Cool Stuff

Funkiss 23 septembrie | Echinocțiu sau nu echinocțiu?

O zi cu multe fluctuații: dolarul crește, populația Rusiei scade. Ce nu s-a schimbat e bucuria că, în sfârșit, este vineri.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Este echinocțiul de toamnă, noaptea face egal cu ziua, ca să nu-ți iasă biletul la pariuri. Mai nasol, înseamnă că nopțile încep să se lungească, deci se apropie perioada din an în care pleci din casă pe întuneric și te întorci acasă pe întuneric. Nu am căutat care sunt tradițiile și superstițiile de echinocțiu, mi-e frică să nu fie cu ghinion dacă deschid o bere. Probabil fetele trebuie să-și pună o plantă sub pernă, să-și viseze alesul. Neclar ce plantă și nici ce ales visează - președintele sau primarul?

Azi este Ziua Internațională a Limbajului Semnelor. În România, cele mai frecvente replici în limbajul semnelor se folosesc la volan și înseamnă lucruri care nu vor fi reproduse aici.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Peștii vor impresiona astăzi pe cineva cu un talent ascuns. Sau vor speria pe cineva, aveau ei un motiv să țină ascuns talentul ăla.

Racii trebuie să renunțe la griji. Grijile sunt regrete pentru lucruri care încă nu s-au întâmplat și au șanse să nu se întâmple niciodată.

Astăzi, Berbecii vor face tot posibilul să se lupte cu astenia. Meciul va dura trei runde și va fi remiză. Deci câștigă astenia.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Dolarul american, maxim istoric. A depășit pragul de cinci lei.” Când doi se bat, dolarul câștigă.

„Angajații unei biblioteci din Pașcani au găsit suma de 3.900 de lei în cărțile donate de un localnic.” Banii erau, cel mai probabil, în cartea despre viața lui Nuțu Cămătaru.

„Un român și trei francezi au fost prinși la vânătoare ilegală de căprioare și cerbi.” Martorii ar fi declarat „căprioare n-au vânat, și-au vânat un iepuraș”.

„Este oficial. Curierii din România vor raporta la ANAF toate detaliile despre cumpărătorii online care plătesc ramburs.” Redacția a pus mâna pe o astfel de declarație: „Cumpărătorul era un bărbat de statură medie, cu început de chelie și sfârșit de burtă. Purta pijamale albastru deschis și avea în picioare papuci pufoși roz, cu formă de iepurași.”

„Rușii cer trupelor ucrainene să-și părăsească propriul teritoriu, altfel vor fi considerate ocupante.” Ca exemplu de părăsire a propriei țări, mii de ruși au luat cu asalt aeroporturile și granițele Rusiei.

„Rușii au început să caute pe Google «cum să-ți rupi mâna acasă» după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială.” Experții în „accidente” din Rusia sunt milionarii care cad inexplicabil pe scări sau de la geam.

„O lagună din Spania a devenit primul ecosistem din Europa cu statut legal de persoană.” Vârful Omu, din Munții Bucegi, s-a declarat profund dezamăgit.

„Peste șapte tone de „gunoaie” au ajuns pe Planeta Marte.” Criza gunoiului din Sectorul 1 atinge noi orizonturi.

„O navă care trage nisip din Marea Neagră pentru plaja din Eforie a aspirat o bombă din cel de-Al Doilea Război Mondial.” Probabil a făcut un sunet echivalent cu aspiratul unei monede, doar că una veche și explozivă. 

„Plantație și un adevărat laborator de prelucrare a cannabisului, descoperite în Timiș.” Mai mulți localnici cer incendierea eșalonată a recoltei.

„Deszăpezirea drumurilor naționale din Mureș a fost câștigată de o firmă cu un singur angajat.” În această iarnă, mureșenilor li se recomandă multă răbdare, deszăpezirea va dura șapte ani.

„Un studiu recent a descoperit că fetușii sunt supărați când mama consumă varză Kale.” Grătărelul, în topul preferințelor pre-natale. Mici pentru cei mici, cum ar veni.

„S-a desemnat cine va face tunelurile pentru urşi la autostrada Lugoj - Deva.” Riscul de urși blocați în tunel este minim, firma care s-au ocupat de pasajul Unirii nu s-a înscris la licitație.

„Podul de la Brăila, care trebuia inaugurat în decembrie 2022, nu va fi gata la timp. Unul dintre constructori a cerut autorităților un răgaz de trei ani.” Mai jos, cum ar fi mers discuțiile dintre reprezentanții Ministerului Transporturilor și firma de construcții:

- Suntem în grafic?

- Da. În stadiul de grafic.

- Cum adică? Mai aveți 3 luni.

- Până la Crăciun, da.

- Până predați podul.

- Aaaa, nu.

- Cum adică nu? Ați dat asigurări.

- Da, dar am jurat pe roșu? Nu.

- Și când e gata?

- Ce e azi? Septembrie? În 2025.

- Peste TREI ANI?!

- Da. Vreți asigurări?

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1386 - Începe domnia lui Mircea cel Bătrân în Țara Românească. Mircea pune bazele principalelor instituții feudale ale statului, deci se inventează dosarul feudal cu șină și timbrul feudal fiscal.

1641- Se pierde pe mare nava engleză Merchant Royal, care transporta o comoară valorând azi peste un miliard de lire sterline. Locul exact al epavei nu se cunoaște, sau nu se face public, pentru a nu fi împânzit de mii de oameni în costume de scafandru.

1909 - A fost publicat în premieră romanul Fantoma de la operă de Gaston Leroux, dovadă că poți să agăți oricât ai fi de urât, dacă știi să cânți la un instrument.

1943 - S-a născut Julio, tatăl faimosului cântăreț Enrique Iglesias. De Enrique a auzit mai toată lumea, dar puțini știu că și tatăl său a avut o carieră muzicală, reușind să vândă un pic peste 200 de milioane de albume.

1991 - Sovietul suprem al Armeniei a proclamat Republica Armenia stat independent. Cu această ocazie, iese și o colecție nouă de glume cu Radio Erevan.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Printre cele mai ciudate fobii înregistrate vreodată se numără Nomophobia (frica de a nu avea telefonul mobil), Plutophobia (frica de bani) și Phobophobia (frica de fobii). Lângă toate aceste fobii ciudate trebuie trecută și una inventată - cea pe care o simți când îi spui șefului “mă tem că nu pot să ajung azi la muncă”.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.