Cool Stuff

Funkiss 13 octombrie | Un „boost” generos de libertate!

Ziua „V”, cu vrăjitoare, vite și verificări RAR. Dacă era și vineri, era perfect.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Astăzi este Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Mai multe plăci tectonice se întâlnesc în Cercul de Foc al Pacificului.

Americanii sărbătoresc „National No Bra Day”. Ironic, ziua se bucură de multă susținere. 

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Balanțele vor fi confruntate, astăzi, cu consecințele acțiunilor lor. O doză serioasă de optimism le făcuse să spere că nu va avea loc această situație inevitabilă.

Pe Gemeni îi paște o răceală perfidă. Din aia care, o săptămână întreagă, dă semne că de mâine trece. 

Berbecii se întâlnesc cu cineva care le crește orizonturile. Probabil un oftalmolog.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Cooper, fiul vrăjitoarei Norvegia și al șefului clanului interlop Sadoveanu, șantaja o fată că-i publică ritualurile oculte”. Vrăjitoarele rămăseseră ultima instituție în care românii aveau încredere.

„Noua Zeelandă vrea să taxeze fermierii pentru gazele eliminate de animalele lor”. În România, taxa pe pârț de vită ar urma să fie colectată de o nouă divizie a Fiscului: ANAFART.

„O rachetă japoneză, care transporta sateliţi, s-a autodistrus”. Agenția Spațială Japoneză a declarat că „nu, ordinul de autodistrugere nu se numește seppuku”.

„Un rus a furat o cameră de filmat din Ucraina și a trimis-o acasă, în Siberia. Acum ucrainenii se uită la reality show cu familia lui”. E un fel de „FRIENDS”, dacă ar fi fost tradus la noi „Tovarășii tăi”.

„Sistem de frânare legat cu «șoricei» din plastic, la o mașină cumpărată din Austria”. Și Fred Flintstone avea frâne mai de încredere. Mașina avea și o ancoră cu lanț, pentru parcarea în pantă.

„Influencerii de pe Facebook au rămas peste noapte fără zeci sau chiar sute de mii de urmăritori”. Compania încă nu a comentat, dar se pare că de vină este o eroare a platformei. Zuckerberg ar fi declarat „Simt dezamăgire, supărare și alte stări tipice umanității, din care și eu fac parte.”

„O grădină zoologică din Noua Zeelandă și-a dublat populația de lemuri cu coadă inelată. «Performanța» se datorează masculului Zeus”. Facebook vrea să-l angajeze, poate așa se înmulțesc la loc și urmăritorii de pe platformă. Nu a fost niciodată mai evident că etimologia cuvântului „lemur” este din frațuzismul „l'amour”.

„Focar de pestă porcină africană. 39.000 de porci de la o fermă vor fi incinerați”. Cu pestă porcină africană, virusul West Nile și avertizări ANM cu praf saharian, România are șanse mai mari să fie primită în Uniunea Africană decât în spațiul Schengen.

„O companie chineză a testat în Dubai un taxi zburător, care poate atinge și 130 de kilometri pe oră”. Inginerii încă lucrează la el, când e trecut pe pilot automat, taxiul încearcă să se retragă în Berceni.

„Locuitorii din Ploiești vor avea din nou apă caldă, după mai mult de două luni”. Pentru necunoscători, când învârți de robinetul de apă caldă și nu iese nimic, se zice că „l-ai întors ca la Ploiești”.

„O femeie care locuiește la casă, traumatizată de șoarecii care mișună prin pereți și pod”. La bloc e și mai greu, la fiecare trei șoareci, trebuie să treci un adult la întreținere.

„Locuitorii oraşului Popeşti-Leordeni, terorizaţi de mirosuri greu de suportat. Garda de Mediu a înregistrat în doar câteva zile aproape 400 de sesizări”. Locuitorii spun că mirosul le-a mutat nasul. În Sectorul 5.

„Cum ne-ar ajuta pe noi banalul broccoli să descoperim viață pe alte planete”. Lansăm o porție serioasă către planete potențial locuite. Dacă ni-l trimit înapoi, înseamnă că cineva l-a gustat.

„Un maramureșean a fost tâlhărit de banii câștigați la «păcănele». A câștigat peste 15.000 de lei, s-a îmbătat, iar în drum spre casă a fost jefuit”. Netflix va cumpăra drepturile pentru povestea vieții lui.

„Nepotriviri între imaginile FSB cu camionul care ar fi provocat explozia de pe Podul lui Putin”. În unele poze, camionul are mai puține roți, în altele mai multe, iar, în câteva, este un BMW cu volan pe dreapta, condus de o bătrânică doar până la piață.

„CFR Marfă: contract cu Primăria Iași pentru a aduce 140.000 de tone de cărbune din Constanța”. Din nefericire, în luna decembrie, doar copiii răi primesc cărbuni.

„Coroana Statuii Libertăţii se redeschide pentru public după mai bine de doi ani”.  Capul sus, prințeso!

„Franța își consolidează prezența militară în România. Când ajung în țară blindatele și tancurile”. În noiembrie vor ajunge și cei 3.000 de muschetari.

„O femeie din Japonia a fost ținta unui escroc. Bărbatul i-a spus că se află pe Stația Spațială Internațională și că o ia de nevastă imediat ce îi trimite bani, să se întoarcă pe Pământ”. Omul o fi plecat de aici cu bani la el, dar s-a scumpit naveta. 

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

54 - Împăratul roman Claudius moare după ce a fost otrăvit de soția sa, Agripina. I-a dat strips KFC fără sos de usturoi, a murit de ciudă.

1399 - Încoronarea lui Henric al IV-lea al Angliei la Westminster Abbey. Este faimos pentru faptul că și-a angajat un văr ca stilist, dar nici nu se vede.


1479 - Bătălia de la Câmpul Pâinii, dintre armata turcă și armata transilvăneană. De armata turcă s-au ales firimiturile.

1914 - Garrett Morgan inventează și patentează masca de gaze. Statele Unite sărbătoresc invenția cu fasole, varză și platouri de brânzeturi pentru intoleranții la lactoză.

2009 - Guvernul Emil Boc a fost demis în urma moțiunii de cenzură intitulată „Unsprezece împotriva României”. Astăzi, porecla de „Unsprezece împotriva României” i se potrivește, din nefericire, chiar echipei naționale de fotbal a României.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.