Cool Stuff

Funkiss 14 octombrie | Bariere și dinozauri

Chelia și mândria, porcul și varza, șoferul de 104 ani. O zi de vineri ca nicio alta.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Azi, în Ucraina, este marcată Ziua Apărătorului Patriei. Mult ucraineni nu pot sărbători această zi, pentru că sunt prea ocupați fix cu apărarea patriei.

Americanii sărbătoresc astăzi o zi specială: Ziua celor Chelioși și Liberi. În această zi sunt sărbătoriți oamenii al căror păr, cu voia sau fără voia lor, a părăsit capul ce-l purta cândva. Este OK să fii chelios, dar, în aceste vremuri, cu facturi imense la energie electrică, este periculos să fii „beculeț”.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Peștii se bucură de ziua de vineri, poate chiar ultima zi de vineri a săptămânii.

Taurii au șansa, astăzi, să îi cauzeze probleme cuiva pe care nu-l suportă, și asta fără consecințe. Hai să spunem că le cresc cornițele.

Vărsătorii dau click pe ce nu trebuie. Probabil pe o știre falsă, dar aproape că îi înțelegem de ce au făcut asta, alea adevărate au ajuns prea deprimante.

Înainte de știrile care fentează, am zis să facem o mică pauză de reclame. Nu foarte recente, dar măcar vechi.


ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„100 kg de varză, un pește de 11 kg, un porc de 150 kg și trei baloți de paie, șpaga unui învățător pentru ca soția să treacă concursul de suplinitori, în Constanța”. Dacă au șpaga asta de dat, chiar mai era nevoie, în familia aia, de un salariu de profesor suplinitor?

„O femeie de 85 de ani, rătăcită în pădure, salvată de operatorul care a sunat-o cu o ofertă la abonament”. Super ofertă! La noul abonament ai incluse 2.000 de minute, 10 GB internet și două salvări de pe munte! 

„Pensionar din Cluj, jefuit de trei indivizi care pretindeau că sunt angajații unei companii de gaz”. Trebuia să se prindă, companiile reale de gaz jefuiesc direct la factură.

„Scenele de sex de la Hollywood, doar sub stricta supraveghere a coordonatorilor de integritate”. „Coordonator de integritate” sună ca o mamă care, când fii-sa e cu iubitul în camera ei, are treabă acolo cam o dată la zece minute.

„Aproape 70% din fauna sălbatică a dispărut din 1970, potrivit WWF”. Există de opt ori mai mulți americani tatuați cu un vultur pleșuv, decât vulturi pleșuvi.

„ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, despre criza energetică: «Restricțiile tulbură mintea oamenilor. Nu au nicio logică»”. Neclar ce spune asta despre conceptul de post.

„Ouă de dinozaur vechi de 80 de milioane de ani, descoperite în centrul Chinei”. Paleontologii au lansat un apel în China - se caută cloști. 

„Rus, reținut pentru 15 zile pentru că asculta muzică ucraineană în mașină”. Dacă asculta Britney Spears, îl închideau pe viață?

„Un studiu recent: copiii de grădiniță ar trebui să doarmă cel puțin zece ore pe noapte”. Așa am aflat că sunt un copil de grădiniță, probabil în grupa f.f.f. mare. Nici nu fac scandal când trebuie să mă culc, adorm și când vreau să stau treaz.

„Secretarul apărării SUA, Lloyd Austin: «Suntem angajaţi să apărăm fiecare palmă din teritoriul NATO»”. SUA folosesc orice unitate de măsură, doar să nu fie metru. Până mai ieri măsurau în picioare, au trecut la palme.

„Două persoane din București au comandat haine de 385.000 de lei apoi au cerut retur și au trimis înapoi zdrențe”. L-ați văzut cumva pe Zdreanță? Un escroc, dar cu prestanță!

„Un șofer român de TIR a forțat și rupt barierele stațiilor de taxare din Franța de 115 ori într-un an”. De la 100 încolo, deja nu mai e infracțiune, e un stil de viață.

„Doi bărbați din Cluj, reținuți de procurori sub acuzația de trafic de droguri. Aceștia ar fi realizat o cultură de canabis într-o pădure”. Unul din suspecți: „Am zis că-s puieți de stejar”.

„Un italian și-a reînnoit permisul de conducere la venerabila vârstă de 104 ani”. Mai jos, Ford Model T, cea mai populară mașină în anul nașterii domnului.


A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1465 - Prima mențiune documentară a Bucureștilor ca reședință domnească a lui Radu cel Frumos, domnul Țării Românești, dar probabil și hairstylist și creator de modă.

1789 - George Washington proclamă prima „Ziua Recunoștinței”. Mii de curcani emigrează în Canada.

1888 - Louis Le Prince filmează primul film din istorie, „Roundhay Garden Scene”. Aș pune pariu că și în ăsta joacă tot Chris Pratt, parcă e în toate.

1900 - Apare cartea „Interpretarea viselor” a psihologului Sigmund Freud. În principiu, dacă vezi, în vis, o toaletă, e recomandat să nu o folosești.

1982 - Președintele SUA, Ronald Reagan, declară război drogurilor. Astăzi, marijuana este legală în 31 de state americane, inclusiv Washington DC. Nu e pace, mai mult un război rece.

1947 - Pilotul american Chuck Yeager zboară cu un Bell X-1, devenind primul om care să depășească viteza sunetului. Toți bărbații încearcă să facă asta - fug la o bere cu băieții înainte să apuce nevasta să spună ceva.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.