Cool Stuff

Funkiss 28 sept | Toamna își intră în drepturi cu stângul

Coada de ieșire din Rusia se vede din satelit, Irina Rimes se digitalizează și, la orice oră citești aceste cuvinte, undeva e oră de desfăcut o bere.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Ieri a fost Ziua Internațională a Accesului Universal la Informație. Problema secolului XXI este că s-a facilitat și accesul la informații false. De exemplu, AZI este, de fapt, Ziua Internațională a Accesului Universal la Informație. Vedeți, nu puteți avea încredere în NIMENI!

Americanii sărbătoresc azi și Ziua Națională a Berii. Americanii cu gusturi bune sărbătoresc, totuși, Ziua Națională a Berii Nemțești.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Scorpionii au un admirator secret. Sau un dușman de moarte. Sau un șef nemulțumit. Oricum, cineva de la muncă îi privește cu interes, de la distanță.

Taurii recuperează astăzi timpul pierdut. Bravo lor! În șase volume, Marcel Proust nici n-a reușit să-l găsească.

Leii vor cauza o mică problemă, pe care nimeni nu va putea să o rezolve. Deci, sunt cei mai buni și la asta.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„De la începutul săptămânii viitoare, temperaturile scad în toată țara.” Temperaturile scad, odată cu cheful de muncă. Fix când îți vine să muncești mai mult de acasă, decizia mai economică devine să pleci la muncă, unde încălzirea e, practic, bonus din partea firmei.

„Un bărbat din Germania a crescut în curte un dovleac de 588 de kilograme și l-a recoltat cu macaraua.” Păi, în România, orice-i sub 600 de kilograme se numește dovlecel.

„Imagini din satelit. Rușii fug cu disperare de mobilizarea lui Putin.” Frontul se mută, cu cățel și purcel.

„Fostul lider de la Kremlin, Dmitri Medvedev, a afirmat, din nou, că țara ar putea folosi armele nucleare.” Ce nu s-au prins ei e că băiatul care știe cum se lansează focoasele e pe o plajă din Kazahstan, încă de ieri.

„Irina Rimes va avea concert în Metaverse, universul de realitatea virtuală dezvoltat de Mark Zuckerberg.” Foarte mișto, abia așteptăm să fim acolo. De fapt aici, dar cu ochelari VR pe ochi, să ni se pară că suntem acolo.  

„Șefii Poliției Române au chemat un sindicalist trimis în judecată pentru favorizarea unor temuți interlopi ca să apere achiziția BMW-urilor de la firma lui Michael Schmidt.” Din închisoare, prin ZOOM, au susținut proiectul și câțiva interlopi, mari iubitori de BMW.

„Liniile de tramvai 16 și 36 din Capitală, blocate din cauza unei deraieri.” Ah, deraiere! Am crezut că s-au blocat și tramvaiele în Pasajul Unirii, că doar alea nu se priponiseră acolo .

„Ce aruncă românii în pădure: canapele, televizoare, saltele.” Neclar dacă sunt gunoaie sau urșii își mobilează sufrageria, să nu mai fie nevoie să spargă ușile cabanelor pentru Vocea României.

„Opt mesaje de avertizare Ro-Alert, în doar 24 de ore, pentru a semnala prezenţa unor urşi în localităţi din Harghita.” Am putea să spunem că Ro-Alert a sunat cu viteza medie de trei urși pe oră.

„Funcționar public din Argeș, prins în flagrant când dădea șpagă altui funcționar.” Propun titlul alternativ al știrii: „Din lipsă de șpăgari, doi funcționari din Argeș se mituiesc între ei.” 

„Poștașii din patru județe vor duce corespondența cu ATV-ul, în câteva comunități izolate.” Nu putem să vorbim despre zone greu accesibile fără să pomenim Pipera, la 8 dimineața.

„Povestea de viaţă a lui George Enescu va fi ecranizată, cu Toma Enache regizor.” În sfârșit, oamenii care adorm când citesc vor putea să afle cine este pe bancnota de 5 lei.

„Scandal monstru în parlament. Aleşii au fost la un pas de bătaie pentru salariile mărite ale primarilor.” Amintesc că am strâns doar 120 de semnături pentru petiția ca toate proiectele de lege din Parlament să se rezolve cu meciuri de MMA între deputați.

„Studiu: șapte din zece restaurante din România fac risipă alimentară. Fructele, legumele şi carnea, în topul celor mai aruncate produse.” Protecția Consumatorului spune că e OK, problema fiind la restaurantele care ar fi trebuit să arunce mâncare, dar o servesc drept proaspătă.

„Motorul de căutare Google a anunțat echipele care vor juca finala Campionatului Mondial din decembrie. Gafa a fost reparată.” Hai să-i iertăm, au sărbătorit ziua de naștere a Google, probabil au ieșit și ei la un pahar de bule.

„Nouă din zece mașini vândute în 2035 vor fi electrice.” Măcar piața auto are speranța naiv-optimistă că vom fi cu toți încă aici în 2035.

„Joe Biden le cere americanilor să treacă la obiceiuri alimentare mai bune.” Cum să-l asculte americanii pe bătrânelul de la Casa Albă, când ei nu ascultă bătrânelul care a terminat Medicina și tocmai le-a citit analizele?

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

551 î.Hr. - S-a născut filosoful Confucius, ale cărui citate pot fi citite pe Instagram, sub poze cu domnișoare în costum de baie. Unul din acele citate, „Când devine evident că țelurile tale nu pot fi atinse, nu schimba țelurile, schimbă ce faci ca să le atingi”, este, evident, despre OnlyFans.

480 î.Hr. - Victoria flotei grecești asupra perșilor, la Salamina. I-au bătut grecii de s-au pus pe făcut covoare.

1823 - Leon XII este ales Papă. Numele de Leon este interesant pentru că nu se află printre cele n prenume ale sale. Pe numele lui complet, Annibale Francesco Clemente Melchiore Girolamo Nicola della Genga. Da, a fost un tip, nu lotul de fotbal al Italiei.

1889 - Conferința Generală a Greutăților și Măsurilor din Paris definește lungimea de un metru. Americanii au continuat să măsoare cu picioarele.

1928 - Biologul și farmacologul scoțian Alexander Fleming observă pentru prima dată cum mucegaiul omoară bacteriile, descoperire care a dus la dezvoltarea penicilinei. Scoțienii au folosit mucegaiul să inventeze penicilina, francezii au folosit mucegaiul să inventeze brânza cu mucegai.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Cuvântul japonez „Tsundoku” se referă la pornirea de a cumpăra multe cărți pe care nu lei vei citi, probabil, niciodată. Ar trebui să existe și pentru echivalentul serialelor și filmelor, pe care ți le tot recomandă prietenii, dar cumva ajungi să te uiți tot la episoade din „Friends”, „The Office” sau „Supernatural”. Și pentru echivalentul culinar - când cumperi toate ingredientele să gătești toată săptămâna, dar ajungi să comanzi până se strică toate.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.