Kiss Time Out

Celebrul violonist Alexandru Tomescu a cumpărat Cabana Caraiman, aceasta va fi renovată și repusă în circuitul turistic

După ce ani de zile a zăcut în paragină, cabana Caraiman are acum un nou proprietar care o va renova și o va repune în circuitul turistic.

Este vorba de celebrul violonist român Alexandru Tomescu, care a cumpărat cabana pentru suma de 200.000 de euro de la proprietarul britanic care a scos-o la vânzare în 2019. 

Cabana Caraiman este un simbol al Bucegilor și este un refugiu montan foarte îndrăgit de munțomani. 

„Caut informaţii despre istoria cabanei, numele foştilor cabanieri, fotografii vechi. Vreau să fie o cabană altfel, care să îi inspire şi pe alţii şi să arate că se poate face ceva frumos şi confortabil. Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business, vreau ceva cu specific montan, dar si cu o latură estetică. Un loc pentru montaniarzi, dar şi pentru muzicieni şi artişti în general”, a declarat Tomescu pentru publicația Profit.ro.

Cabana a fost construită în anul 1937, la o altitudine de 2.025 de metri, la finalul traseului Jepii Mici. De aici se ajunge la Crucea Eroilor de pe Caraiman, Vârful Omu, Babele, Sfinxul, Piatra Arsă etc.

În această vară, Alexandru Tomescu a susținut un concert la vioară aici, la 2025 de metri altitudine, chiar în spatele Cabanei Caraiman: 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.