Cool Stuff

Funkiss 29 septembrie | Ziua Mondială a <3

CIA angajează în România, miliardarii se mută în buncăre și prin piețe au apărut ciupercile comestibile doar o dată.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Este Ziua Mondială a Inimii, azi sărbătorim tot ce înseamnă cel mai muncitor mușchi din corpul nostru. În concluzie, sărbătorim pe 8 martie „mama la copii”, pe 29 septembrie „pofta inimii”.

Americanii sărbătoresc Ziua Națională a Cafelei. Fără nicio surpriză, ținând cont că ieri au avut Ziua Națională a Berii. 

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Vărsătorii vor face o alegere dificilă, dar pe care nu o vor regreta. Doar nu e an electoral.

Capricornii se răzgândesc într-o chestiune importantă. Cam o dată pe zi.

Racii leagă și mai mult o prietenie la început de drum și bazată pe ura comună față deaceleași persoane. Să iubiți același lucruri nu o să fie niciodată un liant la fel de puternic precum ura față de aceiași oameni.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„CIA face angajări și în România. Cât câștigă un analist sau un contabil.” Deci, vecina care era mereu lipită de vizor nu a dispărut, CIA angajează experți în spionaj.

„Trei tineri au furat o mașină de pe o stradă din Cluj-Napoca, au dat o spargere de 15.000 de euro cu ajutorul acesteia, apoi au returnat-o.” Spălată și cu plinul făcut, fără îndoială.

„Disperarea tinerilor din Rusia atinge cote maxime. Un rus și-a rupt piciorul intenționat pentru a scăpa de recrutare.” La cât de des se întâmplă, cârjele tactice și ghipsul cu camuflaj sunt cele mai noi dotări ale armatei ruse.

„Cum se numără voturile la alegerile din auto-proclamata Republică Donețk.” Numărarea voturilor s-a terminat la doar patru ore după aflarea rezultatelor.

„Cât de groase sunt țevile Nord Stream și de cât explozibil e nevoie ca să le spargi.” Un pic neașteptat să găsesc asta pe un site de rețete, dar OK.

„Expert: Bombele nucleare ale lui Putin sunt vechi și ar putea să explodeze chiar în Rusia.” Cât de vechi sunt, totuși, bombele Rusiei? Aflați mai jos.

- Utima dată când au fost scoase din cutie, au avut pe ele un mileu și-un bibelou cu formă de pește.

- Nu există fotografii color cu bombele Rusiei.

- Focoasele nucleare sunt cu uraniu pentru că plutoniul încă nu fusese descoperit.

- Când Rusia amenința ultima dată cu ele, Putin era Vlăduț.

„O cisternă plină cu 30 de tone de motorină a derapat pe DN2 și a intrat în gardul unei gospodării.” Proprietarul curții a invocat legea nescrisă „ce-am găsit să fie-al meu”.

„Buncăre de lux pentru miliardarii lumii. Vor fi construite sub conace și vor avea piscine, garaje și grădini.” O să fie mai greu să-ți convingi prietenii conspiraționiști că Planeta nu este controlată de oamenii-cârtiță.

„Volkswagen a creat prototipul mașinii perfecte: se conduce singură în timp ce pasagerii lucrează, mănâncă sau dorm." Sau altele, care vor deveni categorie pe un binecunoscut website negru-portocaliu.

„Proiect: Amenzi de 500 de lei pentru minorii care fumează în locuri publice, școli, parcuri, terenuri de sport sau pe stradă.” Oare și legea asta se va aplica la fel de eficient precum cea prin care li se interzice comercianților să le vândă minorilor produse de tutun?

„Românii sunt mai preocupați decât cetățenii UE de siguranța alimentelor, în timp ce aceștia din urmă sunt mai interesați de preț.” Am renunțat să credem în „ieftin și bun” când am rămas pe rând fără fiecare dintre cele două categorii de alimente. Poate că a venit timpul ca producătorii de lactate să renunțe la angajații care suflă și-n iaurt.

„Bujorul a devenit floarea naţională a României.” Ca multe alte lucruri de preț din România, și bujorul crește în Teleorman.

„Ciuperci otrăvitoare expuse la vânzare într-o piață din Alba Iulia.” Pe eticheta de la tarabă probabil că scria „CIUPERCI FFFFF OTRĂVITOARE”

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1227 - Frederic al II-lea, Împărat al Sfântului Imperiu Roman, este excomunicat de Papa Grigore al IX-lea pentru greșeala de a nu fi participat la Cruciade. Mai jos găsiți discuția de acasă, premergătoare Cruciadei:

- Baby, ies și eu în weekend cu băieții.

- Unde?

- La Ierusalim. Cruciadă, alea-alea.

- Mi-ai promis că stăm acasă și facem binging de teatru și bufoni. 

- Știu, dar m-au chemat oamenii ăia…

- Nu poți să te duci data viitoare?

- Păi nu știm când ne mai lasă papa. Uite, mă mai duc la asta și gata.

- Mda, sunt sigură.

- Uite, pe Hermann de la Teutoni și pe Henric din Cipru îi lasă nevestele.

- Bine... Atunci, fă ce vrei.

- Baby, dar nu te supăra.

- Nu m-am supărat. Du-te, distrează-te, nu-mi pasă!

1547 - Se naște scriitorul Miguel de Cervantes, care a scris aventurile cavalerului don Quijote de la Mancha, un oponent înverșunat al energiei eoliene.

1954 - Douăsprezece țări au semnat un acord privind înființarea Consiliului European pentru Cercetare Nucleară, organizație cunoscută azi drept CERN. Țelul lor este să studieze particule sau, dacă e să crezi câteva site-uri dubioase, să deschidă o gaură neagră, care să înghită planeta. 

1962 - Canada lansează pe orbită satelitul Alouette 1, primul satelit lansat de un alt stat în afară de SUA și URSS. Satelitul a fost pus pe orbită cu o lovitură puternică de crosă de hochei. 

2004 - Asteroidul Toutatis trece la o distantă de numai 1.549.719 km de Pământ. Fix distanța parcursă de un tren japonez în timpul în care CFR-ul face ruta București - Sibiu.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Oamenii au în jur de 97.000 de kilometri de vase de sânge, destul cât să facă înconjurul Planetei de peste două ori. Să credem experții, este incredibil de greu și de ilegal de dovedit.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.