Cool Stuff

Funkiss 5 octombrie | LMA la educație, care este ziua ei!

Tot ce-i bun ori îngrașă, ori e scump, ori e de abia miercuri.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Astăzi este Ziua Internațională a Educației. Cu această ocazie, școlile vor avea un program special. Adică rămân închise. Cum Ziua Muncii se sărbătorește cu odihnă și grătărel la iarbă verde, Ziua Educației se sărbătorește cu un lacăt mare pe ușa școlii.

Ca să le treacă dorul profesorilor de ăia mici, am adunat de pe net câteva bijuterii pe care elevii le-au spus într-o sală de clasă:

„Nu port ochelarii la ora de mate, doctorul mi-a spus că sunt doar pentru citit.”

„Sunt multe teme, mami o să stea toată noaptea să le facă.”

„De ce unii dinozauri erau așa de mari dacă mâncau numai salată?”

„Bunica dumneavoastră îl știa pe Mihai Viteazul?”

„Puiul de găină nu are puf, este acoperit cu pungă de plastic.”

„Pentru pârț cerem voie la baie? Spuneți repede!”

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Balanțele încep ziua bine și o termină bine. Între aceste două evenimente, Dumnezeu cu mila.

Opiniile avizate ale Racilor nu sunt luate în considerare. Este OK. Unii nu știu să învețe decât din propriile greșeli. Pregătește un „ți-am spus eu” devastator.

Peștii se plictisesc azi în așa hal încât se apucă să muncească. Așa e românul Pește, dacă-l pui să stea degeaba, își face de lucru.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Rușii și-au luat cu asalt avocații cu solicitări despre cum poate fi evitată mobilizarea lui Putin.” Cel mai frecvent sfat primit de la avocați: v-ați ascunselea, ca să nu prinselea.

Lukaşenko reînvie o practică din comunism. Vrea să-i pună pe elevi să culeagă, cinci - șase ore pe zi, recoltele de cartofi” Și copiii din Belarus își iau cu asalt avocații, să-i scape.  

„A apărut trailerul pentru «Emancipation», primul film cu Will Smith de după scandalul de la Oscaruri.” Will Smith a bătut palma cu Apple pentru acest film, despre care mulți critici spun că o să fie o „palmă peste ochi”.

„Ministrul Mediului: Barajul de la Roşia Montană este stabil. Se anunță verificări de urgență în țară.” Mulți încă își reveneau după barajul prin care a trecut Dinamo București.

„Câteva restaurante din Bruxelles gătesc fără mijloace moderne, iar clienții iau cina la lumina lumânărilor.” Lux pe care-l regăsești și în cele peste 52.000 de gospodării din România neracordate la curent electric.

„Cum a deschis cutia Pandorei scandalul din lumea șahului. Au început să fie expuși și trișorii din competițiile de poker și pescuit.” Trișatul la competițiile pescuit se face cu greutăți ascunse în pești, pe lângă tot mercurul cu care sunt contaminate trei sferturi din fauna marină. Ultimii cinci indivizi care au păcălit juriul cu greutăți ascunse au, probabil, tarabe de legume undeva în București.

„Prima țară care anunță că susține anexarea ilegală a regiunilor ucrainene de către Putin.” Oare care țară ar putea să fie? Așa, din prima, fără Google. Narnia? Nu, că e imaginară. Cehoslovacia? Nu, că a dispărut în ‘92. Statele Unite? Nu, că s-a schimbat președintele. Evident, este Coreea de Nord.

„Parlamentul European a decis: din 2024, Europa va avea încărcător universal pentru toate dispozitivele mobile.” În vreo doi ani vom auzi, prin birou, replica „are cineva un încărcător universal de iPhone?”

„Braţ robotizat controlat de o plantă de casă prin intermediul unor senzori fixaţi pe frunzele acesteia.” Prima plantă care va supraviețui în casa mea mai mult de trei luni - cea care poate să se ude singură.

„Premiul Nobel pentru Fizică merge la trei cercetători din domeniul tehnologiei cuantice.” Legile fizicii, ultimele legi neîncălcate în România. 

„ANAF avertizează cu privire la o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele instituţiei.” Din nefericire, mesajul „mi-e dor de tine, ne vedem în weekend?” nu e trimis de ANAF, cum e salvat numărul în telefonul lui.

„Patru tineri au atacat un curier pentru a-i fura mâncarea pe care o livra, în București” Au făcut-o de oaie, ca pastrama. E posibil să ia amendă și să stea șnițel la păstrare.

„Prima brăţară de supraveghere electronică a fost montată pe mâna unui bărbat din Iaşi” Setul mai include un inel de observație și un lănțișor de filaj.

😂 PMB asigură populația că, încă din 2006, Capitala își asigură singură necesarul de probleme cu apa caldă și încălzirea.

😂 FRF a declarat că mai mulți fotbaliști din Liga a III-a a României cred în teoria Pământului blat.

😂 După întâlnirea cu CEO-ul Apple, Papa urmează să se întâlnească cu CEO-ul Samsung. În acest weekend, culoarea fumului de la Vatican ne va spune dacă Papa a decis ce telefon să-și ia.

😂 Institutul Național de Statistică a recunoscut că, în ultimii șapte ani, nu a făcut niciun sondaj, plagiind de fapt răspunsurile din emisiunea „Ce spun românii”.

😂 Un nou ONG promite să construiască săli de fitness în toate orașele României. „Prea mulți români se simt personal atacați de oamenii care fac jogging și sport în spații publice.”

😂 Un TIR încărcat cu carne de porc și vită a spart peretele fabricii de muștar din Tecuci. Localnicii spun că pagubele sunt mici.

😂 A fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace o femeie din Galați, care a locuit două luni în casă cu soacra.

😂 Rusia acuză Statele Unite că au tușit foarte zgomotos, pentru a ascunde pierderile de gaze prin conducta Nord Stream 1.

😂 Mai multe orașe din România, candidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Parlamentul European spune că cititul de contoare nu se pune ca lectură.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1455 - Petru Aron, domn al Moldovei, primește un ultimatum - să-i plătească sultanului 2.000 de galbeni în termen de trei luni de zile. Asta după ani în care Petru a băut pe caiet.

1914 - Pentru prima dată în istorie, un avion îl doboară un altul cu o armă de foc. La cârma avionului câștigător era, evident, Tom Cruise.

1958 - S-a născut Neil deGrasse Tyson, om de știință cu pasiunea și talentul de a distruge scenarii de filme SF.

1962 - Are premiera primul film din seria James Bond, “Dr. No”. Sean Connery este primul actor care joacă personajul, Daniel Craig fiind al 007-lea.

1984 - Marc Garneau devine primul canadian care a ajuns în spațiu. Ca persoană care s-a transportat în spațiul extraterestru, a fost, pe rând, ministru de Externe și ministrul Transporturilor în guvernul canadian.

2011 - S-a stins Steve Jobs, CEO-ul companiei Apple INC, omul care a creat cel mai influent măr mușcat, după cel gustat de Adam.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Piesa cu cele mai multe descărcări ilegale este „Problem” - Ariana Grande feat. Iggy Azalea. Am putea să spunem că asta a fost o adevărată problemă pentru casa de discuri.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.