Cool Stuff

Actorul Ryan Grantham a fost condamnat la închisoare pe viață

Actorul Ryan Grantham a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce a pledat vinovat la faptul că și-a ucis mama, Barbara Waite, în 2020.

Tânărul în vârstă de 22 de ani, cel care l-a interpretat pe Jeffery Augustine în serialul Riverdale, a primit sentința în cadrul Curții Supreme British Columbia din Vancouver. 

El a pledat vinovat pentru crimă de gradul al doilea, după ce a fost inițial condamnat pentru crimă de gradul întâi. Mai mult, procurorii au susțin că Jeffery a complotat să-l ucidă și pe Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei.

Grantham a recunoscut faptul că și-a împușcat mama în spatele capului, cât timp ea cânta la pian în casa lor. Într-un video pe care l-a făcut cu ajutorul unui Go-Pro, după ce a împușcat-o pe femeie, actorul canadian a spus: „Am împușcat-o în spatele capului. În momentele de după, sunt sigur că a știut că eu am făcut asta.”

Imediat după incidentul tragic, el a băut bere și a fumat marijuana timp de ore bune, iar apoi a pus în mașină trei arme, muniție, 12 cocktail-uri Molotov pe care le-a făcut singur, cât și provizii, și a început să conducă spre casa lui Trudeau. A mers în jur de 200 de kilometri spre orașul Hope, iar apoi s-a întors și s-a dus direct la o secție de poliție din Vancouver, unde a spus unui ofițer: „Mi-am ucis mama.”


În timpul procesului, procurorii au vorbit și despre cum tânărul plănuia să genereze o violență în masă la Lions Gate Bridge din Vancouver sau la Universitatea Simon Fraser, unde a fost student, înainte să se predea poliției.

Grantham a apărut într-un episod din Riverdale în 2019, dar și în seria „Supernatural”, cât și în filmul din 2010, „Diary of a Wimpy Kid.” În ultimii doi ani, el a fost în custodia poliției și a participat în cadrul unui program de sănătate mintală.

Avocații săi au declarat curții că Jeffery s-a confruntat cu mari probleme de anxietate și depresie clinică, iar în lunile după ce și-a ucis mama, a exprimat de mai multe ori cum vrea să se sinucidă, dar și să facă rău celor din jur. Timp de 14 ani, el nu va fi eligibil pentru eliberare condiționată.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.