Cool Stuff

Funkiss 27 octombrie | Pisica neagră zgârie brânză

Bujori, iarbă, pisici și insecte. O zi de joi cu multă natură, pe alocuri moartă.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Americanii sărbătoresc, astăzi, Ziua Națională a Pisicii Negre, votată de patru din cinci americani campioană la ascunselea. Mai jos, o duzină de motive pentru care unii nu poartă niciodată haine deschise la culoare.


Este și Ziua Mondială a Moștenirii Audiovizuale. O zi în care sărbătorim importanța înregistrărilor video și audio păstrate în arhive naționale și private. Ca să înțelegi importanța lor, poți să observi cum diferite generații sunt afectate diferit de un clip mai scurt de un minut:


ASTRE ROZ-ALBASTRE

Astăzi, Leii se vor simți copleșiți de muncă. Mai exact, de calitatea muncii altora. De ce nu poate toată lumea să dea ca ei, de la 100% în sus.

Balanțele aud azi mari cuvinte de laudă. Sunt spuse altui coleg.

Racii se tem de facturile mari la energie. Apoi își amintesc că se fac ani de când n-au mai avut energie.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Tanczos: Soluţiile de economie verde nu au fost importante pentru nimeni până când nu a venit suferinţa generată de facturi”. Nu, economie verde nu înseamnă să strângi dolari la saltea.

„România dă 150 de milioane de euro pe două elicoptere Airbus H215M”. La ce ingineri șmecheri avem, puteau să cumpere șase tractoare, le luau băieții la pilă.

„Compania Publică de Electricitate a Greciei cumpără Enel România, într-o tranzacție de 1,8 miliarde de euro”. Pe scurt, se pare că Enel devine elen.

„<<Ideologia rusă>>, noua disciplină pe care Kremlinul o va introduce în universități.” O fi cu prezență opțională sau cu mobilizare?

„Reguli pentru fanii care vor merge la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Bărbații nu au voie să îmbrățișeze femeile”. Regula Qatarului, întărită de nevestele care rămân acasă.

„Germania elaborează un plan de legalizare a achiziției, deținerii și consumului de cannabis în scop recreativ”. Pe principiul „nu incrimina ce poți taxa”. Se vor putea cumpăra doar 20-30 de grame, probabil ca să ajungă la toți. Nu putem să nu ne întrebăm: oare cum ar fi arătat istoria dacă luau decizia asta înainte de 1939? 

„Cele mai înfricoșătoare insecte pe care le avem în casă. Cum arată și unde se găsesc”. Toată lumea știe că cele mai enervante insecte sunt caloriile, care intră noaptea în șifonier și ne îngustează hainele purtate anul trecut.

„Un studio de videochat din Constanța a intrat în faliment”. Sunt interese mari la mjloc. Olandezii tot n-au renunțat la portul Constanța.

„Ministrul Daea, întrebat cât va costa carnea de porc de sărbători: <<Nu-i mic prețul, dar, în orice caz, cel mai mic din Uniunea Europeană>>”. Fix ce ne doream să auzim: „E scump, mai ieftin nu găsești”.

„De ce să bei apă imediat cum te trezești. Ce se întâmplă în organism când începi dimineața cu un pahar cu apă”. În organism se aude o voce, care zice „iar ai uitat să iei cafea, boss?!”

„Iohannis a promulgat legea prin care bujorul este declarat floare naţională”. Asta după ani în care au dominat trei trandafiri.

„Putin, îngrijorat de echipamentul trupelor ruse din Ucraina. Trebuie să fie <<cel mai modern, comod și eficient>>". Momentan, soldații au parte, după noroc, de una din trei: au echipament modern, comod, sau eficient.

„Aligator viu descoperit într-un bagaj la aeroport. Ar fi valorat 1,4 milioane de dolari pe piața neagră”. Prins în flagrant, bărbatul a plâns cu lacrimi de crocodil.

„Dezvăluiri incredibile despre David Popovici: <<Are oasele pline cu aer. O să-l ia americanii>>”. Nu îl iau americanii doar pentru atât. Era altă poveste dacă avea oasele pline cu petrol.

„Papa Francisc spune că și preoții și călugărițele se uită la filme porno”. Printre comentariile la știre, trei bijuterii:

😂  La unele clipuri, e mai mare păcatul să NU te uiți!

😂  Păcat e să-ți placă și să nu dai Like.

😂  HolyFans > OnlyFans

„Șefa Parlamentului European: Locul României e în Schengen”. Tare mă tem, când om intra în Schengen, că rămânem în el numai noi și Bulgaria.

„National Geographic dezvăluie cele 25 de destinaţii de top pentru anul viitor”. Ce loc își vor permite cei mai mulți românii să viziteze în 2024:


„Șefa postului Russia Today anunță că i-a fost interzisă intrarea în Armenia”. Întrebare la Radio Erevan: 

- De ce nu sunt primită în Armenia?

- Deloc.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

97 - La vârsta de 44 de ani, Traian a fost adoptat de împăratul roman Nerva. Bine, frumos e să folosim titlul său complet Imperator Caesar Divi Nervae Filius Marcus Ulpius Nerva Traianus Optimus Augustus Fortissimus Princeps Germanicus Dacicus Parthicus Maximus, dar prietenii îi spuneau “Mișus”.

1275 - Este întemeiat orașul Amsterdam. Fericiți, localnicii aprind felinare roșii.

1492 - Cristofor Columb descoperă Cuba. Ținând cont că a crezut că America este India, a confundat Cuba cu Sri Lanka. S-a întors triumfător în Spania, ajungând în Portugalia.

1810 - Statele Unite ale Americii au anexat fosta colonie spaniolă Florida de Vest, acțiune care scrie primul capitol al legendei care urma să fie „Florida man”.

1873 - Joseph F. Glidden, un fermier american, a inventat sârma ghimpată. A fost și ultimul an în care a primit în poștă o factură.

1892 - Nava britanică Roumania a naufragiat pe țărmul stâncos al Portugaliei. Din solidaritate, am scufundat și noi nava românească Britănica.

1938 - Este inaugurată, la Târgu Jiu, sculptura „Coloana Infinitului” a lui Constantin Brâncuși. Dacă s-ar reface astăzi, Coloana ar trebui să fie ușor strâmbă, de la orele petrecute în fața calculatorului.

1962 - Este evitat războiul nuclear, prin refuzul ofițerului sovietic Vasily Arkhipov de a lansa o torpilă nucleară către o navă de război americană. Uneori, apocalipsa poate fi prevenită printr-un singur „NIET”.

1985 - Nouă picturi de Claude Monet sunt furate din Paris. Au fost recuperate în 1990, iar acum așteaptă, în diferite muzee, să fie vandalizate, cu mâncare, de activiști.

1995 - Bettino Craxi, fostul prim-ministru al Italiei, este condamnat pentru acte de corupție. Corupție în politica italiană?! Cine-a mai auzit de așa ceva?

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.