Cool Stuff

Funkiss 17 octombrie | LMA, Tataee!

Sărbătorim doi artiști de rap, ne luăm la trântă cu sărăcia și facem plinul gratis?

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

La mulți ani, Marshall Bruce Mathers al III-lea, cunoscut ca Eminem! Cunoscut pentru abilitatea sa de a recita „Luceafărul” în 20 de secunde.

La mulți ani altui nume greu din muzica rap, Vlad Irimia. Numele lui de scenă îmbătrânește invers, ca Benjamin Button. A fost original cunoscut ca Tataee, apoi ca Tata Vlad și îl vom cunoaște, în câțiva ani, ca Vlăduț.

Este Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei. În România, aproape nouă milioane de oameni trăiesc la limita sau sub limita sărăciei. Mulți dintre cei de sub limita sărăciei se luptă pentru adăpost și mâncare, în timp ce mulți dintre cei de deasupra cred că să fii sărac înseamnă să ai un iPhone vechi de doi ani.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Vărsătorii se vor lupta azi cu un somn strașnic. Veste bună pentru acei Vărsători care sunt în vacanță de pescuit.

Săgetătorii se plâng, astăzi, în stânga și în dreapta. Nu ca să caute o soluție, uneori e reconfortant și doar să-ți înșirui nemulțumirile.

Berbecii au șansa să obțină, azi, în mână, o sumă considerabilă de bani. Trebuie doar să cumpere ceva ieftin cu o bancnotă mare. Cred că se numește „rest”.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Razie pe Autostrada Transilvania: Trei șoferi prinși doar într-o oră că circulau pe contrasens". Ei au explicat că problema e totuși cu du-te-vino. Raziile de pe Autostrada Moldovei, o problemă pentru nepoții polițiștilor de astăzi.

„Zece secrete bine păstrate de însoțitorii de bord din avioane". Existența acestui articol invalidează titlul. 

„Descoperire șocantă. Ce fac creaturile microscopice pe fețele noastre când dormim”. Cel mai îngrijorător lucru imaginabil: fac politică. 

„Zeci de locuri de joacă din București au fost închise, fiind învechite și periculoase”. Un leagăn bucureștean, de 20 de ori mai periculos decât trenulețul de le Disneyland care te dă peste cap de 40 de ori cu viteza sunetului.

„Telescopul James Webb a surprins o <<amprentă>> în spațiu”. NASA roagă extratereștrii să nu mai atingă lentila telescopului.

„Trei din trei: Băut, fără permis şi cu maşina furată. Un tânăr de 29 de ani a fost reţinut de poliţişti pe un drum din Galaţi”. Se putea și mai rău. Bărbatul putea să fie imigrant ilegal, mașina să nu aibă ITP și RCA și în portbagaj să transporte trufe fără acte și o termocentrală de apartament pe care urma să o instaleze ilegal.

„Cel mai mare vulcan activ din lume, Mauna Loa, zguduit de mai multe cutremure”. Cu testele de arme nucleare și cutremurele de sub vulcan, să fim exterminați încet, de încălzirea globală, pare deja un scenariu plin de speranță.

„Sicilia. Zeci de șoferi au făcut plinul mașinilor gratis. O pompă s-a defectat și a început să dea combustibil fără bani”. Poliția cheamă înapoi șoferii care au făcut plinul, dar localnicii vor să treacă evenimentul la miracole: pompa care plânge motorină.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1604 - Astronomul german Johannes Kepler a observat în constelația Ophiuchus Supernova din 1604. Astronomul este considerat și precursorul integralelor, motivul pentru care matematica de liceu nu se oprește la „x+5 = 6, descoperiți valoarea lui x”.

1662 - Charles al II-lea al Angliei a vândut orașul Dunkerque Franței pentru 40.000 de lire. Astăzi, la banii ăștia, nu-ți permiți nici o garsonieră în  Liverpool.

1817 - Este descoperit mormântul faraonului Seti I. Cum ne este obiceiul, n-am putut să lăsăm omul acolo, mumia lui se află acum în Muzeul din Cairo. 

1931 - Al Capone a fost condamnat pentru evaziune fiscală și închis pentru unsprezece ani. Dovada că poți să mai furi, doar să nu furi Statul.

1956 - În Jocul Secolului la șah, viitorul campion mondial în vârstă de 13 ani, Bobby Fischer, îl învinge pe Donald Byrne. Când alții, de vârsta lui, se gândeau cum să agațe fete, Bobby Fischer se gândea cum să captureze regine.

2018 - În Canada se legalizează consumul recreațional de cannabis, care se adaugă celorlalte două dependențe ale canadienilor - hochei și sirop de arțar. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.