Cool Stuff

Funkiss 26 septembrie | Escroci, vecini și magicieni

Trecutul se întâlnește cu viitorul. Rușii pleacă la război cu arme ruginite, dar șpaga din România se va plăti cu cardul.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Azi este Ziua Europeană a Limbilor, când, conform scrierilor religioase, sărbătorim pedeapsa divină pentru că am încercat să construim un turn fără autorizație. 

În SUA se sărbătorește Ziua Națională a Vecinului Bun. Astăzi este păcat să prăjești ceapă cu ușa apartamentului deschisă, muzica peste 30 de decibeli vine cu ghinion și adevărații vecini buni se abțin de la ciocan și bormașină.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Gemenii primesc vești bune. Lucru care, în România, te face mai mult paranoic decât optimist.

Săgetătorii află azi că există două tipuri de oameni: oameni dedicați, harnici și proactivi… și colegii lor de muncă. 

Berbecii încep săptămâna în forță. Din fericire, nu mă refer la cămăși. Încă.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„SUA: Escrocii au furat 45,6 miliarde de dolari din programul de asigurări pentru şomaj” Cumva, au folosit corect banii: nu vor mai nevoiți să muncească niciodată.

„Kalașnikovuri ruginite pentru noii recruți ai lui Putin.” Riscul de tetanos pentru ruși, mai mare decât riscul să fie împușcați pentru ucraineni. 

„Președintele ANAF: Se mai ia șpagă la ANAF. Prin digitalizare se poate reduce tentația.” Digitalizarea ANAF poate însemna, din nefericire, că șpaga se va putea plăti cu cardul sau cu bitcoin.

„Lupul arctic a fost clonat pentru prima oară. Maya, lupoaica născută de un câine Beagle ar putea să-și salveze specia.” Clonarea speciilor dispărute este mișto, până se va ajunge la paleontologie și la dinozaurii uitați pe malul mării, care strigă după o arcă aflată în larg: Noeeeeee!...

„Criză în spitalele din țară, după ce medicamentul care trezește pacienții din anestezie lipsește din stoc.” Chirurgii se văd forțați să folosească piesa Despacito: la al treilea play, pacientul se trezește, să o oprească.

„Luptă teribilă între magicienii din România. Magicianul Robert Tudor, amenințat de un rival pentru a anula un spectacol." Filmul „Harry Potter și magicianul din România” va avea lansarea în primăvara anului 2023.

„Studiu BBC: Tinerii din generaţia Z beau mai rar, mai puțin, sau chiar deloc." Gurile rele spun că Generația Z este cea mai rea de până acum, oamenii buni beau de sâmbătă până luni.

„România obţine a patra medalie de aur, în proba regină a canotajului, la mondialele de la Racice.” Cu sau fără barcă, România ia aurul pe apă.

„A apărut prima fotografie ce îl prezintă pe regele Charles al III-lea alături de celebra cutie roşie.” Cutia roșie din Palatul Buckingham conține mentă, pe care monarhul Marii Britanii o freacă la muncă.

„O insulă a apărut în Oceanul Pacific, după erupţia unui vulcan subacvatic.” Mai mulți „afaceriști” români au început deja să vândă pe insulă apartamente, în complexele imobiliare care, promit ei, vor fi ridicate în maximum doi ani.

WOWDEVĂRUL ZILEI

În San Marino există mai multe mașini decât oameni: 4.263 de mașini versus 4.000 de locuitori. Același fenomen poate fi observat și pe trotuarele din câteva cartiere din București.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.