Hot On Kiss

Ce răspund vedetele după mesajul controversat al lui Kanye West

Tricoul purtat de rapper la Paris Fashion Week a pornit o serie de discuții aprinse pe rețelele de socializare

Nu e de mirare că la Săptămână Modei din Paris, Kanye West a găsit încă un prilej de a stârni controversă. Dacă ați urmărit evenimentul sau ați stat pe rețelele sociale în ultima săptămână, atunci, cu siguranță, ați dat de poza cu West și cu activista Candace Owens, în care cei doi purtau bluze inscripționate cu „White Lives Matter”. Mișcarea „Black Lives Matter” e, de fapt, un protest la adresa incorectitudinii și violenței față de persoanele de culoare. Așa că, este de înțeles că foarte mulți au reacționat negativ. 

În primul rând, editorul de modă al revistei Vogue, Gabriella Karefa-Johnson, și-a împărtășit părerile negative pe Instagram după prezentare: „Nu există scuze, asta nu este artă! Kanye, cred eu, ar susține că tricoul transmite mesaje artistice, de revoluție și altele. Dar nu este așa.” Kanye a răspuns foarte rapid, pornind un adevărat scandal pe rețelele sociale, criticându-i îmbrăcămintea lui Karefa-Johnson și punând sub semnul întrebării calificările ei pentru poziția pe care o ocupă în lumea modei. 

Și alte vedete au reacționat la gestul lui West de la Paris Fashion Week. Jaden Smith, fiul lui Will Smith, pur și simplu s-a ridicat și a părăsit prezentarea după ce a văzut tricourile. "A trebuit să plec", a scris el pe Twitter. "Nu-mi pasă cine este, dacă nu susțin mesajul, am ieșit."

Boosie, rapper american, a făcut o scurtă declarație pe Twitter: @kanyewest, după tot ce am îndurat, ca rasă, te îmbraci cu prostia astă lipsită de respect! Nu dai doi bani pe felul în care negrii au suferit și și-au pierdut viețile în mâinile albilor. Și mai zici că Bush e rasist... Pe bune?” 

Gigi Hadid a venit în apărarea Gabriellei Karefa-Johnson, comentând la o postare distribuită de West: „Ai vrea tu să fii la fel de inteligent ca ea.” A continuat să vorbească pe Instagram Story, numindu-l pe editorul Vogue "una dintre cele mai importante voci" din industrie, de la care „acel om rușinos” are multe de învățat.

Urmând exemplul lui Hadid, fotomodelul Hailey Bieber a postat pe Instagram Story în sprijinul editorului. "Respectul meu pentru tine este profund, prietena mea!", a scris soția lui Justin Bieber, peste o fotografie cu Karefa-Johnson. "Să te cunosc înseamnă să te ador și să lucrez cu tine este o onoare... Cea mai bună, cea mai talentată, cea mai distractivă, cea mai șic."

Diddy a comentat, de asemenea, despre controversă în emisiunea "The Breakfast Club", lăudându-l pe West pentru că este un "gânditor liber" și spunând că "de multe ori ceea ce vrea să spună este interpretat greșit", înainte de a critica gestul său și de a-l numi "nepotrivit".

Irina-Maria Marinescu

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.