Cool Stuff

Funkiss 18 octombrie | Recomand cu căldură, sau cum se poate

Doar o dată-i Crăciunul, cum doar o dată-i ziua lui Ștefan Bănică Jr.! Printre altele, avem un caz minor de braconaj, un câine mușcat de om și Clujul australian.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

La mulți ani, Ștefan Bănică Jr., artistul care, alături de Mariah Carey, Ștefan Hrușcă și mama lui Fuego, alcătuiesc Sfânta Pătrime a vestitorilor Crăciunului.

La mulți ani și lui Jean-Claude Van Damme, un mare fan al României. Actorul face, în acest an, șpagatul între 61 și 62 de ani.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Capricornii au o zi cum n-au mai avut de mult. Atât ne-au dat Astrele, deci, indiferent dacă în ultimul timp ți-a fost bine sau rău, azi îți e fix invers.

Taurii se întreabă, de ce, după atât de multe zile de naștere în care li s-a urat, în versuri, „să îți dea Domnul tot ce dorești”, încă nu au tot ce-și doresc. Pentru că Domnul e ocupat de ani întregi, să le dea Berbecilor ceea ce merită și Leilor noi obstacole pe care să le doboare.

Fecioarele vor auzi, azi, despre cineva apropiat, un zvon răutăcios și care sună inventat, dar care va părea tot mai adevărat cu cât îl vor răspândi la mai mulți oameni. 

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Bucureștenii vor avea căldură în case de mâine noapte, dar nu se știe câtă”. Unul dintre momentele din an în care ANM ghicește mai bine temperatura de afară, decât Termoenergetica temperatura din interior.

„Rachetele pe care Iranul le va trimite Rusiei sunt, de fapt, <<clone>> dezvoltate local ale unor vechi rachete sovietice”. Practic, sunt niște contrafăcute. Un iranian cu teneși Niko și trening Adibas va transporta în Rusia rachetele UR55.

„Băiat de 17 ani, prins la braconaj. Orbea animalele cu un far şi le vâna cu ajutorul unui ogar”. Tânărul se apără: pentru tehnica „dai cu farul, hop, ogarul!” nu îți trebuie permis de vânătoare, doar licență poetică.

„Un bărbat de 29 de ani a mușcat un câine polițist, în Germania. A fost arestat”. Bărbatul a declarat că regretă gestul, întrucât răzbunarea este dulce, dar el ținea post. 

„Un bucătar de top, din Marea Britanie, dezvăluie ingredientul pe care nu ar trebui să-l pui niciodată în omletă”. Așa am ajuns? Să ascultăm sfaturi culinare din țara în care fasolea este mâncare de mic dejun?

„Peste 2.000 de dolari pe lună, chiria unei garsoniere din Sydney, cu baia, dormitorul și bucătăria, toate în aceeași încăpere”. Așa poți să faci un duș cu o mână pe spatula din ceaunul cu cartofii prăjiți. Poți să dormi cu siguranța că n-ai uitat să stingi lumina din baie. Poți să-ți faci nevoile din pat.

„Oamenii de ştiinţă vor examina modul în care ciupercile devin <<magice>>”. Presupunerea actuală este că ciupercile devin magice în momentul în care Super Mario lovește caseta în care se ascund.

„Sondaj: O cincime dintre adulţi se luptă cu probleme de auz”. Jumătate din oameni se luptă cu problemele de auz, jumătate sunt căsătoriți.

„Robotul care prăjește cartofii și ceapa, pus pe piață în SUA. El va înlocui angajații din fast-food”. Inventatorii spun că robotul nu va fi capabil să facă mămăligă, aceasta fiind mai mult artă decât gătit.

„Opriți apa în timp ce vă spălați pe dinți. Alte cinci sfaturi simple ca să economisim bani la facturi”. Bine, primul sfat util este „spălați-vă pe dinți nu doar înainte să mergeți la dentist”, apoi discutăm detalii.

„Șoșoacă susține că s-a încercat racolarea ei în masonerie: <<Mă trage cineva înăuntru și mă trezesc într-o încăpere cu 10 bărbați>>”. Noul lot al Naționalei pare solid.

„1.000 de blocuri din cinci sectoare ale Capitalei rămân fără apă caldă”. New York are Spider-Man, Gotham are Batman, Metropolis, Superman. Dar super-eroul de care are nevoie Bucureștiul este Duș-Man.

„Conflict ruso - ucrainean în vestiar, la Transylvania Open. Tenismenele, adversare și pe teren”. Rachetele rusoaicei, cumpărate din Iran.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1405 - S-a născut Papa Pius al II-lea, singurul Papă despre care există o expresie în limba română.

1599 - Mihai Viteazul îl învinge pe Andrei Báthory, la Șelimbăr; Ardealul intră sub stăpânirea lui Mihai Viteazul. Mihai, puțin dezamăgit că viteza medie a supușilor a scăzut la jumătate.

1851 - Romanul „Moby Dick” de Herman Melville a fost publicat în premieră. Este considerat primul tutorial de pescuit din istorie.

1867: SUA au cumpărat Alaska de la Rusia, pe suma de 7,2 milioane de dolari. Din fericire, a expirat intervalul de 30 de zile în care se putea face returul.

1873 - Au fost formulate primele reguli de fotbal american, la întâlnirea de la New York. Au stabilit atunci că americanii vor avea nevoie de două kilograme de armură pentru a juca rugby. 

1878 - Rusia a luat în stapânire totală Basarabia. Apar primele graffiti-uri cu „Basarabia, pământ românesc”.

1967 - A fost lansat filmul de desene animate „The Jungle Book” („Cartea junglei”), care a făcut și mai grea misiunea adulților de a le explica pentru cei mici că urșii sunt periculoși.

1968 - Un raid al poliției în apartamentul lui John Lennon și al lui Yoko Ono prin care s-a găsit 168 grame de marijuana. Captura încă este pe locul întâi în topul celor mai mici surprize ale secolului XX.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.