Cool Stuff

Funkiss 6 octombrie | Numai azi nu e vineri

Sărbătorim Instagram și tot ce ne-a oferit - impresia că suntem cam grași, bănuiala că suntem cam săraci și siguranța că nu prea suntem populari

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

La mulți ani, Cleopatra Stratan! Acum este femeie căsătorită, la casa ei, dar va rămâne, în memoria colectivă, o fetiță lângă o portiță. De la școală.

Este ziua aplicației Instagram. Ca să sărbătorim tot ce ne-a oferit de-a lungul timpului, facem o comparație mică între serialul „FRIENDS” înainte și după aplicația Instagram:


ASTRE ROZ-ALBASTRE

Scorpionii pun bazele unui nou proiect. Lângă celelalte zece baze ale altor zece proiecte care cândva erau noi.

Leii vor avea șansa să muncească alături de cineva pe care îl respectă. Ah, e doar o oglindă, pardon!

Fecioarele vor avea toată ziua senzația că au uitat ceva. Fierul de călcat în priză? Apa pornită? Lumina aprinsă? Să emigreze?

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Proiect de lege. Parlamentarii vor să interzică funcționarilor să mai solicite dosare cu șină.” Proiectul a fost refuzat de trei ori înainte să fie acceptat. Vă las pe voi să ghiciți de ce.

„Putin a promulgat anexarea ilegală a celor patru regiuni ocupate de ruși în Ucraina.” Putin tot dă înainte cu anexarea, ca un elev care e scos la tablă să vorbească despre Miorița și el a învățat numai Luceafărul.

„Arabia Saudită va organiza Jocurile Asiatice de Iarnă în 2029 într-un oraș de 500 de miliarde de dolari care încă nu există.” Băi, băieți! Nouă ne-a luat 30 de ani să ducem o magistrală de metrou într-un cartier și voi trântiți un oraș întreg în șapte ani?

„Control pentru acceptarea României în Schengen. Experții Comisiei Europene ajung săptămâna viitoare.” Să aveți batistele la voi și unghiile tăiate. Liniște în ultima bancă!

„Schimbări la WhatsApp: Utilizatori nu vor mai putea face înregistrări sau capturi de ecran.” Vor crește vânzările de telefoane ieftine, folosite de utilizatorii WhatsApp doar ca să facă poze conversației de pe celălalt telefon.

„Jandarmeria atrage atenţia că mai multe persoane primesc în continuare mesaje în care sunt acuzate, în numele jandarmilor, de pornografie cibernetică.” Jandarmeria a clarificat că e recomandat să intri, totuși, în panică, dacă mesajele sunt primite de la nevastă.

„Un studiu internațional a descoperit că galaxia Calea Lactee cântăreşte mai puţin decât se estimase iniţial.” Există posibilitatea să fi estimat corect, doar să fi slăbit între timp. Oare a renunțat la lactate?

„Mai multe MIG-uri ale Armatei s-au stricat după ce au fost alimentate cu kerosen de proastă calitate.” Poate nu era kerosenul prost, era doar șprițuit cu niște sifon. 

„Vladimir Putin s-ar fi întâlnit cu șamanii siberieni în buncăr. Ce înseamnă ritualul «păsării care arde».” Știm chiar mai mult decât ce înseamnă, e chiar rețeta completă pe site-ul Jamila Cuisine. E un fel de „cocovan”.

„O vază chinezească evaluată sub 2.000 de dolari a fost adjudecată la o licitație cu aproape nouă milioane de dolari.” S-au mai pomenit diferențe între prețul la raft și prețul la casa de marcat, dar chiar așa?

„Kasparov: «Putin a jucat poker geopolitic cu cărți proaste și a câștigat, pentru că adversarii săi au căzut în cacealmaua lui»” Mai rămâne ca un fost campion mondial de poker să ne spună cum Putin a dat șah cu pionii și ne-a păcălit că e mat.

„O plantă otrăvitoare se află în mijlocul unui loc de joacă din Sibiu / Primăria: Planta este toxică doar dacă este înghițită.” Autoritățile au ceva cu plantele. Aia nu o mânca, aia nu o rupe, aia nu o fuma.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1408 - Prima atestare documentară a orașelor Iași și Bacău. Documentul în cauză era o etichetă de pe un borcan de zacuscă ajuns în București.

1683 - Cea mai mare imigrare a nemților în Statele Unite, care duce la fondarea unei noi localități în Pennsylvania. Dovadă că germanii au fost mereu creativi: orășelul este denumit Germantown.

1789 - Regele Ludovic al XVI-lea fuge de la Versailles, din calea revoluționarilor. Cred și eu că oamenii erau nervoși, cum să locuiești într-un muzeu?

1889 - Este inaugurat localul cu program de cabaret Moulin Rouge. Restul e can-can. 

1977 - Primul zbor al prototipului de avion de luptă MiG-29. Ca atunci când apare un nou iPhone, Armata României s-a bucurat că asta înseamnă că se ieftinește modelul precedent.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Cea mai lungă flatulență înregistrată vreodată a durat aproape trei minute. Omul a primit un premiu și licență de exportator de gaz.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.