Kiss Bits

Clipurile astea cu Kanye West îți arată latura lui antisemită și plină de conspirații

Motherboard a obținut niște filmări în care Ye face niște afirmații bigote despre evrei și despre copii falși și povestește cum îi trimite Dumnezeu „energie cinetică”.

De curând, Fox News a publicat un interviu în două părți cu Tucker Carlson și Ye, artistul care înainte era cunoscut drept Kanye West. Motherboard a obținut niște fragmente din interviu care au fost scoase la editare înainte ca acesta să intre pe postul de televiziune. Ele conțin numeroase afirmații antisemite din partea lui Ye, niște digresiuni dubioase despre copii falși care au fost plasați în casa lui ca să-i manipuleze propriii copii și o declarație conform căreia ar fi vaccinat împotriva COVID-19.

PUBLICITATE

Carlson a folosit interviul ca să lovească în câțiva dintre dușmanii Fox News: familia Clinton, fostul președinte Obama, restricțiile din pandemie și familia Kardashian. Dar ce a scos din interviu e cel puțin la fel de fascinant.

În versiunea care a apărut la TV, Ye a povestit că a fost presat să nu-l susțină pe Donald Trump când acesta a zis că artista Lizzo e nesănătos de grasă și a încercat să-și explice decizia de a apărea la Paris Fashion Week alături de conservatoarea Candace Owens, amândoi îmbrăcați în bluze cu „White Lives Matter”. Carlson a numit interviul interesant, profund și provocator și l-a difuzat pe parcursul a două nopți consecutive.

„Simți uneori că ai fost manipulat de forțe politice prin soția ta?” întreabă la un moment dat Carlson, în unul dintre fragmentele obținute de noi. Ye îi răspunde că nu știa pe atunci cât de apropiată era Kim Kardashian de familia Clinton. Pentru că Carlson a lansat multe zvonuri anti-vaccin de-a lungul timpului, în emisiunea lui a scos din interviu porțiunea în care Ye spune că s-a vaccinat împotriva Covid-19.

Celelalte fragmente care n-au fost difuzate includ multe afirmații despre evrei. Recent, Ye a tot avut o fixație pentru evrei, iar Instagram și Twitter i-au închis conturile din acest motiv. Vineri, pe 7 octombrie, a sugerat într-o postare de Instagram că rapperul Diddy e controlat de evrei. La scurt timp după asta, a promis într-un tweet că vrea să distrugă evreii.

PUBLICITATE

În interviul cu Carlson, Ye a zis că fondatoarea Planned Parenthood, Margaret Sanger, a creat asociația cu ajutorul Ku Klux Klan ca „să controleze populația evreiască”.

„Când spun evrei, mă refer la cele 12 triburi pierdute ale lui Iuda, la sângele lui Hristos, la cine sunt, de fapt, persoanele de culoare. Aceștia sunt oamenii noștri. Sângele lui Hristos. Asta cred eu, ca creștin.”

Declarația amestecă mai multe teorii diferite. Într-adevăr, Sanger era rasistă și eugenistă și a fost denunțată chiar de organizație. Mulți conspiraționiști susțin că Planned Parenthood are scopul de a ucide bebelușii de culoare în uterul mamei. La asta a făcut referire Ye, deși e o teorie care n-a fost dovedită, dar care susține că persoanele de culoare sunt adevărații evrei. E folosită adesea pentru promovarea antisemitismului. (The Southern Poverty Law Center are o explicație mai detaliată pentru această teorie, care e asociată adesea cu Black Hebrew Israelites, o mișcare din secolul 19; unele secte Black Hebrew Israelite cred că evreii care nu sunt de culoare sunt impostori sau uzurpatori ai adevăratei identități evreiești.)

Într-un alt fragment care n-a fost difuzat la TV, Ye a folosit o metaforă ciudată când a vorbit despre persoanele de culoare care se judecă între ele. I-a zis lui Carlson: „Ne judecăm între noi pentru cât de alb ne e limbajul, cum ar judeca un evreu alt evreu pentru cum dansează, sau ceva de genul. Probabil că e un exemplu prost și o să enerveze multă lume. Cred că vreau să scoatem asta din interviu.”

PUBLICITATE

La un moment dat, după ce s-a plâns că copiii lui merg la o școală care sărbătorește Kwanzaa, Ye a adăugat: „Aș prefera ca copiii mei să serbeze Hanukkah, nu Kwanzaa. Măcar ar primi niște educație financiară.” (Credința că evreii controlează sistemul financiar e una dintre cele mai vechi teorii antisemite din lume). 

În altă porțiune din interviu, Ye i-a zis lui Carlson că va fi primul președinte latino. „Am încredere în persoanele latino, când lucrez cu ele”, i-a zis el lui Carlson. „Am încredere în ele mai mult decât în alți oameni de afaceri.”

Emisiunea lui Carlson n-a difuzat nici declarația lui Ye cum că în casa lui ar fi fost plasați niște copii falși ca să-i manipuleze propriii copii.

Au fost angajați niște actori profesioniști ca să-mi sexualizeze copiii, i-a zis el lui Carlson. Se referea la „așa-numitul fiu” al unei asociate. „Nu cred că era fiul ei, pentru că era mult mai deștept decât ea.” (Ye a vorbit adesea despre tulburarea lui bipolară și despre episoadele de manie cu care se confruntă. În 2019, a discutat despre ele cu David Letterman și i-a zis că „atunci când ai aceste episoade, ești paranoic cu privire la oricine și la orice. Totul e o conspirație”.)

Carlson n-a cerut explicații și l-a lăsat pe Ye să intre în alt subiect, care n-a fost difuzat, și anume momentul când fetița lui a fost răpită de ziua ei de naștere, ca Ye să n-o poată vedea. Această declarație face parte din obsesia lui că e tratat nedrept ca tată al copiiilor lui și a lansat-o în mijlocul luptei cu Kim pentru custodia copiilor.

PUBLICITATE

„Copilul meu a fost răpit în lumina zilei, chiar de aniversarea ei, a văzut toată lumea. Nu știam locația petrecerii și am primit adresa de la Travis Scott. Când am apărut, toți erau șocați. E un gest clasic de Karen, să nu lași tatăl de culoare să-și vadă propriul copil. Așa sunt tratați oamenii care au ieșit din închisoare. Iar eu sunt într-o închisoare de sticlă, nu am voie să hotărăsc unde îmi doresc să facă școala copiii mei.”

Ye a susținut de mai multe ori, pe Instagram, că fetița lui, Chicago, n-a avut voie să-l vadă de ziua ei. Sora lui Kim, Khloe Kardashian, a afirmat într-un comentariu la una dintre postările lui că toată lumea s-a săturat să audă prostia asta cu ziua de naștere a fetiței. „Știi foarte bine unde sunt copiii tăi în orice clipă și tu ești cel care a cerut zile de naștere separate. Am văzut toate mesajele care dovedesc asta.”

O mare parte din interviu care n-a fost difuzată conține presupunerile lui Ye despre moartea lui Virgil Abloh, designerul de modă care i-a fost prieten și care a murit în noiembrie 2021. Ye a acuzat compania Louis Vuitton, unde lucra Abloh la momentul morții, că l-a ucis pe Abloh din cauza unor conflicte cu acesta. (Abloh a murit de cancer la vârsta de 41 de ani).

 „Virgil a fost a treia persoană din organizație care a murit de cancer. Au mai murit persoane de culoare, iar el a fost în cea mai înaltă funcție dintre toți cei care au murit. Cred că l-au consumat elitismul și rasismul din cadrul instituției. Asta i-a măcinat sănătatea.”

PUBLICITATE

Ye a mai zis că plănuiește să construiască  niște comunități de energie cinetică cu energie liberă, o tehnologie care încă nu le e disponibilă ființelor umane.

„Am viziuni în care Dumnezeu îmi spune cum să construiesc aceste comunități bazate pe energie cinetică. Trebuie să regândim felul în care ne prezentăm ca specie.” (Deși Ye a zis că uneori nu-și mai ia medicamentele, pentru anumite perioade de timp, a spus că e urât ca oamenii să îi spună că nu și-a luat medicamentele de câte ori spune ceva public.)

Carlson a închis interviul cu o declarație că Ye – care a fost subiectul multor dezbateri despre sănătatea mintală - nu e nebun și merită să-l asculți. Și a aprobat faptul că Ye e tot mai îndrăzneț în declarații.

Carlson și Fox News nu ne-au răspuns la e-mailuri și nici reprezentanții lui Ye și ai lui Louis Vuitton.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.