Cool Stuff

Funkiss 26 octombrie | LMA de Sf. Dumitru!

Ieri am avut WhatsApp-ul și nervii la pământ, de parcă a pălit și Soarele de supărare. Azi putem să vă urăm, ca la nuntă, să vă țină. Și WhatsApp-ul și nervii.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

La mulți ani de Sfântul Dumitru! 300.000 de români își serbează azi onomastica. Deci, dacă bei pe banii tăi, ori ești Dumitru, ori îți trebuie mai mulți prieteni. Dacă tot serbăm ocrotitorul Bucureștilor, poate îl rugăm să ocrotească Bucureștii și de Cea Rea, adică apa rece care curge când o pornim pe aia caldă.

Americanii sărbătoresc azi Ziua Națională a Dovleacului. Pe tot teritoriul SUA, bostanii sunt sculptați cu fețe înspăimântătoare și costumele sunt pregătite pentru Halloween. În România, mascații care sosesc înaintea lunii decembrie bat la ușă cu berbecul.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Scorpionii descoperă, astăzi, o metodă nouă de a-și petrece timpul liber: munca peste program.

Săgetătorii trebuie să fie atenți! Cineva pe care-l credeau prieten se dovedește a fi doar o cunoștință.

În viața Capricornilor plouă cu noroc. Cum norocul are o valoare fixă, al Capricornilor vine, azi, de la Pești și Fecioare. Să vă cereți scuze!

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Eclipsa de Soare a fost privită de milioane de români. Soarele, acoperit în proporție de 44%”. Ce-au ajuns impozitele astea, până și din Soare ne ia Statul 44%. 

„Eforturi pentru reproducerea unei specii de pește aflată în declin în țara noastră: linul”. Specialiștii le-au pus, sub apă, muzică romantică și au împrăștiat petale de trandafiri, dar au dificulăți în a le aprinde lumânărele parfumate.

„WhatsApp a fost picat în toată lumea. Aplicația de chat și-a revenit după aproape două ore în care nu a funcționat”. Institutul Național de Statistică spune că, dacă WhatsApp ar pica câte două ore pe zi, am ieși din criză până de Moș Nicolae.

😂 Un prieten spune că și-a instalat Tinder, că pică mai rar. Și e la fel de căutat pe amândouă aplicațiile, mai ales când pică.

😂 Altul vrea să ceară niște milioane de euro daune morale, că probabil l-a căutat Monica Bellucci fix când era picat WhatsApp.

„Studiu: Pisicile adoră să fie răsfăţate şi sunt mai receptive dacă stăpânii le vorbesc ca unor bebeluşi”. Pisicile au declarat că sunt chiar și mai receptive la programul de papa al bebelușilor, adică o dată la două ore.

„Târg de deserturi spectaculoase la Londra. Ce tort a câștigat competiția”. Realizezi că suntem în criză când, la un tort acoperit cu foiță de aur, cel mai scump ingredient este făina.

„<<Big Brother>> într-o comună din Botoșani. Zeci de camere de supraveghere înregistrează tot ce mişcă în localitate”. Ar trebui să pună înregistrările pe televizor, sau pe internet. Uite ce succes a avut Fierbinți. 

„Un orădean a găsit trei pitoni în tomberonul din fața blocului. Proprietarul a aruncat reptilele, crezând că au murit”. Nu mai dădeau nici din mâini, nici din picioare. 

„O româncă a escrocat un medic austriac, îndrăgostit de ea, cu 300.000 de euro”. I-a frânt inima, dar, ca să fim în ton cu știrea, i-a făcut incizie la miocard.

„Pești din timpuri arhaice, expuși la Galați. Exponatele aflate în patrimoniul Neamțului sunt unice în țară”. După pescuitul sportiv, avem și pescuitul paleontologic. 

„Grădinițe transformate în capele mortuare, în județul Cluj”. Ați urmărit un nou episod din îndrăgitul serial „Povestiri din Criptă”.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1497 - Ioan Albert al Poloniei, un aliat al lui Ștefan cel Mare, își conduce armata în Moldova, cu intenția de a-și instala fratele pe tronul Moldovei. Este învins de Ștefan cel Mare, la Codrii Cosminului, arătând că nu e o idee bună să te duci în Suceava cu chef de bătaie.

1860 - A fost inaugurată, în prezența lui Alexandru Ioan Cuza, Universitatea din Iași. 1861 - au fost inaugurate primele restanțe la Universitatea din Iași.

1905 - A fost semnat Tratatul privind separarea Norvegiei de Suedia, unul dintre cele mai pașnice divorțuri din istorie.

1909 - Marie Marvingt devine prima femeie care să piloteze un balon, peste Marea Nordului. Zborul se termină cu succes, cu doar mici zgârieturi pe portieră.

1944: Al Doilea Război Mondial: Aliații câștigă Bătălia din Golful Leyte, în arhipelagul Filipinelor. Este prima dată când forțele japoneze folosesc avioane kamikaze, dar se dovedește că, totuși, e mai rentabil să înveți piloții și să aterizeze.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.