Cool Stuff

Funkiss 24 octombrie | Ptiu, Drake! Și la mulți ani!

Șanțuri antitanc, Brexit și alte lucruri făcute fără cap.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

La mulți ani, Drake! Drake este faimos pentru că a pierdut 600.000 de euro pariind pe Barcelona, în meciul în care echipa catalană a pierdut cu 3-1 în fața lui Real Madrid. Ah, da! Face și ceva muzică.

Americanii sărbătoresc Ziua Națională a Mâncării, un eveniment creat în cinstea mâncatului sănătos. Pe același principiu, românii sărbătoresc, pe 20 decembrie, Ziua Drepturilor Porcului.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Taurii încep, astăzi, o săptămână plină de noi provocări. Pe care nu o să le accepte.

Leii vor avea o zi de luni mai bună. Nu neapărat mai bună decât ultima zi de luni, dar mai bună decât a tuturor din jur. Și, până la urmă, doar asta contează.

Fecioarele vor afla, azi, de ce e bine să-ți ții dușmanii aproape. Ca să poți să-i arăți cu degetul când se caută vinovați.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„România nu și-a scris nici măcar numele pe standul fad pe care și l-a amenajat la Târgul de Carte de la Frankfurt”. Era, evident, un omagiu adus maestrului I.L Caragiale: „O semnăm, dar o dăm anonimă”.

„Englezii cer revenirea Marii Britanii în Uniunea Europeană. <<Un haz internaţional, în asta ne-au transformat>>”. Poate îi anunță, totuși, cineva, că nici în UE nu mai e uniunea politică și economică de care s-au îndrăgostit.

„De ce țânțarii preferă să muște anumite persoane. Ce au descoperit oamenii de știință”. Că și țânțarii au somelieri. Când recunosc un an bun, îl recomandă apropiaților.

„Rușii, ironizați după ce au apărut primele imagini cu <<linia de fortificații Wagner>>”. Așa am descoperit că România nu are gropi în șosele, sunt un fel de „fortificații Wagner”, mai adânci, mai dese și mai eficiente la a opri un tanc.

„Doi turişti francezi au furat o gondolă din Veneția”. Gondoleanțe proprietarului.

„Primul convoi cu blindate franceze pentru protejarea României intră duminică în țară”. Salutăm francezii cu singura bucățică de franceză pe care ne-o mai amintim: „Qu'est-ce que vous avez préparé pour aujourd'hui?”. De asemenea, vor fi primiți cu croissant și sare.

„Tânărul care a furat mașina Poliției din Sibiu și s-a dat drept polițist a fost arestat pentru 30 de zile”. După ce a fost închis în arest pentru că s-a dat polițist, tânărul se va da drept berar, să vadă dacă va fi închis într-o berărie.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1596 - O flotă de război spaniolă ridică ancora în atacul împotriva Angliei, dar este distrusă de furtuni și forțată să revină în port, dovedind că, din cele mai vechi timpuri, turiștii nu au fost pregătiți pentru vremea englezească.

1648 - Este semnată Pacea de la Westphalia, marcând astfel sfârșitul Războiului de treizeci de ani. „Războiul de treizeci de ani” este porecla pe care o dau unii bărbații căsniciei cu o moldoveancă în zodia Scorpion.

1857 - Este înființat Sheffield FC, primul club de fotbal din lume. Primul meci între cluburi a avut loc în 1860, în Marea Britanie, și s-a încheiat, tradițional englezesc, cu o bătaie între suporteri. 

1929 - Bursa din New York se prăbușește, eveniment marcat ca „Joia Neagră". A nu se confunda cu evenimentul anual „Vinerea Neagră”, în care se prăbușește doar bugetul personal, prin cumpărarea de lucruri care nu-s necesare, dar sunt la reducere.

1945 - Este înființată organizația internațională numită Organizația Națiunilor Unite. Rusia face parte din Consiliul de Securitate al ONU, care, ironic, are puterea să decidă ce țări pot și nu pot să fie expulzate din ONU.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.