Cool Stuff

#PieseleVieții lui Călin Goia

L-am provocat pe solistul trupei Voltaj, care va avea concert pe 8 decembrie la Sala Palatului, la un joc de #PieseleVieții, pentru a descoperi banda sonoră a amintirilor lui.

Prima melodie pe care ți-o amintești.

„Lumea copiilor” – Mihai Constantinescu

E o piesă care și acum este pe placul copiilor. Are acea atmosferă inocentă, de copilărie. Chiar și acum îmi trezește nostalgie. 


Prima melodie de care te-ai îndrăgostit.

„Bohemian Rhapsody” – Queen

O ascult în continuu. Pot spune că e piesa mea preferată, deși e foarte greu să alegi o singură piesă din câte s-au compus pe lumea asta.


Primul album pe care l-ai cumpărat.

„Bad” – Michael Jackson

Cred că primul album pe care l-am cumpărat a fost un vinil și l-am luat din Bulgaria. Era „Bad” de Michael Jackson. Pe vremea aia, era oricum ceva fantastic pentru că nu aveam acces la muzică. Să dai de un album de asemenea factură, unul excelent, îți dai seama că e impresionant. Dincolo de ce făcea Michael Jackson pe scenă, calitățile lui vocale, ritmul, energia erau extraordinare și mi-au plăcut foarte mult.


Primul concert la care ai fost.

Primul concert mare la care am fost, ca să nu menționez cântările mici sau festivalurile de pe vremuri, cred că a fost Metallica în 1997, prima venire a trupei în România. Concertul a fost de o energie extraordinară. S-a ținut pe stadionul Arena Națională. Pe atunci, nu era modernizat. Țin minte că am avut bilet în teren și că am sărit în continuu. A fost un moment dintre acelea, de descătușare de energie, ne izbeam unii de ceilalți... A fost foarte rock, foarte frumos.

O piesă pe care o consideri o „guilty pleasure”.

„Axel F” - Crazy Frog 

(râzând) Da, nu știu ce să zic la asta.


Melodia care te face să dansezi.

„Videli noci” - Zdob si Zdub

Eu nu prea sunt cu dansul. Mai mult îmi place să ascult și să analizez piesele, dar, dacă ar fi să aleg una, ar fi „Videli Noci”, varianta de cover făcută de Zdob și Zdub. 


Melodia care te face mereu să plângi.

„Like Jesus to a Child” - George Michael 

Sunt multe. Stai să mă gândesc la una. „Like Jesus to a Child”. Mesajul și felul în care o interpretează el mi se par foarte emoționante.


Melodia care nu îți iese din cap.

„Gangnam Style” – PSY

(râzând) E antrenantă, dar enervant de antrenantă. 


Melodia sau artistul la care alegi să dai skip.

Nu îmi place hate-ul. Nu am nimic cu artiștii de genul ăsta, dar chiar nu pot asculta manele. Pur și simplu nu îmi place genul ăsta muzical.

Albumul care ți-a schimbat viața.

Au fost mai multe de genul ăsta pe parcursul vieții mele, începând cu „Bad”, care a fost primul album cu care am descoperit muzica occidentală, continuând cu toate albumele Queen, de la Guns’n’Roses. Și ulterior, și mai nou, Coldplay. 

Melodia cu care te-ai trezi zilnic.

„Get lucky” – Daft Punk

Sau „Happy”, tot de la el. Aceste două piese sunt foarte revigorante. 


Piesa care te definește.

„Bohemian Rhapsody” – Queen

Mi se pare că are compoziția perfectă, interpretarea perfectă, este o adevărată capodoperă. Este exact pe gustul meu.

Voltaj va concerta pe 8 decembrie la Sala Palatului. Puteți achiziționa bilete în rețeaua iabilet.ro.

Irina-Maria Marinescu

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.