Cool Stuff

10 colaborări muzicale românești din anii 2000

Au trecut 20 de ani de când ascultam pentru prima dată niște piese care vor rămâne în istoria muzicii românești. Tu ți le mai aduci aminte?

Anda Adam feat. Alex Velea

„Selecta” este un evergreen și o piesă care stârnește multă nostalgie printre mileniali. Colaborarea R&B dintre Anda Adam și Alex Velea face parte de pe albumul cântăreței, „Confidențial”, și a fost lansat în anul 2005.


Connect-R feat. Alex Velea

Prieteniile trec, colaborările rămân. Chiar dacă Alex Velea și Connect-R nu mai sunt prieteni, ne-au lăsat moștenire o melodie care datează din anul 2008.


Corina Bud feat. Don Baxter

Au trecut 17 ani de când Corina era pe val cu hitul „Îmi place la tine tot”. Colaborarea dintre Bud și Don Baxter se găsește pe albumul cântăreței „Îmi place tot”.


Delia feat. Smiley

Dacă n-ai urmărit măcar o telenovelă la începutul anilor 2000, înseamnă că ai trăit degeaba. Delia a făcut front comun cu Smiley și au lansat în anul 2006 piesa pentru genericul telenovelei românești, „Secretul Mariei”, care se difuza pe Antena 1.


Cream feat. CRBL

Cream și CRBL ne răscolesc amintirile cu un featuring lansat în 2005. „Nu din prima seara” face parte de pe albumul „Te vreau” al Claudiei Pavel aka Cream.


Nico feat. Cabron

O fuziune de R&B cu accente soul și rap ne aduce aminte de featuringul dintre Nico și Cabron. Hitul „Nu pot să mai suport” a fost lansat în 2003, pe albumul lui Nico, „Gând pentru ei”.


Adriana Rusu feat. Tatatee

Succesul Adrianei Rusu pe piața muzicală românească se datorează melodiei „Noi Doi”. Anul 2007 marchează apariția colaborării dintre Adriana și Tatatee.


Loredana feat. B.U.G. Mafia

Ți-o mai aduci aminte pe Lori de la începutul anilor 2000? „Lumea E A Mea” face parte de pe albumul „Muzică de colecție, volumul 55”, lansat în 2008, în colaborare cu trupa hip-hop B.U.G. Mafia.


Cristina feat.Grasu xxl

Anii 2000 au adus multe colaborări muzicale de acest fel. Băieții răi făceau combinații muzicale cu fetele bune din industria românească și ieșeau hituri pe bandă rulantă. Una dintre piesele de succes ale Cristinei Spătaru este „Totul pe o carte”, lansată în 2005, featuring. Grasu XXL.


La Familia feat. Marijuana - Tupeu de borfas

De data asta, băieții răi au făcut echipă cu cea mai fidelă fată, Marijuana, una dintre puținele prezențe feminine din industria muzicii rap pe plan local, la acea vreme. Melodia vine din anul 1998 și a fost lansată pe albumul „Nicăieri nu-i ca acasă” al trupei La Familia, compusă din Puya și Sișu.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.