Cool Stuff

Ce e nou pe Netflix în luna octombrie - filme și seriale cu lumi magice și macabre, decese misterioase și poveștile terifiante din spatele lor

Iată la ce poți să faci binging pe Netflix în octombrie.

Cu alte cuvinte, cele mai așteptate titluri ale lunii octombrie pe Netflix sunt: „The School for Good and Evil”, o lume magică unde prietenia dintre Sophie și Agatha este pusă la încercare atunci când ajung la o școală unde sunt instruiți viitorii eroi și răufăcători din basme; „Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities”, o colecție de povești sofisticate și sinistre, care îl are drept creator, gazdă și producător executiv pe Guillermo del Toro; „The Good Nurse”, un thriller de Tobias Lindholm, cu Jessica Chastain și Eddie Redmayne în rolurile principale, unde o asistentă își suspectează colegul de muncă pentru o serie de morți suspecte.

Pe lângă acestea, ne mai întâlnim și cu: „All Quiet on the Western Front”, „Barbarians II”, „Big Mouth: Sezonul 6”, „Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes”, „Deadwind: Sezonul 3”, „Derry Girls: Sezonul 3”, „High Water”, „I Am Stalker”, „LiSA Another Great Day”, „Luckiest Girl Alive”, „Mr. Harrigan’s Phone”, „Notre-Dame”, „Old People”, „The Curse of Bridge Hollow”, „The Playlist”, „Waffles + Mochi’s Restaurant”, „Wendell & Wild”, dar și „Allied”, „In the Heart of the Sea”, „Straight Outta Compton” și multe altele.

De asemenea, din 1 octombrie poți urmări „Mia își ratează răzbunarea, cea mai nouă producție românească care ajunge pe Netflix.

The School for Good and Evil - 19 OCTOMBRIE 

În satul Gavaldon, Sophie (Sophia Anne Caruso) și Agatha (Sofia Wylie), două inadaptate, sunt legate printr-o neașteptată prietenie. Sophie, o croitoreasă cu părul bălai, visează să scape de viața ei anostă și să devină o prințesă, în timp ce Agatha, cu înfățișarea macabră și cu o mamă ciudată, seamănă cu o vrăjitoare adevărată. 

Într-o noapte, când pe cer domnea luna roșie, o forță puternică le atrage la Școala pentru bine și rău, locul de unde începe povestea oricărui basm bun. Dar ceva este în neregulă de la bun început. Sophie ajunge la Școala pentru rău, condusă de extravaganta și vorbăreața Lady Lesso (Charlize Theron). Agatha ajunge la Școala pentru bine, supravegheată de zâmbitoarea și blânda Profesoară Dovey (Kerry Washington). 

Ca și când n-ar fi fost de ajuns că merg la cursuri cu copiii Vrăjitoarei Rele (Freya Parks), ai Căpitanului Hook (Earl Cave) și cu șarmantul fiu al Regelui Artur (Jamie Flatters), conform spuselor Directorului (Laurence Fishburne), doar un sărut din iubire poate schimba regulile și le poate trimite la școala potrivită, pentru a-și urma adevăratul destin. Dar primul pas către un final fericit este să supraviețuiască până la sfârșitul basmului în care trăiesc, ceea ce nu e deloc o certitudine, din cauza reapariției unei figuri macabre și periculoase (Kit Young), care are legături misterioase cu Sophie și amenință să distrugă școala și întreaga lume din spatele ei.


Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities - 25 OCTOMBRIE

În Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities, apreciatul cineast distins cu premiul Oscar Guillermo del Toro care este creatorul, producătorul executiv și corealizatorul acestei producții a pregătit o colecție de povești definitorii, menite să sfideze noțiunile tradiționale ale genului horror. De la macabru la magic, de la gotic la grotesc sau înspăimântător în mod clasic, aceste opt povești deopotrivă sofisticate și sinistre (printre care două sunt povestiri originale semnate de del Toro) sunt aduse la viață de o echipă de scenariști și regizori aleși chiar de del Toro.

Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities îl are drept creator, gazdă și producător executiv pe Guillermo del Toro și ca producători executivi pe Gary Ungar și pe cineastul distins cu premiul Oscar J. Miles Dale (The Shape of Water; Sex/Life), care este și corealizator. Regina Corrado are rolul de coproducătoare executivă.


The Good Nurse - 26 OCTOMBRIE

Amy, o asistentă medicală plină de compasiune și mamă singură, care se luptă cu o afecțiune cardiacă ce îi pune viața în pericol, își atinge limitele fizice și emoționale în turele de noapte dificile și solicitante de la terapie intensivă. Ea primește ajutor din partea lui Charlie, un asistent medical grijuliu și empatic, care începe să lucreze în unitatea ei. În timp ce își împart nopțile lungi la spital, cei doi dezvoltă o prietenie puternică și devotată, iar pentru prima dată după ani de zile, Amy are cu adevărat încredere în viitorul ei și al fiicelor sale mici. Lucrurile se schimbă după ce o serie de decese misterioase ale unor pacienți declanșează o anchetă care îl indică pe Charlie drept principalul suspect, iar Amy este nevoită să-și riște viața și siguranța copiilor ei pentru a descoperi adevărul.

Un thriller captivant bazat pe fapte reale, filmul este regizat de Tobias Lindholm, nominalizat la Oscar, scenariul îi aparține lui Krysty Wilson-Cairns, nominalizată la Oscar. În rolurile principale îi putem vedea pe câștigătorii premiului Oscar Jessica Chastain, în rolul lui Amy Loughren, și Eddie Redmayne, în rolul lui Charles Cullen. Alături de ei mai joacă Nnamdi Asomugha, Noah Emmerich și Kim Dickens.


Vezi și ce alte producții apar pe Netflix în octombrie

2 OCTOMBRIE 

Forever Queens - SERIAL NETFLIX

Un serial despre prietenia unică dintre reginele showbizului mexican Sylvia Pasquel, Laura Zapata, Lucía Méndez și Lorena Herrera.

5 OCTOMBRIE 

Bling Empire: Season 3 - SERIAL NETFLIX

Treburile nerezolvate și marile oportunități stârnesc tensiuni în grup, dar nimic nu îi va împiedica pe membrii acestuia să ducă o viață strălucitoare și opulentă.

High Water - SERIAL NETFLIX

În 1997, oamenii de știință și funcționarii publici locali din Wrocław se confruntă cu decizii de viață și de moarte când o undă de viitură devastatoare amenință orașul.


Jumping from High Places - FILM NETFLIX

Pentru a onora ultima dorință a prietenei sale, o tânără foarte anxioasă își înfruntă fricile ca să-și refacă viața și poate chiar să găsească dragostea.

Mr. Harrigan's Phone - FILM NETFLIX

Între un băiat și un miliardar în vârstă se naște o legătură bazată pe pasiunea pentru cărți și primele lor iPhone-uri. Bătrânul moare, dar conexiunea dintre ei rezistă.

The Fight for Justice: Paolo Guerrero - SERIAL NETFLIX

Celebrul fotbalist Paolo Guerrero duce o luptă juridică dificilă după ce iese pozitiv la un test de cocaină cu câteva luni înainte de Cupa Mondială. Bazat pe fapte reale.

The Trapped 13: How We Survived The Thai Cave: Season 3 - DOCUMENTAR NETFLIX

Un documentar captivant în care membrii echipei de fotbal thailandeze de juniori ne descriu momentele de coșmar din peștera Tham Luang, unde au rămas blocați în 2018.


Togo - FILM NETFLIX

Un bărbat care se ocupă de mașinile parcate în cartier trebuie să-și apere modul de trai când traficanții vor să-i facă pe el și pe amicii lui să vândă droguri pe străzi.

7 OCTOMBRIE 

Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes - DOCUMENTAR NETFLIX

Joe Berlinger este producătorul executiv al acestui miniserial documentar despre Jeffrey Dahmer și cele 17 crime comise de el.

Derry Girls: Season 3 - SERIAL NETFLIX

Irlanda de Nord face un mare pas spre viitor, la fel și fetele noastre, dar nu fără a se lovi de câteva obstacole problematice pe parcurs.

Doll House - FILM NETFLIX

Solistul vocal cu probleme al unei trupe rock încearcă să reînnoade relația pe care nu a avut-o niciodată cu fiica lui înstrăinată.

Glitch - SERIAL NETFLIX

O tânără își unește forțele cu o pasionată de OZN-uri pentru a investiga dispariția subită a iubitului ei, dar e curând prinsă într-o conspirație stupefiantă.


Luckiest Girl Alive - FILM NETFLIX

Ea lucrează ca redactor la o revistă de renume și gustă din plin viața newyorkeză. Acum, un documentar dur o forțează să retrăiască momente cumplite din liceu.

Old People - FILM NETFLIX

Alături de cei doi copii ai săi, o femeie se întoarce în orașul natal la nunta surorii sale, însă acolo o așteaptă o mulțime de bătrâni cu gânduri ucigașe.

The Midnight Club - SERIAL NETFLIX

La un azil pentru tineri în fază terminală, membrii unui club exclusiv fac un pact înfiorător: următorul decedat trebuie să dea grupului un semn din lumea de dincolo.

The Mole - SERIAL NETFLIX

În această reeditare a celebrului serial-cult, doisprezece concurenți termină probe în timp ce încearcă să-l identifice pe acela dintre ei care le sabotează misiunile.

13 OCTOMBRIE 2022

Exception - SERIAL NETFLIX

În viitorul îndepărtat, omenirea trebuie să părăsească Pământul, așa că o navă cu experți creați la o imprimantă 3D e trimisă să se ocupe de terraformarea altei planete.

The Playlist - SERIAL NETFLIX

The Playlist e povestea lui Daniel Ek și a partenerilor săi, care au revoluționat o întreagă industrie oferind gratuit și legal muzică difuzată online în toată lumea.


14 OCTOMBRIE 

Black Butterflies - SERIAL NETFLIX

Lipsit de inspirație pentru al doilea său volum, un romancier acceptă să scrie o carte de memorii pentru un muribund și devine parte din trecutul sângeros al acestuia.

Everything Calls for Salvation - SERIAL NETFLIX

Un tânăr tulburat se trezește internat împotriva voinței lui într-un spital de psihiatrie, dar ceea ce învață în săptămâna petrecută acolo îi va schimba definitiv viața.

Holy Family - SERIAL NETFLIX

O familie care ascunde un secret șocant ia viața de la capăt în Madrid, unde noile relații le complică planurile, iar trecutul pare să-i ajungă din urmă.


Take 1 - SERIAL NETFLIX

Muzicieni renumiți fac eforturi ieșite din comun pentru a interpreta un cântec ales de ei într-un spectacol live de proporții, dintr-o singură dublă.

The Curse of Bridge Hollow - FILM NETFLIX

Un tată care urăște Halloweenul e forțat să asculte de fiica lui adolescentă atunci când un spirit malefic dă viață decorațiunilor din oraș și provoacă dezastre.

19 OCTOMBRIE 

Love Is Blind: Season 3 - episodes 1-4 - SERIAL NETFLIX

După ce se curtează pe nevăzute, femei și bărbați își testează dragostea oarbă în această producție reality adorată de fani și găzduită de Nick și Vanessa Lachey.

Notre-Dame - SERIAL NETFLIX

Bazat pe relatările reale ale pompierilor francezi, acest serial de dramă explorează impactul incendiului din 2019 de la Notre-Dame asupra unui grup variat de parizieni.


The Green Glove Gang - SERIAL NETFLIX

După ce dau greș cu ultimul lor jaf, trei hoațe nu tocmai tinere se refugiază într-un cămin de bătrâni în care descoperă un secret sinistru.

The Stranger - FILM NETFLIX

Un polițist sub acoperire formează o legătură intimă și intensă cu un suspect de crimă, în timp ce încearcă să-i câștige încrederea și să-i smulgă o mărturisire.

21 OCTOMBRIE

28 Days Haunted - SERIAL NETFLIX

Trei echipe petrec fiecare câte 28 de zile în cele mai bântuite locații din America, totul pentru un experiment paranormal bazat pe teoriile lui Ed și Lorraine Warren.

Barbarians II - SERIAL NETFLIX

La un an după înfrângerea lui Varus, un nou general roman se stabilește în Germania, iar Ari încearcă să devină rege peste toate triburile, dar un rival îi stă în cale.


Descendant - DOCUMENTAR NETFLIX

Descendenții sclavilor africani transportați ilegal pe o navă sosită în Alabama în 1860 caută dreptatea și vindecarea după descoperirea rămășițelor vasului.

From Scratch - SERIAL NETFLIX

Într-o poveste de amor fulgerătoare, o americancă (Zoe Saldana) iubește și pierde un bărbat sicilian cunoscut în Italia. Bazat pe memoriile lui Tembi Locke.

High: Confessions of an Ibiza Drug Mule - SERIAL NETFLIX

Arestată pentru trafic de cocaină, Michaella McCollum spune povestea șocantă a periplului său prin lumea ilicită a traficului de droguri.

24 OCTOMBRIE 2022

The Chalk Line - FILM NETFLIX

Un thriller psihologic inspirat de povestea adevărată a „monstrului din Amstetten”.

26 OCTOMBRIE 2022

Hellhole - FILM NETFLIX

În 1987, în Polonia, un polițist care investighează o serie de dispariții misterioase se infiltrează într-o mânăstire izolată și descoperă un adevăr sumbru.

Love Is Blind: Season 3 - episodes 5-7 - SERIAL NETFLIX

După ce se curtează pe nevăzute, femei și bărbați își testează dragostea oarbă în această producție reality adorată de fani și găzduită de Nick și Vanessa Lachey.

Robbing Mussolini - FILM NETFLIX

Pietro Castellitto și Matilda De Angelis strălucesc în această îndrăzneață dramă polițistă cu acțiunea plasată în anii ’40, în ultimele zile din Al Doilea Război Mondial.


27 OCTOMBRIE 2022

Cici - FILM NETFLIX

O familie se mută la oraș după o pierdere tragică. După 30 de ani, când se reîntâlnesc în orașul natal, sentimente adânc îngropate și secrete dureroase ies la suprafață.

Dubai Bling - SERIAL NETFLIX

Coboară din avion direct în Dubai, în cele mai înalte cercuri ale societății, în care petrecerile extravagante, peisajele uluitoare și moda de lux reprezintă norma.

Earthstorm - DOCUMENTAR NETFLIX

Vânătorii de furtuni, supraviețuitorii și membri ai echipelor de intervenție ne povestesc despre experiențele lor cumplite cu vulcani, tornade, uragane și cutremure.

Romantic Killer - SERIAL NETFLIX

Bucurându-se de viața celibatară, iubirea n-o prea preocupă pe Anzu. Asta până când un minuscul vrăjitor-pețitor îi transformă brusc existența într-un clișeu romantic.

28 OCTOMBRIE 2022

All Quiet on the Western Front - FILM NETFLIX

Edward Berger, câștigător al premiului Grimme, regizează această dramă captivantă, bazată pe un bestseller de Erich Maria Remarque.


Big Mouth: Season 6 - SERIAL NETFLIX

Acest serial de animație pentru adulți distins cu premiul Emmy revine cu un nou sezon.

Drink Masters - SERIAL NETFLIX

Preparatori de băuturi de clasă mondială pregătesc delicioase cocktailuri inovatoare într-un concurs cu miză mare, găzduit de comedianul Tone Bell.

I AM A STALKER - DOCUMENTAR NETFLIX

Acest serial documentar de la producătorii serialului I AM KILLER este narat din perspectiva supraviețuitorilor, dar și a celor care i-au urmărit.

If Only - SERIAL NETFLIX

Aflată de 10 ani într-o căsnicie dezamăgitoare, Emma se chinuie să facă față până când primește incredibila șansă de a retrăi ultimul deceniu.

My Encounter with Evil - DOCUMENTAR NETFLIX

Un serial documentar despre experiențele înfricoșătoare ale presupuselor victime ale posedării demonice din Mexic, cu reconstituiri și mărturii personale.

The Bastard Son & The Devil Himself - SERIAL NETFLIX

Jay Lycurgo (Supereroi în devenire) și Nadia Parkes (Doctor Who) joacă într-un captivant și sângeros serial de fantezie bazat pe seria Jumătatea rea de Sally Green.

Wendell & Wild - FILM NETFLIX

Actorii Keegan-Michael Key și Jordan Peele joacă în această aventură animată de tip stop-cadru despre doi demoni-frați care evadează din Iad.

Wild is the Wind - FILM NETFLIX

Pe fondul segregării rasiale, un polițist corupt caută să-și asume responsabilitatea pentru rolul său în arestarea nedreaptă a unui adolescent de culoare acuzat de crimă.

29 OCTOMBRIE 

Deadwind: Season 3 - SERIAL NETFLIX

După ce se împacă, Karppi și Nurmi investighează un caz ce implică un simbol misterios, promisiuni farmaceutice și un criminal profund tulburat.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.