Cool Stuff

Protest la „petrecerea lui Elon Musk de la Bran” - pe castel au fost proiectate mesaje pentru salvarea pădurilor

Adevărata poveste de groază de Halloween: distrugerea pădurilor, pierderea biodiversității, criza climatică și a naturii.

Până la urmă, nici Elon Musk, nici Angelina Jolie nu au fost prezenți în România pentru a petrece de Halloween, dar activiștii de la Greenpeace au profitat de toată atenția mediatică de care s-a bucurat evenimentul de la Bran organizat de miliardarul Peter Thiel, fondatorul PayPal, și partenerul lui, miliardarul Matt Danzeisen.

Greenpeace a vrut să atragă atenția românilor, dar și lumii întregi, că în țara noastră se desfășoară o poveste de groază dar nu cu vampiri și Dracula. Nu ei ne taie pădurile, ci corupția, lăcomia și goana după profit cu orice preț.

Activiștii au proiectat pe Castelul Bran, luminat în roșu, mesaje care subliniau că momentan, din Carpații românești sunt protejate doar 2% dintre păduri. Pe hârtie, cel puțin. Restul riscă să nu mai existe într-un viitor apropiat. 


De asemenea, Greenpeace mai atrage atenția că 798 de specii din Carpați sunt amenințate cu dispariția, 18 sunt deja extincte. 

Jumătate din pădurile virgine ale României (cele mai multe încă rămase în Europa) au dispărut în ultimii 20 de ani din cauza tăierilor industriale.

Așa că nu, Greenpeace nu cerșește 2% din averile miliardarilor lumii, cum au scris unele tabloide. Le cere să nu mai trateze Carpații și restul planetei ca pe parcul lor de distracții. Le cere să ia atitudine! Măcar printr-un tweet, dacă nu prin asumarea responsabilității.


Asta ar trebui să fie știrea care contează din întreaga poveste cu Elon Musk la Bran... care, de altfel, a fost un fake news. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.