Kiss Bits

Comentariile românilor despre cum Delia nu vrea copii ar putea fi metoda contraceptivă perfectă

În deja prea multe interviuri Delia a fost întrebată „și pe când copii?”. Iar ea a spus că nu e viața doar despre asta. Un video în care explică raționamentul a pus România pe jar.

E 2022, dar o parte importantă a societății are în continuare niște idei clare despre cum ar trebui să-și trăiască alții viețile. Probabil ai pățit-o și tu, a pățit-o și Delia, care a îndrăznit să spună pe TikTok că nu-și dorește copii și a explicat de ce. Declarația nu a fost gratuită, ci a venit ca răspuns la întrebările insistente ale fanilor care o tot băteau la cap să afle când are de gând să perpetueze specia pentru că, nu-i așa, e femeie și e căsătorită. Ce păzește?

PUBLICITATE

„De ce nu fac? Nu știu, dar cred că ar trebui felicitați oamenii care nu fac, pentru că toată lumea face, suntem foarte mulți și chiar nu mai avem nevoie să fim foarte mulți. Ne-am atins scopul, ne-am înmulțit destul de mult, e plină planeta de noi. Nu suntem prea simpatici așa, adică facem mult rău, consumăm multă hrană, consumăm foarte multe chestii, facem rău, poluăm.” Așa au sunat vorbele pe care ceilalți ar fi trebuit să le ia ca atare și să-i înțeleagă punctul de vedere. Doar că stai parcat amice că unii oameni – mai mult sau mai puțin cunoscuți – au ținut să aibă o părere.

Delia a adăugat și că: „De ce să fac? Încă unul? Nu, frate. Lasă să nu fie, nu stau eu bine fără stres și fără obligații? Nu plec eu de acasă când vreau și mă întorc când vrea inimioara mea? Nu fac eu în viața asta ce vreau eu? Ba da! Deci, vrei complicații? Fă un copil!”

Români care țin să aibă păreri despre viețile altora, în special pentru persoane publice ca Delia

E o perioadă dificilă – războiul din Ucraina continuă, criza energetică e pe val, se prefigurează o criză economică nasoală –, dar, cu toate astea, sute de cetățeni au simțit nevoia să-și dea cu părerea despre ce ar trebui să facă o femeie cu corpul ei. 

Dintre ei, poate cel mai penal a fost Cezar Ionașcu, autointitulat mentor al bărbaților, pe care-l știi poate din clipul ăla imbecil din timpul pandemiei cu „jos masca, sus inimile”. Da, acel personaj hilar care nu s-a rezumat la a le spune masculilor cu ce să-și asorteze cravata și s-a apucat să dea lecții de viață. Pe scurt, omul a zis că nu-și dorește o femeie ca Delia – de parcă l-a întrebat cineva! – și a mai adăugat niște aiureli despre tribul lui și că, de fapt, ideile astea nici măcar nu-s ale ei, ci au fost preluate.

PUBLICITATE

Cum ar putea o femeie să gândească cu mintea ei, nu? În sensul ăsta VICE îl ajută și pe el, și pe alții ca el. Sunt mult mai multe femei care nu vor copii și au motivele lor. Și nu cariera este cel mai important pentru multe dintre ele.

Culmea abjecției a atins-o aici: „Spune-i lui Răzvan (soțul ei – n.r.) să fie un pic mai bărbat și să-și dorească urmași pe care ovarele tale poate să-i aducă cumva pe această lume. Hai mai trage o dată, poate tragi câștigător. E total degradant să spui asta ca femeie. Delia, azi ești mai puțin femeie.”

Îți dai seama că lucrurile au luat-o un pic razna când până și alde Mircea Badea sau Dan Negru i-au luat apărarea Deliei, cu argumente de bun-simț. „De ce trebuie să dea cineva socoteală cu privire la acest subiect? [...] Este o decizie strict personală și foarte intimă”, a zis Mircea Badea. Dan Negru a spus că e josnică întrebarea „de ce nu aveți copii?” și răspunsul ține fix de intimitatea unei persoane sau a unui cuplu. „Doar un mitocan intră în intimitatea unui cuplu. Am doi copii și nu e treaba mea de ce alții nu au. Nimic nu ne încântă mai mult decât treburile care nu ne privesc.”

Subiectul care acum a pornit o aprigă dezbatere, tocmai pentru că fiecare poate avea o părere și ține să și-o exprime, era deja mult prea abuzat încă dinainte de momentul ăsta. Ajută însă sute sau poate chiar mii de femei felul în care Delia a pus problema. Și în aceeași idee, poți reține și ce-a spus ea în interviul din VICE: „Sunt întrebările standard, într-adevăr, la care nici nu mai știu ce să răspund. Creionez altceva de fiecare dată, doar de fun și ca să nu mă plictisesc de aceleași întrebări la care nu am alte răspunsuri. Când o fi, când n-o fi.” Acum a oferit cel mai puternic răspuns și poate dispare și curiozitatea asta enervantă.

PUBLICITATE

Comentariile românilor pe subiectul ăsta sunt însă poate cel mai bun exemplu de cum arată ura concentrată pe rețele sociale. Spoiler alert: se lasă cu Satan și oculta mondială, că altceva n-a fost. Și până data viitoare la o inflamare similară – poate, de dorit, nu chiar pe aceeași idee – ajută enorm acest îndemn: mai taci dracu’.

delia copii maternitate mircea badea dan negru tiktok1.png

ACEI BUNI CREȘTINI CARE AU ÎNTOTDEAUNA O VORBĂ DULCE LA ÎNDEMÂNĂ

delia copii maternitate mircea badea dan negru tiktok2.png

DE CE SĂ NU ADUCI ÎN DISCUȚIE ȘI FAMILIA?

delia copii maternitate mircea badea dan negru tiktok3.png

NU SUNTEM INTERESAȚI, DAR TOTUȘI NIȘTE MINUTE ÎN CARE SĂ ARUNCĂM MIZERII PE FACEBOOK SE GĂSESC ORICÂND

delia copii maternitate mircea badea dan negru tiktok4.png

AH, CINEVA NU-MI ÎMPĂRTĂȘEȘTE VIZIUNEA ASUPRA VIEȚII? O RATATĂ

delia copii maternitate mircea badea dan negru tiktok5.png

FORȚELE OCULTE AU INTERVENIT PENTRU MANIPULAREA DELIEI

delia copii maternitate mircea badea dan negru tiktok6.png
delia copii maternitate mircea badea dan negru tiktok7.png
delia copii maternitate mircea badea dan negru tiktok8.png

S-A STRIGAT BINGO

delia copii maternitate mircea badea dan negru tiktok9.png

DAR SOROS CE ARE DE ZIS?

delia copii maternitate mircea badea dan negru tiktok10.png
delia copii maternitate mircea badea dan negru tiktok11.png
delia copii maternitate mircea badea dan negru tiktok12.png

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.