Cool Stuff

Funkiss 30 septembrie | LMA, bella Bellucci!

S-a dus săptămâna de muncă, s-a dus și luna septembrie, s-au dus și Babele și Sfinxul. Ne-am duce și noi, dar cu pluta.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

La mulți ani, Monica Bellucci! Urmează să primești, din România, o cutie de dimensiuni considerabile, găurită din loc în loc și împodobită cu o mare fundă roz . Din ea s-ar auzi un sunet de respirat greu și, posibil, niște glume, sau măcar un chicotit înfundat. Este cadoul nostru pentru tine: cel mai mare fan al tău, Mihai Bobonete. A fost dorința de ziua lui să fie cadoul de ziua ta.  Să-l trimiți înapoi spre România, te rugăm frumos!

Americanii sărbătoresc azi Ziua Națională a Gumei de Mestecat. Se sărbătoresc, în special, tonele de gumă de mestecat lipite pentru totdeauna de mațele celor ce le-au înghițit.

Este și Ziua Internațională a Traducerilor. Cu această ocazie, avem mai jos câteva expresii, traduse din limba lui Ionică, în limba lui Johnny. Tu câte recunoști?

His mustard jumped. He’s walking around with the painted crow. He made my head a calendar. He’s looking like the baby cow at the new gate. Rub the mint. He took his nose to wear. He made his kind. He’s selling cucumbers to the gardener. He has needle for his winter coat. He pulled me out my watermelons. It went on Saturday’s Water. He turned it like at Rain City. He’s breaking himself into figures. He’s holding onto six. He’s taking me with the carpet. He took the bulls from my bicycle. He made it from sheep.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Gemenii se vor simți captivi. Vor fi prinși într-o situație fără ieșiri vizibile care, din popor, se numește serviciu. 

Peștii își pun astăzi întrebări importante. Fac ce-mi place? Care este țelul meu? Ce mănânc diseară?

Fecioarele au o zi suspect de bună, care se va răzbuna undeva în următorii zece ani. Când vei avea o zi incredibil de proastă, să îți aduci aminte de ziua de azi. Este doar 30 septembrie 2022 care își scoate pârleala. 

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Doi tineri din Piteşti, care aruncau coji de seminţe pe jos, puși de polițiști să măture mizeria lăsată în urmă.” Așteptăm cu interes ca regula „curăță ce mizerie ai lăsat în urmă” să se aplice, într-o zi, și în politică.

„Tineri din Bacău, prinși cumpărând droguri de pe Dark Web cu criptomonede. Sperau că nu vor fi depistați de polițiști.” Nici dark webu’ nu mai e ce-a fost. Când au văzut că sunt din România, vânzătorul de substanțe ar fi încercat să le dea rest gumă de mestecat.

„Poliţist local din Dumbrăviţa, reţinut pentru că falsifica amenzi şi aduna bani pentru bugetul local.” În România nu e bine să fii nici prea proactiv. Polițistul s-a justificat: amenzile date erau pentru legi care URMAU să fie încălcate. A povestit apoi întreaga acțiune a filmului „Minority Report”.

„Decizie finală: Babele şi Sfinxul din Bucegi aparţin teritoriului judeţului Dâmboviţa.” După traseismul politic, îl avem și pe cel monumental.

„Un român «îndurerat» a jefuit 27 de farmacii în Belgia pentru că l-a părăsit soția.” Urma să jefuiască și 27 de cluburi de comedie. Ca orice român, știa că râsul este cel mai bun medicament.

„Pe noua siglă a Comunității de Informații a SUA apare și o farfurie zburătoare.” În România, sau, cel puțin, în București, cel mai periculos lucru care poate să vină de sus este o bucată de tencuială.

„Daea, despre preţul unui kilogram de caşcaval: Nu va ajunge la 100 de lei.” Așteptăm cu interes compensarea cu 50 de bani la cheddar și emmentaler.

„Câștigător la păcănele, jefuit de un prieten. Polițiștii din Vaslui l-au reținut pe tâlhar.” Omul a uitat să-și țină dușmanii mai aproape decât prietenii.

„Două localități din Prahova s-au umplut de un praf alb. Localnicii s-au plâns că abia pot respira.” Mai mulți polițiști au gustat praful alb, cum au văzut ei în filme. Nu era ce e de obicei în filme.

„Cele două pasarele de pe plaja din Mamaia sunt demontate. Primăria a constatat că e mai ieftin decât să le repare.” Următorul pe lista „demontăm, că e mai ieftin decât să reparăm” este centrul orașului Constanța.

„Rusia va anexa, formal, vineri, cele patru regiuni din Ucraina care au susținut referendumurile.” Sunt mai mulți oameni care cred că Luna este făcută din brânză decât oamenii care recunosc referendumurile lui Putin.

„Tezaurul dacic de la Jidvei, abandonat de autorități în pădure timp de o lună, după ce dosarul s-a rătăcit între instituții.” Probabil s-au gândit “Cum au stat acolo două milenii, pot să mai aștepte 30 de zile”. E posibil ca unii funcționari să se fi speriat că monedele ar fi fost folosite într-un flagrant vechi de 2.000 de ani.

„Dosarul medicului de familie din Dolj, acuzat de peste 900 de fapte de luare de mită.” Își rotunjea venitul din șpăgi și cu câte un salariu ocazional.

„Parlamentul a votat majorarea salariilor aleșilor locali și ale angajaților din administrația locală.” Protest în fața mai multor primării împotriva „plicflației”, creșterea șpăgilor ca efect al creșterii salariilor.

„Uraganul Ian a împins apa cu atât de multă forță încât a adus rechini pe străzile din Florida.” Este periculos pentru șoferi - rechinii nu disting culorile și nu se vor comporta corespunzător la semafor.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1520 - Suleiman Magnificul este proclamat sultan al Imperiului Otoman. Încoronarea a durat o zi, respectiv trei episoade de telenovelă.

1846 - Prima extracție de dinți fără durere, sub narcotic, efectuată de William Thomas Green Morton. A fost primul an în care oamenii din camerele de așteptare ale dentiștilor nu au mai primit dopuri de urechi.

1939 - NBC transmite primul meci televizat de fotbal american. Șapte optimi din planetă spun, la unison, „stai așa, ăsta nu e fotbal!”

1966 - Botswana, fost protectorat britanic, își câștigă independența. Zece ani mai târziu, au desemnat și moneda oficială care, în botswaneză, înseamnă ploaie, iar în română nu înseamnă ploaie.

1990 - A fost semnată, la New York, „Declarația mondială privind supraviețuirea, protejarea și dezvoltarea copiilor". Destul de târziu, dacă ne gândim de cât timp există copiii.

2007: Daniel Ciobotea este întronizat arhiepiscop al Bucureștilor și patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Se spune că Preafericitul Părinte Daniel are un card care, atunci când e gol, lăcrimează.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Cu o lățime de la est la vest de 4.000 kilometri, Australia este mai lată decât Luna, care are doar 3.400 de kilometri. Unde mai pui că Australia are și cu 40.000 mai multe specii de păianjeni, în timp ce pe Lună ai doar pericolul să rămâi fără oxigen.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.