Cool Stuff

Funkiss 21 octombrie | Săbii, demisii și alte lucruri cu două tăișuri

Dacă sfatul pentru șoferii din anul 2000 era „înarmează-te cu răbdare”, sfatul pentru șoferii din anul 2022 este „înarmează-te”.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Este ziua de naștere a lui Alfred Nobel. El a fondat fundația care acordă premiile Nobel, celor care „aduc cele mai mari servicii umanității”. Retroactiv, ar trebui să îi fie acordat egipteanului care, în antichitate, a inventat berea.

O erată pentru articolul Funkiss din 12 octombrie: de fapt, ASTĂZI este ziua vedetei de reality-show, Kim Kardashian. În apărarea mea, unul nu v-ați prins! Dacă n-ați râs la ce am scris pe 12 octombrie, găsiți mai jos o reproducere din copy/paste, veche de doar nouă zile:

La mulți ani, Kim Kardashian, una dintre cele mai vedete de televiziune din SUA! Începutul „carierei” ei a arătat că oamenii care te amenință că au filmări obscene cu tine vor, de fapt, să te facă incredibil de faimos și bogat. Kim și surorile ei au dovedit că, pentru a ajunge faimos pe toată Planeta, nu trebuie să fii foarte interesant, super inteligent sau incredibil de bun la ceva.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Racii descoperă o metodă nouă să facă economii în weekend: fac o poză conținutului frigiderului, ca să nu mai deschidă ușa de patru ori pe oră.

Capricornii au o treabă de rezolvat în weekend. Nu o să o facă, alegând să se relaxeze, dar vina că nu o fac nu o să-i lase nici să se relaxeze.

Gemenii își amintesc de un prieten sau coleg din copilărie și-l caută pe Facebook. Apoi mai caută unul și încă unul, până găsesc unul care nu o duce mai bine decât ei. 

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Premierul britanic Liz Truss și-a anunțat demisia, la nici două luni de când a fost numită în funcție”. În ultima conferință de presă, ea ar fi declarat „A fost puțin, dar frumos”.

„MAI propune introducerea a trei noi substanţe pe lista drogurilor”. Dacă văd acolo sosul de usturoi din shaorma, emigrez!

„Fostul primar al Iașului, condamnat în dosarul <<Amanta>>, și-a rupt mâna la un meci de fotbal între deținuți”. Mâna întinsă, care nu spune o poveste, se pare că acum e și în ghips. Nu i-a ajuns că procurorii l-au prins în offsaid, a șutat și pe poartă, care era, evident, închisă.

„Ciucă le-a declarat prefecților că nu acceptă trecerea școlilor în online pentru că nu există termie în vreo școală”. Școala românească revine la normal. Normalul în care îngheață copiii, nu ecranul laptopului.

„Amenințări cu sabia pe Calea Victoriei, după o șicanare în trafic. Agresorul a fost reținut”. Românii cer de mult o „țară ca afară” și uite-o! Este Japonia feudală, SURPRIZĂ!

„Un avion rusesc a tras o rachetă spre un avion britanic ce patrula deasupra Mării Negre. Reacţia ruşilor: defecţiune tehnică, nu gest premeditat al pilotului”. Putem să-i credem, avionul având aproape jumătate de secol, iar pilotul fiind, probabil, un fost șofer de taxi din Moscova, înrolat acum o săptămână.

„O bătrânică din Satu Mare a leşinat când s-a trezit cu mascaţii peste ea. Forţele speciale greşiseră etajul în căutarea unui traficant de droguri”. Bătrânica le-a oferit doar un Kürtős, care, făcut cum trebuie, poate să intre ușor în categoria de droguri grele.

„Concediul postnatal se schimbă. Părinţii pot alege să își împartă cele 24 de luni, în funcţie de nevoi”. O colegă propune și amânarea pe termen nedefinit, în special pentru că ea nu și-a folosit întreg concediul postnatal, și și-ar lua libere decembrie și ianuarie, chiar dacă „ăla mic” are 17 ani.

„Un bărbat pe trotinetă și un șofer și-au împărțit pumni și picioare, într-o intersecție din București”. Poliția roagă participanții la trafic să respecte categoriile. Dacă nu cele de greutate, măcar alea de permis.

„Un clujean şi-a montat 20 de panouri fotovoltaice la geamul apartamentului.” Vecinii se plâng că face curent.

„În Maramureş, un bărbat a transformat o moară de porumb într-o sursă de energie electrică.” Acum avem și Porțile de Fier III.

„Klaus Iohannis propune o creștere a pensiilor <<mai mare decât a fost vehiculată până acum>>”. Bugetul asigurărilor sociale îl privește cu atenție și îngrijorare.

„Un copil de nouă ani, lăsat de tatăl său să conducă autoturismul, a lovit un microbuz” ... condus de o fetiță de șapte ani, lăsată de mamă. Toți cei 72 de pasageri ai microbuzului au scăpat teferi.

„Între 20 şi 22 octombrie, vom avea parte de spectaculoasa ploaie de stele a Orionidelor”. Guvernul roagă toți românii care văd stelele căzătoare să-și pună dorința să scăpăm de inflație.

„EUROSTAT: Românii au reciclat mai mult plastic decât francezii”. Vor recupera francezii, imediat ce va apărea și la ei „Bonne Chance” la PET de doi litri. Probabil plin cu vin.

„Noua Zeelandă a interzis folosirea limbajului de lemn în documentele oficiale, dar nu toată lumea e fericită”. Ambasada României se teme că scrisorile oficiale de la Klaus Iohannis nu vor mai putea fi citite.

„Timișoara nu are sirene de avertizare în caz de dezastru sau atac. Primăria a postat anunț de achiziție, pentru 200.000 EUR.” Sirenele scad în utilitate pe măsură ce tot mai mulți români sunt băgați, de inflație, într-o stare de panică continuă.  

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1520 - Ferdinand Magellan descoperă strâmtoarea care-i va purta numele.  Primul om din istorie care a spus „știu eu o scurtătură” și chiar era o scurtătură. 

1879 - Thomas Edison brevetează becul cu filament incandescent. Modelele noi vin cu un design special gândit cât să se ardă și să ai nevoie de unul nou cam o dată la două-trei luni. 

1940 - Începe „Proiectul Manhattan”, având ca obiectiv bomba atomică americană. SUA sunt primul și, sperăm, ultimul stat care a folosit bomba nucleară într-un război.

1945 - În Franța, femeile obțin dreptul la vot, după ce bărbații au vrut să nu mai fie singurii vinovați pentru cine câștigă.

1948 - ONU a respins cererea sovietică de distrugere publică a tuturor armelor nucleare. Conversația a mers probabil așa:

URSS: Distrugem și noi armele alea nucleare?

ONU: OK,  dar toate, da?

URSS: Toate-toate! 

ONU: Bine, hai!

URSS: Una păstrăm, suvenir.

ONU: Băăăi!

1959 - La New York se deschide Muzeul Guggenheim, conceput de Frank Lloyd Wright, probabil un fost cofetar de torturi de nuntă.

1999 - A apărut, la București, primul număr al revistei „Playboy”, cumpărat, evident, pentru articolele de calitate.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.