Cool Stuff

Funkiss 10 octombrie | Planor cu minor

Este o nouă zi de luni, lucru care nu face minuni pentru sănătatea noastră mintală.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Este Ziua Mondială a Sănătății Mintale. Care se protejează cu meditație, nutriție, odihnă și, în dese cazuri, cu demisie sau, măcar, un chiulit de la muncă.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Săgetătorii au o bună dispoziție debordantă. Un motiv în plus să-i eviți astăzi.

Capricornii ar vrea să stea o lună pe plajele din Seychelles, dar au bani doar pentru două nopți la Săcele.

Fecioarele fac o schimbare în carieră. E neclar cât de mare. Poate-și dau demisia și atacă un domeniu cu totul nou, poate doar își înalță mai mult scaunul de la birou.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„România, în preliminariile EURO 2024. «Tricolorii» vor întâlni Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.” Echipa României are șanse foarte mari să joace la EURO 2024 doar împotriva acestor cinci țări.

„Belarus a plasat 6.000 de soldați la granița cu Ucraina. Putin face presiuni asupra lui Lukașenko să intre în război.” Știi că nu prea merge bine o bătaie când îl chemi pe frate-tu mai mic să se bage.

„Un planor condus de un minor s-a prăbușit în curtea unei case din Dolj.” După minori prinși la volan, avem și minori prinși la manșă. Așteptăm minori prinși conducând submarine, dirijabile și corăbii cu pânze.

„Un bunic și-a pus nepotul de doisprezece ani să conducă mașina pentru că el băuse.” O decizie responsabilă și una inconștientă. Fix asta-ți face alcoolul: îți dă în același timp idei proaste și încrederea că sunt geniale. 

„Neamț: Doi bărbați reținuți pentru contrabandă cu țigări. Polițiștii au găsit 280.000 de țigarete.” Se pare că nu a mers scuza „Nu-s ale mele, le țin pentru 280.000 de prieteni.”

„Oraşul italian Marzi, în care mai mult de jumătate din populaţie are acelaşi nume: Tucci.” Greu cu agățatul când una din două tipe din club îți e verișoară.

„Doi vasluieni creșteau canabis ca pe cartofi.” Poliția și-a dat seama că ceva e în neregulă când gândacii de Colorado din localitate se uitau doar la comediile lui Seth Rogen.

„Oile modificate genetic oferă speranţe pentru tratamentul unei boli letale.” Oile modificate genetic muncesc acum în calitate de cercetători în laboratoare, sub supravegherea atentă a ciobăneștilor mioritici modificați genetici.

„Noi dovezi că Enceladus, luna lui Saturn, ar putea fi locuibilă.” Îmi pare rău, cu o temperatură medie de -201°C, nici pe Enceladus nu e apă caldă.

„Este plin de gunoaie pe plajele de pe litoralul românesc. Două tone de deșeuri, adunate de voluntari în acest weekend.” Ironic, miile de turiști care au făcut tonele de deșeuri se duc probabil la anul în Bulgaria, pentru că la noi sunt prea multe gunoaie.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1361 - În Castelul Windsor s-a căsătorit Joan de Kent cu Edward de Woodstock, strămoșul festivalului din 1969, din New York.

1872 - Ion Creangă este exclus definitiv din cler. Pentru divorț, tras cu arma și freză mult prea șmecheră pentru un diacon. Măcar de-am glumi.

1903 - Pentru prima dată în istorie, aspirina este pusă în vânzare. Însă prima rețetă de aspirină datează din secolul al V-lea î.Hr. Nu știu dacă există un medicament care să fi stat în teste mai mult de 2.300 de ani.

1967 - Intră în vigoare Tratatul privind utilizarea pașnică a spațiului cosmic, semnat de URSS, SUA și Marea Britanie. Pentru cine e curios ce vine după secetă, pandemie și război, merită amintit că  Tratatul care interzice arme spațiale expiră în doar cinci anișori.

1999 - Este ridicată „Roata din Londra“, la acel timp cea mai mare roată din Europa. Primăria Londrei respinge acuzațiile din partea formației Zdob și Zdub, că roata ar fi învârtită de un român pe nume Vasile.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Cel mai dureros loc în care poți să fii înțepat de o albină este interiorul nării. Probabil că există locuri mai dureroase unde au fost înțepați oamenii, dar nu au nimic de declarat, din frica să nu fie puși să descrie împrejurările prin care o albină a avut acces la locul înțepat.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.