Cool Stuff

Funkiss 8 noiembrie | LMA, Gabi și Mișu!

Am încercat să conving șefii că, de sărbătoare mare, nu se muncește. Articolul de față e dovada că n-a mers, poate vă iese vouă.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

La mulți ani de Sfinții Mihail și Gavril! Ne pare rău că nu primiți fiecare ziua voastră, dar, de cei 40 de Mucenici ce să mai zicem, ni se frânge inima. 

Este ziua împăratului roman Nerva, al cărui bust arată de parcă chelnerul a adus deja mâncarea la o masă care a dat comanda la un sfert de oră după el.


ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„În noaptea aceasta va fi o eclipsă totală de Lună, dar nu va fi vizibilă din România”. Pe cer va apărea, în schimb, mesajul „This content is not available in your country”. Eclipsa va putea fi văzută pe site-ul filme-seriale-eclipse-gratis-online.biz

„Răsturnare de situație la Twitter. Compania lui Elon Musk cere unora dintre angajaţii concediaţi să se întoarcă la serviciu”. Cei vizați: angajatul care își amintește parola la Wi-Fi și angajata care știe unde să lovească imprimanta, ca să înceapă să funcționeze.

„Un bărbat din Hunedoara care a vrut să se căsătorească a aflat că nu era divorțat de fosta nevastă”. Mai e un român, care se chinuie de ani întregi să-i fie anulat certificatul de deces. În România, e bine să mai treci pe la Primărie, poate nu ești divorțat, poate nici viu.

„Două femei s-au îmbrăcat în uniforme reale de polițist la o nuntă, pentru <<dansul găinii>>. IPJ Vaslui a deschis o anchetă”. Doi bărbați în uniforme Salvamont au furat mireasa, un mascat SPIR a frânt turta miresei și o doamnă cu geacă ANAF a strigat darurile. Asta, ultima, e posibil să fi fost pe bune.

„Hoții i-au furat lui Gigi Becali trei oi de pe o pășune din Voluntari”. Asta se întâmplă când nu e nimeni în apărare. Din nefericire, e cam singurul transfer de succes al patronului FCSB.

„ANI: Clotilde Armand, conflict de interese după ce s-a autonumit manager într-un proiect anticorupție, în urma căruia ar fi câștigat aproape 19.000 de lei”. Lista „de ce sunt anchetați primarii de sectoare” începe cu „Unu: Pentru bani”, probabil „Doi: Pentru șou”.

„Întrebare în presa britanică: <<Soțul meu vrea să devină femeie. Ce să fac?>>”. Loc în șifonier, evident.

„Provocare pentru normele sociale: bărbaţii care poartă machiaj sunt mai atrăgători, arată un studiu”. Cu apariția machiajului pentru bărbați, gelul de duș care este și șampon va fi, în curând, și ruj, rimel și fond de ten. 

„Alertă cu bombă la o școală din Brașov. Mobilizare masivă pentru evacuarea elevilor și profesorilor”. Părinții elevilor erau siguri că e alarmă falsă, pentru că nu apare nimic nou în școală fără chetă.

„​Spitalul de Copii Iași închiriază cu 800 de euro pe lună două Iphone 14 Pro, dar nu cumpără imunoglobulină pentru că e <<prea scumpă>>”. Ca să fim corecți, imunoglobulina nu are cameră de 48 megapixeli și filmare 4K HDR. 

„Evacuarea rusească: Ocupanții din Herson au furat inclusiv un trenuleț pentru copii”. Putin a fost invitat la summitul G20 și se gândește să meargă. Acum știm și cu ce ajunge.

„Motivele pentru care jumătate din populația Globului va ajunge mioapă în următorii 30 de ani”. O fi de la tot praful în ochi primit de la politicieni în ultimii 30 de ani, sau de la praful care s-a ales de industrie?

„Tavan fals căzut peste mese la un restaurant din Brăila în care se aflau câteva zeci de oameni”. Un client frecvent ar fi declarat: „Am mai băut eu de-am simțit că pică tavanul, dar nici chiar așa”.

„Vasile Laba, acuzat de ANI că nu-și justifică 58.000 de euro din avere. Primarul spune că sunt banii cumnatului care muncește în Italia”. Jos mâinile de pe banii cumnatului din Italia?

„Opriți apa în timp ce vă spălați pe dinți. Alte cinci sfaturi simple ca să economisim bani la facturi”. Se simte cu adevărat economia doar dacă vă spălați pe dinți de cel puțin 140 de ori pe zi.

„O candidată pentru un post la Curtea de Conturi, acuzată că și-a falsificat diploma de licență”. Urât așa. Ar fi trebuit să își obțină diploma legal, sau cel puțin tradițional - să o plagieze din alte cinci lucrări.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

794: Capitala Japoniei este stabilită la Kyoto. În 1868, o mută în aproape-anagrama Kyotoului, la Tokio. Următoarea capitală ar trebui să fie la Cotoi.

1291: Republica Veneția limitează fabricarea sticlei la „insula Murano”. Forma ei cea mai valoroasă - o sticlă de Murano plină cu pălincă de Covasna. Știți unde își găseau joburi sticlarii italieni din secolul XIII? Pe bestciobs.

1892: Președintele american Grover Cleveland a obținut singurul mandat neconsecutiv la Casa Albă din istoria SUA. Al doilea mandat al său a fost plin de probleme, dovadă că nu e niciodată o idee bună să te întorci la fostul. 

1895: Wilhelm Conrad Röntgen a descoperit razele X (razele Röntgen). Până la ora aceea, toate metodele să vezi scheletul unei persoane erau ilegale și fatale.

1968: Este adoptată convenția asupra traficului rutier de la Viena, în care se stabilesc și semnele internaționale de circulație. Atunci s-a stabilit că ăsta e mai mult un sfat decât o regulă;

1971: Trupa britanică Led Zeppelin își lansează al patrulea album, care include una dintre cele mai cunoscute piese, „Stairway to Heaven”. Leneșii speră, în continuare, că există și lift.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.