Cool Stuff

Funkiss 4 noiembrie | Rachete chinezești, desene obscene și alte lucruri de pe cerul nopții

Ne-a zguduit un cutremur, dar și știrea cu spanacul bolnav de hepatită. Măcar e vineri, aveți tot weekend-ul să dați follow pe TikTok Arhiepiscopiei Tomisului

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Este ziua de naștere a lui Matthew McConaughey, dar și a lui Traian Băsescu. Primul a jucat în filmul „Regele Plajei", rol pe care l-ar fi revendicat și Traian Băsescu, dar el a fost doar președinte. 

Cutremur sau fără?

Pentru cei ce își iau știrile doar din acest articol (și serios că n-ar trebui), aflați de aici că a fost cutremur în România. Nu foarte mare, n-au căzut clădiri, dar nici ROBOR, nici inflația. Probabil s-au mai scumpit puțin chiriile în Cluj, acum găsești, ca BONUS, prin anunțurile imobiliare, „nici nu se simte cutremurul”. 

Decât să scriu glume cu ele, am apelat la umoriștii de pe Facebook, pe care-i citez mai frumos decât ar face-o un ministru în teza de doctorat. Mai jos, glumițe care ne-au cutremurat burțile de râs.

😂 Julius Constantinescu: Cutremurul s-a resimțit puternic în sectorul 6: toate parcările construite de Ciucu au dispărut înghițite de pământ.

😂 Alecu Racoviceanu: Minunile Bucureștiului. O zgâlțâire scurtă și, pac, a venit apa caldă!

😂 Andrei Dragostin (autorul acestui articol): Mă, cutremur, fix după ce și-a pus USR bulină roșie? Ce-i asta?

😂 Agenția de presă rusă a zis că-n România nu a fost cutremur, ci operațiune seismică specială.

😂 Ionuț M Popa: În caz de cutremur, conspiraționiștii sunt sfătuiți să se adăpostească în tunelurile de sub Bucegi!

😂 Radu Calin: Înțeleg că înainte cu câteva secunde de orice cutremur mare Androidul dă o alertă. E o alertă de sărăkie? 🤭🤭🤭

😂 Andrei Negoita: Legenda spune ca daca nu postezi despre cutremur ti se suspenda si dreptu’ de spor la cafelutza

😂 Eugen Blehuiu: Încep să se miște lucrurile în România!

😂 Paul-Cornel Mirea: De asta nu găsim punctul G, toată ziua cutremur ... L-a mutat iar

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Alertă alimentară: Spanac cu hepatită A și morcovi cu pesticid. Din ce mari lanțuri au fost retrase”. Păi, cu știri de-astea, shaorma câștigă și în topul mâncărurilor sănătoase. 

„Johnny Depp vine în România însoțit de mai multe celebrități. Când se va întâmpla”. Din fericire pentru presă, vine să cânte, nu dă petrecere la Bran.

„Miercuri seară, Arhiepiscopia Tomisului a anunțat că și-a făcut cont de TikTok”. Și joi dimineață s-a zguduit Pământul. Unele mesaje nu se lasă în comentarii.

„Ruta unui avion american <<a desenat>> un penis pe cer lângă o bază rusească”. Ca să nu rateze desenul niciun soldat rus, în zonă au apărut și ceva mâzgălituri pe pereți…

Un studiu a descoperit că 26 de ani este vârsta ideală pentru a te căsători”. Dacă ești „single” la 25 de ani, ar trebui să știi că studiul ăsta este susținut și de părinții tăi.

„Harry Styles a devenit cel mai bogat tânăr din Marea Britanie, după ce a strâns o avere de 116 milioane de lire sterline”. Este de abia al treilea în topul celor mai faimoși Harry britanici, după Harry Potter și prințul Harry.

„Turcia, confruntată cu un exod al medicilor tineri”. Se pretează o memă aici:  


„3 din 10 facturi nu mai sunt plătite la timp. Motivul pentru care românii au ajuns în această situație”. Doar o umilă bănuială aici, dar oare are legătură cu banii prea puțini? Acum, serios că le-am plăti pe toate dacă în ianuarie ar veni doar întreținerea, în februarie doar factura la curent și în martie doar ziua femeii.

„Erdogan spune că ar putea negocia cu Musk să nu taxeze turcii pentru bifa albastră pe Twitter”. Nu sunt chiar negocierile de care Planeta avea nevoie în momentul ăsta.

„Sunetul <<înfricoșător>> produs de câmpul magnetic al Pământului”. Probabil e sunetul unui grătar pe care sfârâie numai legume.

„Angajat al unei firme de curierat din Constanța, reţinut după ce și-ar fi înscenat că a fost jefuit de 80.000 lei prin spargerea unui geam al mașinii”. Guvernul analizează, probabil, cât de plauzibil este să justifice la fel gaura din buget.

„Animalele de companie ar putea avea acces în instituții publice și în mijloacele de transport în comun - proiect de lege”. Să înțelegem că, în momentul ăsta, toți papagalii din instituțiile publice sunt sălbatici?

„O rachetă cât o clădire de zece etaje va cădea necontrolat pe Pământ. Care sunt șansele să lovească o zonă populată”. În România, se mai aruncă câte un gunoi de la balcon, uite că se poate și mai rău, adică din spațiu. Până să ne facem griji cu rachete rusești, pică aia din China.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1783: Simfonia nr. 36 a lui Wolfgang Amadeus Mozart este interpretată pentru prima dată la Linz, Austria. Sparge toate topurile, ia discul de platină și două premii Grammy.

1862: Inventatorul american Richard Gatling brevetează mitraliera. Prototipul rămâne una dintre cele mai moderne arme din dotarea actuală a armatei ruse.

1890: În Londra, s-a dat în folosință prima linie de metrou din lume. În 2020, s-a dat în folosință magistrala M5, posibil ultima din România.

1922: În Egipt, arheologul britanic Howard Carter și oamenii săi găsesc intrarea în mormântul lui Tutankamon, în Valea Regilor. Mulți spun că profanarea mormântului faraonului a dezlănțuit un blestem, care a luat forma filmului „The Mummy” cu Tom Cruise.

1966: Inundații în Veneția și Florența. Milioane de cărți importante și tablouri valoroase au fost acoperite de apă. Florența s-a uscat, Veneția e încă inundată.

2008: Democratul Barack Obama a fost ales drept cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite, primul de culoare. După el, SUA a avut și al doilea președinte de culoare, doar că oranj.

2019: NASA anunță că a primit primul mesaj din spațiul interstelar de la nava sa spațială Voyager 2. Mesajul primit:



Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.