Kiss Time Out

Am fost la filmul „Teambuilding” și am râs... mult

Când oamenii îți spun să zâmbești mai des și să nu mai fii așa serios, te duci la filmul „Teambuilding” ca să-ți mai descrețești fruntea.

Eu așa am făcut și, surprinzător sau nu, a funcționat.

Am plecat de acasă cu zero așteptări legate de „Teambuilding” și m-am întors plăcut surprinsă. Am constat că umorul românesc poate să fie și amuzant, dacă ai un scenarist bun, care să-ți scrie niște glume decente pentru anul 2022.

Desigur, „Teambuilding” e departe de a fi o capodoperă, dar nici nu are pretenții de Oscar. Cum ar spune mulți, e un film asumat despre oameni simpli, pentru oameni simpli. Apropo de lucruri simple, în filmul ăsta apare și Horia Brenciu.

Filmul reprezintă o satiră a vieții „corporatriste”, care deconspiră evenimentele dintr-un teambulding, în care corporatiștii robotizați se descătușează și se dezlănțuie arătându-și latura umană.

Emil (Matei Dima) lucrează prea mult. Asta îi reproșează superiorii săi din corporația PLM Global. Astfel, pentru a-i mai tempera energia, domnul Oprea (Șerban Pavlu) îl promovează „pe orizontală” și îl face team-leader în departamentul call center - ingrații corporației, unde liderul neoficial este morocănosul Horia (Micutzu).

Miza „jocului” este un pariu pe care protagonistul i-l propune șefului său: dacă îi aduce Cupa Veseliei, cupa din teambuildingul anual, care nu a fost niciodată câștigată de bucureșteni, veșnic victorioși fiind ardelenii, Oprea va păstra departamentul. Dacă nu, îi dă afară pe toți. Astfel, Emil, împreună cu colegii săi, Lorena (Anca Dinicu), Horia (Micutzu), Onel (Nicu Banea), Dorina (Anca Munteanu) și Șerbănel (Vlad Ianuș), pleacă la munte în primul lor teambuilding, unde se vor bate pentru Cupa Veseliei cu echipele PLM Global din Ardeal, Moldova și Oltenia. Lucrurile devin mai interesante, glumele mai bune, iar teambuildingul începe să scape de sub control pe măsură ce avansăm în miezul peliculei. Oare cine va lua cupa anul acesta?

Coloana sonoră e pe beat, sau mai bine zis pe frame. Muzica aleasă pentru fiecare scenă face casă bună cu ecranizarea, iar Killa Fonic aproape că te face să te ridici de pe scaun și să dai din fese.

Dacă nu mă crezi pe cuvânt, dă un play aici: 


Probabil că o să ajungă la un moment dat și pe o platformă de streaming, dar filmul se vede cel mai bine la cinema.

Matei Dima (Bromania) și Cosmin Nedelcu (Micutzu) sunt regizorii și producătorii filmului „Teambuilding”, iar din distribuție amintim doar câțiva: Șerban Pavlu, Ionuț Rusu, Paul Diaconescu, Adrian Nicolae, Roxana Condurache, Anca Dinicu, Cosmin Nedelcu, Matei Dima, Cristi Pulhac.

La finalul zilei, „Teambuilding” merită cu siguranță o șansă.

Mergi la cinema și lasă-te purtat în această incursiune a noului val de umor românesc cinematografic.


Vezi cum a fost la avanpremieră și cu ce vedete m-am întâlnit la cinema: 

Matei Dima


Macanache 


Alex Delea 


TJ Miles 


Xonia 


Alina Eremia

 

CRBL


Cristin Neacsu 


Micutzu 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.