criza energetică. Normal, e Turc.

„Pe Terra trăiesc 20 de cvadrilioane de furnici, potrivit unei estimări realizate de cercetători.” Asta înseamnă că, dacă ne-ar pune gând rău, fiecare dintre noi s-ar lupta cu 2,5 milioane de furnici. Te apucă furnicăturile numai când te gândești.

„Forbes: La doar 19 ani, Bhad Bhabie a încasat 49 de milioane de dolari, în 2021, doar de pe OnlyFans.” Nouă ne rămâne doar să repetăm „munca e brățară de aur" până o credem.

„Un autocamion de 7,5 tone a rămas blocat, miercuri, în Pasajul Unirii din București.” S-a interesat cineva, e vreun trend pe TikTok cu blocatul pasajului? Academia Română propune ca expresia „ca tiru-n pasaj” să fie noua „ca nuca-n perete”.

„Prezentator meteo concediat după ce șeful lui a primit filmări cu el de pe un site pentru adulți.” Șeful probabil i-a spus, nervos: „Mai întâi ăla de la sport, apoi ăla de teren, acum și tu?!”

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1515 - S-a născut Anne de Cleves, a patra soție a lui Henric al VIII-lea al Angliei. Este aproape mai ușor să listăm ce femei născute în secoul XVI NU au fost căsătorite cu Henric al VIII-lea.

1888 - Apare primul număr din National Geographic Magazine. Un procent mare din populație preferă să aștepte filmul.

1903 - În SUA, Italo Marchiony, un imigrant italian, a primit brevetul pentru cornetul de înghețată. Ideea de recipient comestibil i-a venit, probabil, în România, după ce a mâncat o ciorbă de fasole în pâine.

1975 - La San Francisco a avut loc a doua încercare de asasinare a președintelui Gerald Ford. În urma rănilor, Gerald Ford a murit în casa lui din California, 31 de ani mai târziu.

1976 - S-a născut Ronaldo. Ăla brazilian. Ronaldo cel Bătrân.

1980 - Irakul invadează Iranul, începând Războiul din Golf. Este câștigat, ani mai târziu, de Tiger Woods. 

1981 - Președintele François Mitterrand inaugurează trenul francez de mare viteză TGV. Trenurile pot rula cu viteza de 320 km/h. Și în trenurile românești poți avea viteza de 320 km/h dacă fugi prin vagoane cu 300 de km/h.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Vata de zahăr a fost inventată de un dentist din Statele Unite și este, evident, recomandată de nouă din zece colegi de-ai săi. Pe același principiu, e foarte posibil ca guma de mestecat să fi fost inventată de un frizer.

POZA ZILEI

La răscruce de borduri? Trei borduri se întâlniră?

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.